• תפריט
הפסקה לעסקית

פיראט ברבנות אשדוד

מסעדת אידי לאונרדו פלאזה הכשרה אינה נושאת שום בשורה: היא מעונבת ויקרה מדי, והמנות במסעדת האם טעימות בהרבה

גלי וולוצקי 08:3526.10.15

זה כמה שנים מנסים לשכנע אותנו שמסעדות כשרות בבתי מלון הן הדבר החם הבא. ועם זה, אף ששפים בעלי שם כמו מאיר אדוני (לומינה ובלו סקיי בתל אביב) ויונתן רושפלד (הרברט סמואל בהרצליה) נכנסו למשחק, המסעדות הללו לא הצליחו להפוך לסמן המתקדם של הסצנה הקולינרית. לקהל שאינו מקפיד על כשרות הן לכל היותר אופציה כשצריך לארח מישהו שמקפיד על כשרות.

אידי הכשרה החדשה במלון לאונרדו פלאזה באשדוד אפילו אינה מנסה להיות לוהטת. העיצוב הנעים שלה, בצבעי כחול ולבן, מהוגן עד כדי פיהוק ואינו מזכיר במאומה את אווירת ספינת הפיראטים העליזה של אידי דגים, מסעדת האם המיתולוגית שגם תל־אביבים מרחיקים עד אליה כדי לאכול, לשתות ולהעביר ערב שמח במיוחד. התפריט - באין פלטות עמוסות בפירות ים טריים - מתרכז במנות קלאסיות של דגים ובשר ומעט פסטות.

 

התפריט העסקי באידי הכשרה מציע, במחיר העיקרית, מבחר סלטים. מחירי העיקריות מעט זולים ממחיריהן בערב, ונעים בין 70 שקל לסטייק פרגית או מנות פסטה עם בשר, ועד 125 שקל לצלעות כבש או פילה דניס על פירה אפונה. אלו מחירים לא זולים כלל, בייחוד כשמדובר בדגי חקלאות ימית שתוכלו לקבל במסעדות אחרות בכמעט חצי המחיר.

 

תפריט היין של אידי מצומצם עד כדי כאב ואינו מציע שום אופציה של יין בכוסות. לשאלתנו איך ייתכן דבר כזה השיבה המלצרית הנבוכה "רק פתחנו", תשובה עגומה שאינה מצדיקה ארוחת צהריים של דגים שאי אפשר ללוותה בכוס יין לבן.

  

פילה לברק על פירה אפונה. נצלה בדיוק פילה לברק על פירה אפונה. נצלה בדיוק צילום: צפריר אביוב

 

למנות הראשונות הוגש מבחר חביב של מאזטים: צלוחית ובה שום אפוי טעים, סלט דודו המפורסם (שכולל עגבניות, פלפל חריף ושום), סלט חצילים נחמד ואיקרה מלוחה מדי ובאופן כללי לא טובה מספיק. גם סלט כרוב לבן ברוטב סויה היה כאן, אף שלא ברור למה, וצלוחית טחינה סתמית.

 

פילה לברק על פירה אפונה (95 שקל) היה המנה היותר מוצלחת בין המנות העיקריות. הדג נצלה על הגריל בדיוק, עורו היה פריך ובשרו עסיסי, וגם פירה האפונה הירוקה היה טוב.

 

מהצד השני של השולחן, מנה של ברבוניות מטוגנות (99 שקל) - שהיתה דווקא המנה שתלינו בה יותר ציפיות בגלל זיכרונות עליזים ממסעדת האם אידי דגים - אכזבה. הדגים הקטנים לא היו טעימים מספיק, ומחצית המנה נשארה בצלחת.

 

אידי הכשרה בלאונרדו אינה נושאת שום בשורה. היא בוודאי משמחת את קהל המקפידים על כשרות שיכולים לאכול אצל המסעדן המיתולוגי עכשיו, ונראית כמו אופציה טובה (אם כי מעט יקרה) למי שמחפש ארוחה כשרה באווירה מעונבת באשדוד. ועם זה, לקהל האוהדים הוותיק של אידי, שאינו מקפיד על כשרות, אין שום סיבה להגיע לכאן: מנות הדגים במסעדת האם מוצלחות מאלו שקיבלנו כאן, והאווירה בוודאי יותר משמחת.

 

אידי לאונרדו פלאזה

 

  • ז'אנר: דגים ובשרים
  • מיקום: שדרות הים התיכון 1 אשדוד, 073-7020926
  • מחיר העסקית: 125–70 שקל
  • זמנים: ראשון-חמישי
  • 12:00–17:00
  • התחככות: אליטה אשדודית
  • שירות: מקצועי
  • כשרות: בשרי הרבנות אשדוד
  • חניה: במלון, ללא תשלום
  • נגישות נכים: יש, ויש שירותי נכים
  • שורה תחתונה: יקרה מדי לתמורה

 

 

קבלו ניוזלטר שבועי שיעזור לכם לתכנן את בילויי סוף השבוע. לחצו להרשמה

בטל שלח
    לכל התגובות