$
הפסקה לעסקית

"דה נורמן": טעימה קטנטנה מחו"ל

תפריט הצהריים של מסעדת דה נורמן מציע מנות קלאסיות וטעימות בתפאורה חו"לית, אבל המבחר דל

גלי וולוצקי 08:3807.01.15

מלון נורמן בתל אביב, שקטף מהמלון השכן ברחוב מונטיפיורי את הבכורה כסמל האסקפיזם המקומי, באמת יפה. מהרגע שתתייצבו מול דלפק הכניסה ועד קבלת החשבון, תרגישו לגמרי לא בארץ. אלגנטיות היא שם המשחק כאן, והיא שולטת בחוויה כולה - מהעיצוב המרגיע בצבעים שקטים, ועד התפריט המציע מנות אירופיות קלאסיות בסגנון דרום־צרפתי־איטלקי.

 

תפריט הצהריים של מסעדת דה נורמן, אחת משתי המסעדות של המלון, לוקח את המינימליזם השקט צעד אחד רחוק מדי - הוא מציע מבחר דל למדי של ארבע ראשונות וארבע עיקריות (מתוכן אחת פסטה צמחונית) ב־110 שקל.

 

מחבת של מולים מחבת של מולים צילום: אוראל כהן

 

 

המנות הראשונות, שהוגשו במהירות, היו מצוינות. קרפצ'ו בקר בלי קשקושים מיותרים - רק מלח, פלפל, שמן זית ופרמז'ן - היה טוב מאוד; וראשונה נוספת, גבינת סטרצ'יאטלה - רכה ועשירה ובעלת טעם מתקתק, שתובלה בעדינות בזרעי עגבניות ומעט טפנד - עשתה חשק לצלול לתוכה לנמנום רוגע. לא התאפקנו והזמנו גם פיסאלאדייר (32 שקל), מאפה אנשובי ובצל דרום־צרפתי שהיה פריך ומעולה.

 

העיקריות המשיכו את הקו הקלאסי: מחבת של מולים ביין לבן ועשבי תיבול היתה מצוינת, והצ'יפס שהוגש איתה היה פריך מבחוץ ותוכו רך ואוורירי. סלמון על קרם ארטישוק ירושלמי היה אף הוא משובח (אם כי מעט צלוי מדי), והוגש עם לב של חסת בייבי ג'אם צלויה.

 

את הקינוח אכלנו בגינה היפהפייה. תה בקנקני כסף, עוגת באבא או רום נהדרת (42 שקל), וטבח שיצא לקטוף תפוזונים ישירות מהעץ היו כל מה שצריך כדי להשלים את התפאורה לסרט החו"לי שבתוכו בילינו. דה נורמן מצטיירת כבר עכשיו כמסעדה טובה, אבל אם השף המוכשר ברק אהרוני ייתן עוד פוש קטן ויעז להתבטא ביותר חופשיות על הצלחת, היא תהיה מצוינת.

  

דה נורמן

 

  • ז'אנר: צרפתי־איטלקי במלון יוקרה
  • מיקום: מלון נורמן, נחמני 25–23 תל אביב. 03-5435400
  • מחיר: 110 שקל
  • שעות: א'־ה', 16:00–12:00
  • התחככות: חו"ל ואנשים שנוסעים הרבה לחו"ל
  • שירות: מושלם
  • כשרות: אין
  • חניה: ואלט פרקינג בעלות 40 שקל או באחד מחניוני האזור
  • נגישות נכים: יש, ויש שירותי נכים
  • שורה תחתונה: אסקפיזם טעים במיוחד

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x