• תפריט
הפסקה לעסקית

במחירי שוק

מסעדת הבסטה בשוק הכרמל הנהיגה דיל עסקי שמאפשר ליהנות סוף סוף מהאוכל המוקפד והמצוין שלה במחירים יותר שפויים

גלי וולוצקי 10:5610.05.10

מסעדת הבסטה היתה לפני שנתיים הסנונית הראשונה בטרנד של ברי יין על גבול שוק הכרמל. המיקום שלה, שקוסם לרבים ומרתיע אחרים, הוא ממש על גבול השוק - היכן שהבסטות (האמיתיות) נגמרות ומדרחוב נחלת בנימין מתחיל. בשעת צהריים הבר המעט אפלולי נראה מספיק קרוב כדי לשמוע את קריאות הרוכלים, אבל מספיק רחוק כדי להתבלבל ולדמיין שהם קוראים בספרדית.

 

הבסטה, שכבר הספיקה לרכוש לעצמה שם של מוסד קולינרי שאינו מתפשר על איכות חומרי הגלם - אך גם כזה שמגיש חשבון בהתאם - חנכה השבוע לראשונה "סוג של עסקית", כפי שמציינת כותרת התפריט בניסוח שמתקשה להתחייב.

 

קרפצ'יו דלעת עם קרם מסקרפונה וגבינה כחולה בעיטור פיסטוקים. שתי מנות טאפאס לסועד במחיר המנה העיקרית קרפצ'יו דלעת עם קרם מסקרפונה וגבינה כחולה בעיטור פיסטוקים. שתי מנות טאפאס לסועד במחיר המנה העיקרית צילום: אלה סברדלוב קרן

 

דיל הצהריים מציע אחת מכעשר המנות העיקריות המסומנות בתפריט המשתנה מדי יום (בטווח מחירים של 59–169 שקל), ושתי מנות טאפאס לבחירה מתוך תפריט הטאפאס הקטלוני החדש ללא חיוב (מחירן הרגיל של המנות 24 שקל).

 

על כוס של יין רוזה חביב ומרענן (רוזה דה קסטה של יקב טורס, 16 שקל לכוס) התלבטנו ארוכות בסוגיית הטאפאס. שרימפס עם פאפאיה, איקרה, נתח קצבים על מקל או שקד עגל על שיפוד, כולם נראו לנו מפתים באותה מידה. בסופו של דבר בחרנו בנקניק דם מבדחוס שבספרד, בעל ארומה מעושנת ושיבוץ יפהפה של חתיכות שומן עסיסיות, בסלט שעועית לבנה עם סרדינים כבושים, גילופי בוטרגו (ביצי דגים) וקצת יותר מדי פלפל חריף, בקרפצ'ו דלעת עם כרבולת של קרם מסקרפונה וגבינה כחולה בעיטור פיסטוקים - אחת מהמנות הצמחוניות הטובות שטעמנו, ואחרונה חביבה בפלמידה אדומה כבושה בעדינות, שהשתדכה מעולה עם פרוסות הלחם הלבן והררי החמאה שהוגשו עם הטאפאס.

 

הרעב כבר היה מאיתנו והלאה, אך העיקריות הגיעו לשולחן. בורקס מבצק עלים על בסיס חמאה ובשר חזיר (69 שקל) נח בשלולית של ציר בשר והיה טעים כמו שרק מאכלים שעשויים מבצק עלים ובשר יכולים להיות. הרביולי ארטישוק ירושלמי (98 שקל) - שלושה כיסונים ענקיים ששחו ברוטב עשיר בחמאה ועל ראשם התנוססו גילופי כמהין שחרחרים — נראו כמו המנה הקלילה של הארוחה והיו מצוינים.

 

זו היתה ארוחת צהריים טעימה עד מאוד, ואם להודות על האמת רק אחרי שסיימנו אותה הבנו מדוע היא נקראת בתפריט "סוג של עסקית" ולא עסקית בריש גלי. נראה אתכם ממשיכים יום עבודה אחרי כל האוכל הזה. רוב הסיכויים שפשוט תזמינו עוד כוס יין ותחכו לשקיעה. כמו בברצלונה.

 

שם: הבסטה

 

ז'אנר: מסעדת שוק.

מיקום: השומר 4 תל אביב, טל' 03-5169234.

מחיר העסקית: 59–169 שקל, א'־ה', 12:00–17:00.

התחככות: חלק עם שקיות מהשוק וחלק עם עניבות.

חניה: באחד מחניוני השוק, אם

ממש מוכרחים.

שירות: חביב ומקצועי.

נגישות נכים: יש, אין שירותי נכים.

כשרות: אין.

שורה תחתונה: אסקפיזם

בנוסח ספרדי.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x