$
פנאי

"זה? אני עיצבתי"

אתר Julbox מאפשר לייצר תכשיטים בעיצוב אישי ובמחיר קבוע, והמקימים - זוג ישראלי ומתכנת - כבר חולמים על רשת שיתופית של יוצרות עצמאיות

מורן לונדון 09:0307.02.16

ייתכן שאחד מחטאי העונג הגדולים של האנושות בעשור האחרון הוא שגייה בחלומות על סטארט־אפ. כמעט כל מי שנתקלים בו מספר על היום שבו רעיון מבריק במיוחד, לא פחות, יעלה בראשו — וברגע שיוציא אותו לפועל, הוא יכה את האנושות בתדהמה. בים של סטארט־אפים שמתהווים או נופלים, רק לעתים רחוקות ניתן להרגיש שמדובר ברעיון טוב שעשוי טוב ועם פוטנציאל הצלחה טוב.

 

כזה הוא אתר Julbox, המאפשר לגולשים לעצב בעצמם תכשיטים מפליז, המצופים בכסף או זהב לבחירה, במחיר קבוע ובמשלוח עד הבית. האתר יושק ב־14 בפברואר באופן רשמי, אך הוא כבר באוויר ובימים אלו יוצאת החברה לסיבוב גיוס משקיעים נוסף לקראת כניסה לשווקים בינלאומיים.

 

יוזמת הרעיון היא מאיה כספי (33), שיצאה לשוק העבודה לאחר לימודי צורפות בשנקר, ואז הבינה: "הקמתי מותג תכשיטים משלי, ובנוסף ניתנה ללקוחות האפשרות להיות שותפות בעיצובים. תוך כדי עבודה עם לקוחות הבנתי שיש לזה המון ביקוש, שרבות מהן בעצם רוצות תכשיט שעוצב לפי טעמן וייחודי רק להן".

מימין נמרוד שחורי, מאיה כספי ויואב כספי מימין נמרוד שחורי, מאיה כספי ויואב כספי צילום: עמית שעל

 

כספי החלה לחלום על דרך ריאלית שבה יוכלו נשים לעצב לעצמן תכשיטים איכותיים במחיר נוח. את החלום הזה היא חלקה עם בעלה יואב כספי (34), שאף שבאותם ימים היה שקוע בעולם המשפטים, הוא החליט להצטרף אליה לחלום. הוא מספר: "עבדתי בתור עורך דין במשרד המשפחתי שעוסק ברשלנות רפואית, אבל כשמאיה סיפרה לי על החלום שלה ידעתי, שאני בפנים. לי היה חלום משל עצמי — לעשות משהו שישנה, משהו שיישאר".

 

"היינו זוג שחיפש מישהו שיעזור להגשים חלום"

 

הם פיתחו יחד את Julbox — אתר נוח וידידותי במיוחד, שבו כל אשה (וגם גבר כמובן) יכולה לעצב לעצמה תכשיט מצופה זהב או כסף כיד הדמיון הטובה עליה. "ברגע שהרעיון התגבש, הבנו שאנחנו צריכים איתנו אדם שלישי שיש לו יכולות להוציא את הרעיון לפועל, וכך הגענו לנמרוד". מדובר בנמרוד שחורי (28), מתכנת במקצועו, שעל אף גילו הצעיר כבר ניהל מחלקה בסאפיינס ועבד ב־tabtale כיועץ טכנולוגי. "אנחנו זוג", אומר יואב, "וחיפשנו מישהו שיהיה איתנו בזה. נמרוד, מעבר לכך שהוא אחד המוכשרים בתחום, גם מאוד מחובר לאסתטיקה וסטייל. יש לו עין עיצובית מעולה, ואני לא יכול לחשוב על חיבור מוצלח יותר עבור הקונספט של Julbox".

 

וכך, לפני שנה וחצי ותוך שימוש בחסכונות וקצת משקיעים, יצא החלום בדרך להגשמה מלאה.

 

Julbox משלב רעיון מדליק עם צורך מאוד כן שלנו כבני אדם — אינדיבידואליות. כשנכנסים לאתר, מבינים מיד מה צריך לעשות, בוחרים את סוג התכשיט שרוצים לעצב ויוצאים לדרך. בצד שמאל של המסך מופיעות המון צורות לפי נושאים, כשכל צורה יכולה להוות בסיס לתכשיט — חריטה או חור בצורתה — מה שאומר שמבחינת עיצוב הגענו לארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות.

 

מי שמעוניינת, יכולה לבחור אם היא רוצה לשלב אבני סברובסקי בתכשיט ולהחליט היכן למקם את החור ללולאה של הצמיד או השרשרת.

 

לא משנה אם תיצרו שרשרת עם תליון ענק או עגילים עדינים, המחיר יישאר אותו הדבר (139 שקל, הכוללים את המשלוח בתקופת ההשקה). "הרעיון הוא ליצור חוויה", אומר נמרוד "מעבר לעובדה שבסופו של דבר ייצא תכשיט, מדובר בחוויה אמיתית למשתמשת: היא יושבת, בוחרת, מעצבת, משנה, מורידה, כשברקע היא לא צריכה לדאוג לשינויים במחיר. נכנסת? את יודעת מראש בדיוק כמה זה יעלה לך. עכשיו תוכלי להתמקד בעיצוב התכשיט שלך. כשהיא מסיימת ושולחת את ההזמנה, היא יוצאת מהאתר מסופקת".

 

מניסיון, הסיפוק לא נגמר ביציאה מהאתר. שבוע לאחר שליחת ההזמנה מגיע התכשיט המעוצב לפתח הבית, ואיתו המחמאות. ההרגשה שאנשים מחמיאים על פריט אופנה שאת עיצבת לעצמך תלטף את האגו של כל אחת מאיתנו. יש משהו מרענן במיוחד בביטוי "אני עיצבתי", כשמסביבנו רוב ההיצע מיוצר על סרט נע בסין.

 

תגמול על שיתופי פעולה באינסטגרם

 

מאיה: "אני חייבת לומר שבפיילוט שערכנו על כאלף נסייניות גילינו שני דברים מרכזיים: הראשון, שאחוזי ההמרה שלנו גבוהים כמעט יותר מכל מה שמוכר בשוק הסטארט־אפים, מכיוון שאם מישהי נכנסת לאתר, היא נסחפת לחוויה הכיפית הזו. התגלית השנייה היא שאנשים הרבה יותר יצירתיים ממה שחשבנו. מתברר שלכל אחת יש איזה תכשיט חלומי שהיא רק מחכה להוציא לפועל".

 

Julbox גם מציע למשתמשות להתחבר דרך האינסטגרם ולחלוק את עיצוביהן באתר. כספי מספרת שמשתמשת שהעיצוב שלה ישמש משתמשת אחרת תזכה בתגמול: "בסופו של דבר, תוכל אפילו להיווצר כאן קהילת יוצרות שנשים אחרות ירצו את העיצובים שלהן".

 

"ראינו שיש באתר הזה משהו מאוד חברתי", אומר נמרוד "מן הסתם נשים רוצות לשתף בתוצר שהוא פרי מוחן בלבד. אבל מעבר לכך, מכיוון שאפשר לחרוט על התכשיטים, הרבה נשים מכינות זאת כמתנה לבנות שלהן, לאמהות, לחברה טובה. אפילו היו כאן כמה קבוצות שחגגו מסיבת רווקות והחליטו להכין תכשיט למזכרת לכל משתתפת. ברגע שיש לתכשיט פן אישי, הוא הופך להיות יותר חברתי".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x