• תפריט
הפסקה לעסקית

מסעדת פאסטל במוזיאון תל אביב: צבעים מרעננים

פאסטל החליפה שף והשאירה את הצרפתיות כבדת הראש מאחור. התוצאה מוצלחת

גלי וולוצקי 09:0209.03.15

הרבה תהפוכות עברו על מסעדת פאסטל במוזיאון תל אביב מאז נפתחה. הרעיון המקורי - אוכל צרפתי קלאסי במחירים שערורייתיים - התברר כרעיון רע, ושנה וחצי אחרי הפתיחה דבר חוץ מהעיצוב הכבד במקצת לא נשאר על כנו. הרכב השותפים במסעדה השתנה, ולאחרונה גם הקונספט הקולינרי. את השף הצרפתי טיבו ברה, שהגיש במקום מטבח צרפתי קלאסי עשוי כהלכה אך מיושן, מחליף כעת השף הלל תווקלי, ששימש כשף בפועל של מסעדת קלארו ולפני כן עבד בהרברט סמואל, במנטה ריי וגם במסעדה מכוכבת מישלן בלונדון.

התפריט שבנה תווקלי שונה לגמרי - עדיין ניכרת השפעה צרפתית, אך תווקלי הקליל את ההיצע ומציע גם מנות בראסרי פשוטות יותר, עם הרבה מאוד השפעות מקומיות. גם המחירים השתנו משמעותית: התפריט העסקי מציע שתייה קלה או חמה ומנה ראשונה ועיקרית במחיר העיקרית, הנע בין76 ל־118 שקל.

 

המנות הראשונות היו מצוינות ומפתיעות. סלט קייל בנוסח ניסואז התגלה כצלחת יפהפייה של עלי קייל חלוטים, תפוח אדמה סגול ומתקתק, ביצה רכה, אנשובי, עלים רעננים מלב של חסה רומית, שעועית ירוקה חלוטה וקרוטונים זהובים ופריכים. זו היתה פרשנות נפלאה, אופנתית ומאוד טעימה לסלט הקלאסי.

 

ראשונה נוספת, בצלים ממולאים בפריקי ובשר טלה שהוגשו עם כדור מוצרלה ויוגורט, היתה אף היא מוצלחת. הבצלים הרכים, מילוי הבשר הארומטי ומשחק הטעמים שנוצר בין מתיקות הבצל ליוגורט החמצמץ הראו שוב שתווקלי יודע איך להפוך מנות מסורתיות לעדכניות.

 

 

סלט קייל בנוסח ניסואז בפאסטל. טעים מאד סלט קייל בנוסח ניסואז בפאסטל. טעים מאד צילום: עמית שעל

 

העיקריות קצת הורידו את הרף הגבוה שהציבו הראשונות. מנה של שיפוד פילה בקר עם ירקות צלויים ופירה (118 שקל) היתה עשויה כמו שצריך - הבשר נצלה לדרגת מדיום־רייר כמבוקש, הירקות נותרו פריכים, הפירה היה קטיפתי ורוטב הדמי גלאס סמיך ועשיר, מנה טובה אבל קצת משעממת.

 

העיקרית השנייה דווקא היתה יצירתית, אולי יותר מדי: קלמרי טריים נצלו על הגריל והוגשו על כרוב סגול ברוטב ויניגרט עגבניות שרי צהובות וכמון (88 שקל). זו היתה מנה שכל אחד ממרכיביה כשלעצמו היה טעים מאוד, אבל הסך הכל לא התחבר לכדי אמירה ברורה והשאיר אותנו קצת מבולבלים.

 

פאסטל בגרסתה החדשה מנסה לפנות לקהל הישראלי בשפתו, בלי הצרפתיות כבדת הראש שאפיינה את המסעדה לפני השינויים, והיא באמת הרבה יותר ידידותית. בין טוטו המצוינת והיקרה לחדר האוכל היותר פשוטה, פאסטל יכולה להיות אופציית הביניים שדרושה למתחם הזה.

 

פאסטל

 

  • ז'אנר: מסעדת שף
  • מיקום: שדרות שאול המלך 27, באגף החדש של מוזיאון תל אביב. 03-6447441.
  • מחיר: 118–76 שקל
  • שעות: א'־ה', 12:00–16:00
  • התחככות: קהל אמיד ומבוגר
  • שירות: חינני
  • כשרות: אין
  • חניה: בתשלום בחניון המוזיאון
  • נגישות נכים: יש, ויש שירותי נכים
  • שורה תחתונה: שינוי שהצליח

 

קבלו ניוזלטר שבועי שיעזור לכם לתכנן את בילויי סוף השבוע. לחצו להרשמה

תגובה אחת
בטל שלח
  • נא להצטייד במיקרוסקופ כנראה שהסועדים ב rest חושבים אחרת...
    האיש הקטן, (09.03.15)