$
המלצות

הקרנה פרטית: מערכות קולנוע ביתיות

עם מסך נכון וסאונד שמעביר את האפקטים במדויק, גם על הספה בסלון אפשר להרגיש בבית הקולנוע ואפילו לראות בתלת־ממד. כלכליסט מציג את החידושים בתחום

זיו קיטרו 11:3220.12.10
הקמה של קולנוע ביתי היא חלום בר־הגשמה שתלוי בסופו של דבר בצרכים ובמחיר. בשנה האחרונה נכנסו לשוק מכשור שמאפשר להעצים את חוויית הצפייה ואף לצפות בתלת־ממד, ומערכות סאונד שמאפשרות צפייה באיכות המתקרבת לזאת שבבתי הקולנוע. אם תרצו יש גם כורסאות מיוחדות, קירות אקוסטיים וציוד ברמה הגבוהה ביותר. "כלכליסט" בדק את המערכות החדשות וממליץ.

 

מסך

 

עבור מי שרוצה חוויית קולנוע מלאה הפתרון האידיאלי הוא עדיין המקרן הביתי, ולא פלזמה או LCD: "אף אחד לא יושב ורואה טלוויזיה סתם עם מקרן, זה לא נועד לזה. היתרון הוא שבמקרן ישנה הניגודיות הטובה ביותר בין לבן לשחור. החיסרון של מקרן הוא שכדי לקבל תמונה טובה צריך לדאוג שהחדר יהיה חשוך לחלוטין”, אומר שי מנחם, מנהל שיווק ומכירות באס.ג'י.

 

המלצות המערכת: מקרן Infocus ‏דגם SP8600 - מקרן DLP התומך ב־HD מלא. איכות מצוינת, ניקיון צבעים ותמונה חדה, ברורה ונאמנה למקור. מחיר: 11,900 שקל, בחנויות מתמחות.

 

מקרן Infocus ‏דגם SP8600 מקרן Infocus ‏דגם SP8600

 

מקרן תלת־ממד A8000 של סמסונג - מספק תמונה מצוינת עד 250 אינץ' HD מלא 1,080p. כולל שתי כניסות HDMI. מנורת המקרן פועלת 1,500–2,000 שעות. מחיר: 29 אלף שקל, בחנויות מתמחות.

 

מקרן תלת־ממד A8000 של סמסונג מקרן תלת־ממד A8000 של סמסונג

 

סאונד

 

הכלי החזק ביותר שיש לקולנוע כדי לנהל את הרגש שלנו הוא הסאונד. “כדי לדמות אפקטים שיהפכו את הצופה לחלק מהסרט אנחנו צריכים לפחות חמישה רמקולים", אומר מנחם.

 

"הרמקולים הנדרשים הם רמקול סנטר, שהוא המקום שממנו נקבל את הדיאלוג והוא מגיע מלפנים, כדי להתאים למקור התמונה, שנמצא לפנינו; שני רמקולים מלפנים ושנייים מאחור, שנותנים את החוויה ההיקפית של הצליל; וכן סאבוופר, שהוא עשירית הנקודה כשמדברים על 5.1 ערוצים. במערכות מסוימות, סאטלייט למשל, שם הרמקולים קטנים ולכן לא מסוגלים לתת מגוון צלילים, הרמקולים הקטנים נותנים צלילים גבוהים ובינוניים והסאבוופר מספק צלילים בינוניים ומטה. במערכות שנפח הרמקולים בהן גדול יותר, הסאבוופר משמש בתפקידו המקורי: לספק צלילים עמוקים, את הבסים. סאבוופר טוב הוא סאבוופר אקטיבי, שיש לו מקור מתח משלו. מערכות משוכללות יותר, המכונות 7.2, כוללות עוד שני רמקולים בצדדים ועוד סאבוופר. גם פה אין סוף לשכלולים".

 

המלצות המערכת: מערכת YSP5100. יחידת הרמקולים זורקת את הצליל לכיוונים שונים, והמערכת עושה שימוש בהחזרים מהקירות כדי לספק את החוויה ההיקפית ולדמות למעשה מערכת 5.1 מלאה. מחיר: 10,300 שקל, באס.ג'י, פינסקר 59 תל אביב.

 

Lifestyle V35 של Bose מבית ניופאן. מערכת אודיו/וידיאו דיגיטלית שכוללת חמישה רמקולים וסאבוופר מסוג Jewel Cube. משתמשת בטכנולוגיית Adaptiq כדי למדוד את החדר ולספק את הסאונד בצורה הטובה ביותר. היא כוללת תחנת עגינה לאייפון ושלט בעל מסך LCD, לשליטה בכל הציוד בסלון. מחיר: 24,900 שקל, ב־Bose Center, דיזיין סנטר.

 

Speakercraft Cinema Five. זוג רמקולים מעוצבים שקועים בקיר המספקים חוויה עשירה ומקיפה ורמת פרטים גבוהה מאוד. מחיר: 12 אלף שקל לזוג, בבית פיוניר, מוזס 13 תל אביב.

 

סט רמקולים של Klipsch באיכות THX סט רמקולים של Klipsch באיכות THX

 

סט רמקולים של Klipsch באיכות THX. חברת Klipsch יצרה סט יוקרתי באיכות שנועדה לרסיבר 7.2, המספק צלילים נאמנים ביותר למקור. מחיר: 39,900 שקל, בבית פיוניר.

 

סט רמקולים סטאליטיים קנטון. עיצוב נהדר ואיכות צליל מצוינת. מערכת 5.1 הכוללת שני רמקולים קדמיים קטנים הניצבים על עמוד ותופסים מעט מאוד מקום בחדר, וסאבוופר להשלמה. מחיר: 2,590 שקל, בחנויות מתמחות.

 

סט רמקולים סטאליטיים קנטון סט רמקולים סטאליטיים קנטון

 

רסיבר

 

כדי ליהנות מהרמקולים צריך רסיבר, ממתג בעברית. להבדיל ממגבר, שרק מגביר את הצליל, רסיבר לוקח מידע מכמה מקורות. אפשר לחבר לו די.וי.די ובלו־ריי (המאפשר להציג סרטים בפורמט HD מלא), סטרימרים וממיר, פטפון ומה לא. הרסיבר הוא לב המערכת ומסוגל, בלחיצה אחת, להדליק את הטלוויזיה, להדליק את המקור (אם בחרנו לראות סרט בבלו־ריי), להפעיל את הסרט ולבחור בהגדרות הצלילים המתוכנתות בו מראש.

 

המלצות המערכת: יאמאהה RXV367. רסיבר פשוט יחסית המיועד למתחילים. מתאים ל־5.1 ערוצים, כולל 4 כניסות HDMI, שימוש ב־4 כפתורי סצינה להפעלה מהירה, מיקרופון למדידה וכיול אוטומטי של מאפייני החדר. הספק: 5x100W. מחיר: 1,930 שקל, באס.ג'י.

 

יאמאהה RXV667. רסיבר ברמת ביניים. מתאים ל־7.2 ערוצים, תומך בהשמעת סאונד תלת־ממדית. בעל 6 כניסות HDMI וכולל המרת כניסות אנלוגיות לרזולוציית HD. תצוגת מסך גרפית קלה לשימוש, תומך בניגון חוטי או אלחוטי מאייפוד או אייפון, בעל שני אזורי שמע ומיקרופון כיול משופר להתאמה לחדר. הספק: 7x130W. מחיר: 4,460 שקל, באס.ג'י.

 

רסיבר יאמאהה RXV667 רסיבר יאמאהה RXV667

 

פיוניר VSX-2020. רסיבר למומחים. מתאים ל־7.2 ערוצים, בעל הספק של 170 ואט, שתי יציאות HDMI ו־6 כניסות. כולל אפשרות שליטה בבית עם תשתית לבית חכם. מכיל 7 מגברים נפרדים לכל ערוץ. כולל אפשרות שליטה באזורים שונים בבית, ושליטה מהאייפון בעזרת האפליקציה icontrol. מחיר: 8,990 שקל, בחנויות מתמחות.

 

סטרימר

 

בישראל, כמעט יותר מבכל מקום אחר בעולם, נוטים לשמור את הסרטים על כונן קשיח, ולכן סטרימרים נעשים רלבנטיים יותר ממכשירי בלו־ריי, די.וי.די או מדיה אחרים. לא משנה מאיפה הסטרימר מציג את המידע (הארד דיסק פנימי או חיצוני), הוא זורק אותו לטלוויזיה ומציג ממשק ניווט נוח שחוסך חיפוש ארוך ומעיק בתיקיות.

 

המלצות המערכת: Qnap TS-110. לא בדיוק סטרימר, אלא שרת ביתי בעל ממשק נוח ומשוכלל ששם דגש על אחסון מדיה וניהולה. ההגדרה וההתקנה הראשונית קצת מורכבות, אבל ברגע שמתגברים על השלב הזה, מדובר באחד מהשרתים הביתיים המשוכללים שקיימים בשוק, המציע שליטה במצלמות, מדפסות וציוד נוסף בבית וכן אפשרות שליטה מהאייפון, וחשוב לא פחות: אפשר לשים בתוכו קבצים ולאפשר גישה אליהם גם כאשר אתם מחוץ לבית. מחיר: 1,249 שקל, כולל דיסק בנפח 1 טרה, בחנויות מתמחות.

 

סטרימר Qnap TS-110 סטרימר Qnap TS-110

 

TVX N1 של DVico. סטרימר עם 3 כניסות USB, כניסת כרטיס זיכרון, יציאה אופטית לסאונד, יציאת HDMI וקומפוננט. הוא שקט, קטן ונוח, תומך בכל פורמט וידיאו וסאונד וכולל מסך ניווט ושליטה משוכלל שמאפשר גישה לכל המדיה בבית. את הסטרימר מחברים לכונן קשיח, ויש אפשרות לחברו לרשת הביתית ולמשוך מידע ממחשבים אחרים בה. מחיר: 849 שקל, בחנויות מתמחות.

 

סטרימר TVX N1 של DVico סטרימר TVX N1 של DVico

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x