$
אוכל

8 ארוחות עסקיות בשבת

צהריים עם כל המשפחה או מפגש חברים במחיר סביר. "כלכליסט" סוקר את המסעדות שהמשיכו עם האופציה שנולדה בתקופת המשבר הכלכלי - דיל עסקי בסוף השבוע

גלי וולוצקי 11:2924.03.11

אף על פי שנראה כי ענף המסעדות התאושש מהמיתון העמוק ועסוק בעיקר בפתיחות חדשות, השאירו מסעדות רבות את הנוהג של ארוחה עסקית לאורך כל שעות היום על כנו וגם דילים שווים במיוחד בסוף השבוע. "כלכליסט" סוקר את המסעדות הטובות שאפשר לערוך בהן את ארוחת השבת המשפחתית בתקציב סביר, ולוותר על כל הכרוך באירוח בבית.

 

תל אביב

 

רפאל. עסקית סופי השבוע המרהיבה של רפאל כבר היתה למוסד קולינרי. בשעות הצהריים של שישי ושבת הופכת רפאל את עורה: ממסעדת עילית חרישית למקום שנוח לשבת בו גם בהרכב משפחתי מלא (יש אפילו תפריט ילדים ב־58 שקל), וליהנות מתפריט מגוון של מנות באוריינטציה מרוקאית לצד מנות מודרניות יותר. הדיל: תמורת 115 שקל לסועד מוגשים למרכז השולחן 11 סלטים ומנות ראשונות, וכל סועד בוחר מנה עיקרית מן התפריט. מחירו של קינוח 38 שקל.

 

רפאל, ת"א. מנה לדוגמה: 11 סלטים ומנות ראשונות רפאל, ת"א. מנה לדוגמה: 11 סלטים ומנות ראשונות צילום: תומי הרפז

 

מנות לדוגמה: בין הראשונות - סלט של תפוחי אדמה מזן ראטה עם ביצים חצי קשות בוויניגרט אנשובי; סיגרים מרוקאיים ממולאים בחלקי פנים של עגל חלב עם טחינה אל־ארז; הרינג רך ומומלח עם קרם פרש, בצל ירוק ובצל סגול. בעיקריות: קלמארי סגול מהים התיכון עם בשר חצילים וסלט של פלפלים ועגבניות; טורטליני טלה ובצל לבן מזוגגים בחמאה מזוקקת עם יוגורט כבשים ומיץ עגבנייה.

 

בין הקינוחים מרק תותים ומליסה עם סורבה של שמנת חמוצה. פרטים: שישי ושבת 12:00–16:00, הירקון 87 (מגדל המלך דויד) ת"א, 03-5226464.

 

פושקין. מסעדת האוליגרכים ברחוב מונטיפיורי כבר עברה כמה גלגולים. הנוכחי, בהנהגת השף המוכשר גלעד פלד, מסתמן כמוצלח מכולם. במהלך השבוע המסעדה סגורה בשעות הצהריים, ולכן עסקית השבת שלה, שנחנכה לפני קרוב לשנה, היא ההזדמנות היחידה לטעום ממעשה ידי השף לאור היום ובמחיר סביר ביחס לתמחור הגבוה הרגיל במסעדה. הדיל: ארוחה מלאה (ראשונה, עיקרית וקינוח) ב־149 שקל לסועד.

 

פושקין, ת"א. מנה לדוגמה: פילה מוסר ים צלוי עם ריזוטו אפונה טרייה ואספרגוס פושקין, ת"א. מנה לדוגמה: פילה מוסר ים צלוי עם ריזוטו אפונה טרייה ואספרגוס צילום: דניאל לילה

 

מנות לדוגמה: פסטה פפרדלה זעפרן וכוסברה עם נתחוני פילה עגל וירקות שורש ברוטב פורצ'יני וחלמון; חזה ברווז עם בק צ'וי, פירה דלעת וטארט חבושים; פילה מוסר ים צלוי עם ריזוטו אפונה טרייה ואספרגוס. פרטים: שבת 13:00–16:00, מונטיפיורי 27 ת"א, 03-5251501.

 

כרמלה בנחלה. כששוק הכרמל סגור מדרחוב נחלת בנימין נעשה שקט וציורי. עסקית סופי השבוע של כרמלה בנחלה מאפשרת לשלב ארוחה טובה עם טיול באחד המתחמים היפים בתל אביב. הדיל: משלמים על המנה העיקרית (80–130 שקל) ומקבלים גם מנה ראשונה.

 

כרמל בנחלה, ת"א. מנה לדוגמה: סלט עגבניות מנומרות כרמל בנחלה, ת"א. מנה לדוגמה: סלט עגבניות מנומרות

 

מנות לדוגמה: בראשונות - פלפלונים מטוגנים על גבינת לאבנה כבשים, עגבנייה מרוסקת, חזרת, שום ולימון; סלט עשבי תיבול קצוצים; פטה כפרי של כבדי עוף, סלט עגבניות מנומרות. בעיקריות: קלמארי צרוב עם שעועית בובעס; מדליוני פילה בקר צרובים במחבת ברזל עם בצקניות שפצלה; שופף נודלס (אטריות בנוסח גרמני) עם אספרגוס. פרטים: שישי ושבת 12:00–18:00, התבור 46 פינת רמב"ם 14 ת"א, 03-5161417.

 

טוטו. המסעדה, שמטבחה משלב אוכל ים־תיכוני ונגיעות עדכניות קלילות, מגישה בסופי שבוע את התפריט העסקי שלה עם הספיישלים שרוקח השף ירון שלו, אך מבחר המנות מתרחב ויש תוספת מחיר. הדיל: כל העסקיות כוללות את לחמי הבית ומטבלים, מנה ראשונה ומנה עיקרית לבחירה. בשעות הצהריים יש מסלולי מחיר - 98 ו־110 שקל, ובערב מחיר העסקית 130 שקל.

 

טוטו, ת"א. מנה לדוגמה: המבורגר מאנטרקוט טרי עם ביצת עין, רוטב יין ופטריות יער ופורצ'יני טריות טוטו, ת"א. מנה לדוגמה: המבורגר מאנטרקוט טרי עם ביצת עין, רוטב יין ופטריות יער ופורצ'יני טריות צילום: אוראל כהן

 

מנות לדוגמה: בראשונות - סלט קלמארי ים־תיכוני בתיבול עשבים טריים וגרגרי חומוס רכים על מצע יוגורט; גרבדלקס קלאסי של סלמון בכבישה ביתית עם לבבות חסה רומית, ויניגרט קוניאק ושמנת חמוצה. בעיקריות - סלמון במרינדה על הפלנצ'ה עם קרם אבוקדו, אפונת שלג, בק צ'וי וגלנגל (עשב תיבול תאילנדי); טורטליני בעבודת יד ממולאים בגבינות צאן על קרם עגבניות שרי מבושלות עם פלפלים חריפים וגבינת גאודה מיושנת; המבורגר מבשר אנטרקוט טרי עם ביצת עין רכה, רוטב יין ופטריות יער ופורצ'יני טרי עם פירה. פרטים: צהריים: שישי 12:30–16:00, שבת 12:30–17:00. ערב: שישי 12:30–18:00, שבת 12:30–17:00. ברקוביץ' 4 ת"א, 03-6935151, 03-6935152.

ירושלים

 

צ'אקרה. הרסטו־בר הירושלמי מציע כל השבוע תפריט משקאות עשיר לצד מנות שכיף לאכול, אך בימי חול הוא פתוח בערב בלבד. בשבתות הוא הופך למקום לכל המשפחה ופותח את דלתותיו גם בשעות הצהריים. לצד התפריט העסקי מוצע גם תפריט ילדים (48–35 שקל), כך שאפשר בהחלט להגיע בהרכב מלא. הדיל: משלמים על המנה העיקרית (115–88 שקל) ומקבלים גם תוספת לבחירה, מנה ראשונה, לחם (של מאפיית טלר), חמאה וטפנד.

 

צ'אקרה, ירושלים. מנה לדוגמה: שרימפס עם אפונת שלג צ'אקרה, ירושלים. מנה לדוגמה: שרימפס עם אפונת שלג צילום: חיים צח

 

מנות לדוגמה: ראשונות: מרק בצל, קרוטונים ופרמז'ן; טרטר דג ים וז'וליינים של ירקות חורף; שרימפס עם אפונת שלג ועגבניות שרי צבעוניות; קבב דגים ממרסיי; סלק צעיר צלוי עם גבינה כחולה. בעיקריות - קסרול של ים עם שרימפס, עגבניות צבעוניות וקונפי שום; ריזוטו שמפניון פורטובלו בציר פורצ'יני; טבעות פילה ברוטב יין אדום או ברוטב שמנת; ביף סטרוגונוף. פרטים: שבת 12:30–17:00, קינג ג'ורג' 41 ירושלים, 02-6252733.

 

הרצליה

 

שגב. הארוחה העסקית המוצעת במשך השבוע במסעדה של השף שגב משה הופכת בשבתות למעט יקרה יותר, אך גם למגוונת יותר. היא מציעה את המנות העשירות של השף באווירה משפחתית יותר. הדיל: מנה ראשונה, מנת ביניים (סורבה סלרי) ומנה עיקרית לבחירה, תמורת 125 שקל לסועד (חלק מהעיקריות בתוספת של 44–15 שקל).

 

שגב, הרצליה. מנה לדוגמה: קרם כבד אווז וכבד עוף מוגש לצד רוטב יין ודבלים, בריוש ופניני תפוחים שגב, הרצליה. מנה לדוגמה: קרם כבד אווז וכבד עוף מוגש לצד רוטב יין ודבלים, בריוש ופניני תפוחים צילום: עמית שעל

 

מנות לדוגמה: בראשונות - רביולי במילוי גבינת עזים ברוטב קרם עגבניות עם חציל בלאדי ובזיליקום; קרם כבד אווז וכבד עוף מוגש לצד רוטב יין ודבלים, בריוש ופניני תפוחים; קרפצ'ו פילה בקר במלח מלדון, שמן זית, חומץ בלסמי ופרמז'ן מגולף עם נתחי אגסים; בעיקריות - פילה סלמון ברוטב מיסו מתקתק, שרוף בטאבון ומצופה בשומשום ווסאבי ומוגש עם קרם תפוחי אדמה ואדממה ברוטב טריאקי ולמון גראס; חזה ברווז מהגריל עם אספרגוס, רצועות תפוחי אדמה מהטאבון, גרעיני חמנייה ושומשום טחון, לצד בייבי תפוחי אדמה. פרטים: שבת 13:00–17:00, אריה שנקר 16 הרצליה, 09-9580410.

 

אשקלון

 

פרסקו. המסעדה מציעה לסועדיה עסקית של שבת כמיטב המסורת הרומנית, עם הרבה נתחי בשר, סלטים עתירי שום ואפשרות לאכול ללא הגבלה. הדיל: מזנון סלטים בשיטת אכול כפי יכולתך, ולמנה עיקרית בייבי ריבס וספייריבס ללא הגבלה, בתוספת יין הבית. כל זה תמורת 99 שקל לסועד. מנות לדוגמה: במזנון הסלטים יש קלאסיקות רומניות כמו סלט איקרה, ממרח שעועית לבנה ושום, פלפלים קלויים בלימון ושום, עגבניות ומלפפונים מוחמצים תוצרת הבית לצד נקניקים ביתיים ודגים מעושנים וכבושים. בעיקרית - הצלעות מככבות, ברוטב ברביקיו מתקתק או ללא רוטב. פרטים: שבת 24:00–12:00, הפנינים 53 אשקלון, 08-6751220.

 

פרסיקו, אשקלון. מנה לדוגמה: מזנון סלטים בסגנון אכול כפי יכולתך פרסיקו, אשקלון. מנה לדוגמה: מזנון סלטים בסגנון אכול כפי יכולתך

 

רשת הטמפל בר

 

רשת הפאבים האיריים מציעה עסקית שבעה ימים בשבוע במרבית הסניפים, ובסניפי סינמה סיטי גלילות וראשון לציון בסופי השבוע בלבד. למרות התיוג האלכוהולי, העסקיות של הרשת מתאימות מאוד לכל המשפחה, וכוללות גם עסקיות מיוחדות לילדים עם מנה עיקרית כמו שניצל, המבורגר או נקניקיות ולצדם צ'יפס בלגי, שתייה קלה ומזרק שוקולד לקינוח, תמורת 44 שקל. הדיל: שלושה מסלולי ארוחות ב־105/69/64 שקל, הכוללים סלט ירוק לפתיחה, מנה עיקרית ושתייה קלה או שליש בירה מהחבית. מנות לדוגמה: כנפי עוף ברוטב טמפל בר; אסאדו בקר בגריסי פנינה; כתף עגל צלויה בבירה גינס עם ירקות שורש; ספייריבס עגל 500 גרם. פרטים: שישי 20:00–17:00 (בסינמול בחיפה 16:00–20:00), שבת 12:30–18:00. סניפים: סינמה סיטי ראשון לציון, סינמה סיטי גלילות, מתחם G כפר סבא, סינמול חיפה.

 

טמפל בר. מנה לדוגמה: אסאדו בקר בגריסי פנינה טמפל בר. מנה לדוגמה: אסאדו בקר בגריסי פנינה

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x