$
פנאי

רוצי תל אביב רוצי

"ריצה דורשת התמדה, וזה אנלוגי לעולם הניהול", מסביר רו"ח דני מרגלית למה העיסוק האתלטי התחבב על קהילת העסקים הישראלית. "כלכליסט" דיבר עם האצנים שמתכוננים למרתון תל אביב, שייצא לדרך ב־14 במאי

קרן צור, רון גרנות והדר קנה 11:0614.04.10

כיאה לכל עיר קוסמופוליטית, גם לתל אביב יש מרתון. המירוץ, שחזר בשנה שעברה לרחובות העיר לאחר הפסקה של 15 שנה, הופך למסורת. כ־3 מיליון שקל יושקעו באירוע שיתקיים ביום שישי 14 במאי ויכלול חמישה מסלולים בדרגות קושי שונות: מירוץ הדגל - מרתון מלא של 42.195 ק"מ, חצי מרתון (21.1 ק"מ), כולל מירוץ אופני יד, מירוץ מרכזי 10 ק"מ, מירוץ עממי 4.2 ק"מ (מסלול ה־10%) ומירוץ קטנטנים לילדי גנים. הפנינג גדול של פעילויות ספורט אקטיבי, בריאות ומוזיקה צפוי בנקודת הסיום.

 

המרתון יוזנק משדרות רוקח, ליד גני התערוכה, וימשיך למרכז העיר, דרך אתרים בעלי חשיבות עירונית וטיילת שפת הים, עד נקודת הסיום בגני יהושע.

 

במסיבת עיתונאים אתמול סיפר רון חולדאי, ראש עיריית תל אביב, כי 10,000 איש נטלו חלק במרתון האחרון, ובעקבות העלייה במספר הרצים בישראל השנה מצפים למספרים גדולים יותר. חולדאי בישר שכבר נקבע תאריך לאירוע בשנה הבאה - 8 באפריל, מתוך נכונות למסד את המסורת ולהפוך את המרתון למוקד משיכה עבור רצים מהעולם. מלבד מזג אוויר נוח הם יוכלו ליהנות גם ממסלול מישורי, שאטרקטיבי למי שמעוניין לשפר את התוצאות האישיות.

 

מרתון תל אביב 2009. השתתפו 10000 רצים והשנה מצפים להרבה יותר, בגלל העלייה במספר הרצים בישראל מרתון תל אביב 2009. השתתפו 10000 רצים והשנה מצפים להרבה יותר, בגלל העלייה במספר הרצים בישראל צילום: טל שחר

 

עופר שטרית, מנכ"ל חברת כפיים, שאחראית להפקת האירוע, הרחיב על 35 העמדות לחלוקת מים ועל יותר מ־2,000 עובדי עירייה, שוטרים ואנשי צוות. הוא הכריז שזהו המרתון הסלולרי הראשון בעולם: כל רץ יקבל על קו הסיום SMS ובו התוצאה שלו. המרתון גם יועבר בשידור חי בניידים מהדור השלישי ב־live22*. שטרית הוסיף שההשתתפות תעלה 220 שקל למרתון מלא, 170 שקל לחצי מרתון, 120 שקל ל־10 ק"מ ו־60 שקל ל־4.2 ק"מ. למעט משתתפי מירוץ ה־10%, הרצים יקבלו חולצה וצ'יפ מדידה.

 

אסתי אלדן, מנכ"לית קבוצת כיתן

תרוץ: 10 ק"מ עם בעלה

שגרת אימונים: רצה 10–11 ק"מ שלוש־ארבע פעמים בשבוע.

למה זה טוב: "הריצה גורמת לשחרור מנטלי מוחלט מטרדות היומיום. מכיוון שאני נוהגת להשתתף במירוצים עם בן זוגי והילדים, היא גם תורמת לגיבוש ולהווי המשפחתי".

 

ארז ברית (37), מנכ"ל בית ההשקעות טנדם קפיטל

ירוץ: במסלול חצי מרתון.

שגרת אימונים: "מתאמן מדי יום בריצה, שחייה או רכיבה באופניים".

למה זה טוב? "הריצה דורשת להשקיע זמן, לקום מוקדם (לרוב בחמש בבוקר) ולהקפיד על תזונה נכונה. כשאני רץ בבוקר אני מגיע לעבודה הרבה יותר חד ונמרץ, ויש לי פחות רגשות אשם על מה שאני אוכל".

מירוצים קודמים: מירוץ הלילה של נייקי וחצי מרתון עין גדי. בקרוב ישתתף בחצי איש ברזל בעמק הירדן.

מירוץ החלומות שלך: "מירוצים וטריאתלונים בחו"ל, שיש סביבם הפנינג גדול. לרוץ עם עוד40 אלף משתתפים זאת חוויה אמיתית".

 

פרופ' ענת לוינשטיין (50), מנהלת מחלקת עיניים במרכז הרפואי ע"ש סוראסקי

תרוץ: 10 ק"מ.

שגרת אימונים: רצה עם הכלבה שש פעמים בשבוע, בחמש וחצי בבוקר. רצה בכל פעם 5–10 ק"מ במסלול שעובר בפארק הירקון והטיילת בנמל תל אביב.

למה זה טוב? "גיליתי שספורט הריצה הוא הפעילות האולטימטיבית לאנשים עסוקים, מכיוון שהוא מוציא מהם את מקסימום האנרגיה בפרק הזמן הקצר ביותר. הריצה תמיד מרוממת את רוחי, וגורמת לדברים לא נעימים — שהם חלק מהחיים - להיראות הרבה יותר נסבלים".

מירוצים קודמים: השתתפה במרתון תל אביב האחרון, במירוץ התבור ובמירוצים של 5–7 ק"מ שנערכו במסגרת כנסים מקצועיים (בניו יורק וברלין).

 

עו"ד ליאור אבירם (47), ראש תחום ההייטק במשרד שיבולת

עו"ד ליאור אבירם עו"ד ליאור אבירם צילום: אוראל כהן

ירוץ: 10 ק"מ

שגרת אימונים: "אני רץ שלוש פעמים בשבוע. באופן שגרתי כל חיי שחיתי. לפני שש־שבע שנים התחלתי לרכוב על אופניים, וחבר שכנע אותי שכדאי לי גם להשתתף בטריאתלון. לכן התחלתי גם לרוץ, אף שזה ספורט שלא אהבתי בעבר. אחרי שהתחלתי להתאמן בריצה גיליתי שזה תחום הספורט שאני אוהב יותר מכל השלושה".

למה זה טוב? "בריצה יש אלמנט שדומה למדיטציה. במהלך הספורט אתה מנותק מכל מכשירי הקומוניקציה, וזה נותן לך זמן לחשוב. ריצה זה פחות משעמם משחייה, וגם גיליתי סוג מסוים של בעיות שריצה מתאימה לחשוב עליהן — מדובר בבעיות מהתחום הלוגי".

מירוצים קודמים: "המירוץ הכי ארוך שהשתתפתי בו היה חצי מרתון בעין גדי לפני שנה וחצי. מלבדו השתתפתי במירוצים של 10 ק"מ ברחבי הארץ (כפר סבא, צהלה) ועשיתי טריאתלון באילת השנה".

 

ניר פלג (49), לשעבר מנכ"ל אבגול וכיום דירקטור בחברה

ירוץ: 10 ק"מ

שגרת אימונים: "אני מתאמן עם קבוצה בהנהלת רן שילון בין שלוש לארבע פעמים בשבוע. אנחנו מתאמנים כל יום לקראת איש הברזל באוסטריה. איש ברזל זו תחרות שבה אתה מתחיל ומסיים ביום אחד את הכל: 4 ק"מ שחייה, 180 ק"מ אופניים, ולסיום מרתון".

למה זה טוב? "הריצה עשתה לי רק טוב. מעבר לזה שירדתי במשקל, הריצה מרגיעה אותי מאוד. זה עושה טוב לנשמה, זה משדרג את מצב הרוח".

מירוצים קודמים: חצי איש ברזל, מרתון תל אביב, מרתון ברלין.

מירוצים בעתיד: איש ברזל מלא, שייערך בתחילת חודש יולי באוסטריה. מישראל מתארגנת קבוצה של כ־70 ספורטאים.

 

עו"ד ענת בירן (46), בעלים של משרד ענת בירן

תרוץ: 10 ק"מ

שגרת אימונים: "אני רצה פעמיים־שלוש בשבוע. באוקטובר נפלתי בעת ריצה ונפצעתי קשה, וזה החזיר אותי טיפה אחורה מבחינת יכולת, אבל לא הכניע".

למה זה טוב? "הריצה השפיעה על חיי בצורה חיובית מאוד. התחלתי לרוץ בגיל 44, שהוא גיל מבוגר יחסית, ולפני זה לא חשבתי שארוץ למרחקים ארוכים. אם מצליחים לרוץ בגיל מבוגר זה מעודד ומשפיע גם על אפיקים אחרים. יש לי פתאום תעוזה לנסות כל מיני דברים שלא ניסיתי קודם".

 

רו"ח דני מרגלית (53), שותף מנהל של פירמת רואי החשבון זיו האפט (BDO)

רו"ח דני מרגלית רו"ח דני מרגלית

ירוץ: 10 ק"מ

למה זה טוב? "לא משנה אם אני רץ 10 או 20 ק"מ, ברגע שהתחלתי את הריצה אני בכל מקרה חייב לסיים. זה מתקשר גם לעולם הניהול: הסתכלות ארוכת טווח, למרחקים ארוכים, לא יכולה להיבנות על אימון קצר של חודשיים־שלושה. ריצה דורשת התמדה, וזה אנלוגי לעולם הניהול. לא סתם בשנים האחרונות רואים מנהלים רבים שעוסקים בספורט. אני רואה בזה קשר ישיר".

מירוץ החלומות שלך: "מירוצים באירופה כמו בברלין או בפריז הם בהחלט אתגר. אם אצליח לשכנע כמה חברים לבוא איתי, ארים את הכפפה".

 

רו"ח ניר קופמן (47), רו"ח שותף בפירמת רואי החשבון קסלמן וקסלמן (PWC)

ירוץ: 10 ק"מ

שגרת אימונים: "אני רץ מילדות, ותמיד עסקתי בספורט, כולל שחייה, כדורסל, כדורעף וכדורגל. בעשר השנים האחרונות אני רץ יותר ברצינות: לפחות פעמיים בשבוע מסלולים של 6.5 ו־8 ק"מ".

למה זה טוב? "הריצות נותנות לי איזונים ומשרות עליי רוגע. תוך כדי ריצה אני חושב יותר נקי ושם בצד את ענייני העבודה. מעבר לכך אני נוהג להתאמן עם אנשים אחרים, למשל קולגות, לקוחות ועובדים, וגיליתי שזה מחבר אותי אליהם".

מירוצים קודמים: "השתתפתי גם במרתון תל אביב של השנה שעברה, במירוץ נייקי ובמירוץ להצלת חייו של אשחר הוכמן. אם יש סמן ערכי למירוץ אני יותר אוהב להשתתף בו".

 

חנה פרי-זן חנה פרי-זן צילום: עמית שעל
חנה פרי־זן (58), משנה למנכ"ל בנק הפועלים

תרוץ: 10 ק"מ

שגרת אימונים: "קמה כל יום בחמש וחצי, קוראת 'כלכליסט', יוצאת בשש לריצה בשכונת מגוריי, מסלול של מעט יותר מ־5 ק"מ".

למה זה טוב? "אני עושה ספורט כבר הרבה שנים, אבל כשעברתי לריצה זאת היתה קפיצת מדרגה. אני מתחילה את היום בלי לחץ. ספורט בכלל וריצה בפרט מורידים לחצים ומסייעים לריכוז ולמיקוד".

 

להרשמה למרתון תל אביב לחצו כאן

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x