$
אוכל

מאיר אדוני סוגר את המסעדות "כתית" ו"המזללה"

השף הודיע במפתיע על סגירת המסעדות התל אביביות; קבוצת כתית שבראשה הוא עומד תתמקד בתחום המסעדות בבתי מלון

רעות ברנע 19:5802.11.16

"כתית שלי, ילדתי האהובה" – כך פתח השף מאיר אדוני את הפוסט האחרון שלו באינסטגרם לפני שעה קלה, ובו בישר על סגירתן של שתי המסעדות שלו, כתית והמזללה. תחת תמונה שלו שעליה נכתב "The End" הוא נפרד פרידה ארוכה ועצובה משתי המסעדות ומודה לשותפים שליוו אותו במהלך הדרך, אך לא מפרט את הסיבות שהביאו אותו לקבלת ההחלטה על הסגירה.

 

עוד כותב אדוני כי הוא ימשיך "להוביל ולקדם" את המסעדות הכשרות "בלו סקיי" ו"לומינה", וכי הוא בראשיתם של מספר פרויקטים נוספים בארץ ובעולם, ביניהם הוא מתכוון כנראה גם למסעדת "נור" העתידית בניו יורק שאמורה להיפתח בשבועות הקרובים.

 

את מסעדת כתית בתל אביב פתח אדוני לפני 15 שנים והיא נחשבת לאחת המוסדות הקולינריים המוערכים בארץ. לפני 6 שנים פתח אדוני את המזללה, גרסה קלילה וצעירה יותר של מסעדת האם – יחד הן חלקו מתחם משותף ברח' נחלת בנימין בעיר. בנוסף, כאמור, מפעיל אדוני שתי מסעדות כשרות, ובשנה האחרונה אף פתח מסעדה בקיסריה, שנסגרה במפתיע אחרי 3 חודשים עקב סכסוך עם השותפים במקום.

 

מאיר אדוני מאיר אדוני

קבוצת כתית, שבראשה עומד אדוני, פרסמה הערב הודעה בה נכתב: "בשנים האחרונות מתפתח כיוון חדש של מסעדות איכות בבתי מלון. קבוצת כתית הקימה וממשיכה לנהל בשנים האחרונות את המסעדות בקרלטון – בלו סקייולומינה וצברה ניסיון עשיר בנושא. לאור הניסיון המוצלח והצורך ההולך וגובר בארץ ובעולם, קיבלה הקבוצה את ההחלטה העסקית להתמקד בתחום זה. מסעדות הקבוצה שאינן בבתי מלון, כתית והמזללה, יפעלו עד מוצאי שבת 3 בדצמבר ויגישו תפריטי פרידה מרגשים".

 

לילך ספיר, מנכ״ל קבוצת כתית, מוסיפה בהודעה זו: "לצד ההתרגשות מהפרויקטים החדשים אנו גם עצובים על שהגיעה העת להיפרד מכתית ומזללה. הפעלה של מסעדה ככתית למשך 15 שנה בישראל אינה מובנת מאליה כלל ואנו מאושרים וגאים שזכינו לכך. נשמח לארח אתכם בחודש הקרוב בכתית ומזללה ולאחר מכן בבלוסקיי, לומינה, נור (מנהטן) ובפרויקטים החדשים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x