$
פנאי

חיים קלים: 10 ארוחות חג בלי לבשל

אירוח בליל הסדר אינו מחייב עבודת פרך במטבח. "כלכליסט" ממליץ על בשלנים, שפים ושירותי קייטרינג שמציעים מנות משלימות או ארוחות - מהגפילטע ועד לקינוח

גלי וולוצקי 12:2816.03.10

גם משפחות שמתחילות את ויכוחי ליל הסדר (מיקומו, תפריטו, סגנונו) מיד אחרי שכבים נרות החנוכה עלולות למצוא את עצמן לא לגמרי ערוכות קולינרית - אפילו שבוע לפני הפסח. בפני מארחים כאלה, או אחרים שאין להם זמן או חשק להכנות קדחתניות במטבח, עומד מגוון עצום של אפשרויות להשלמת הארוחה או לקנייה של כולה, בטייק אוויי או אפילו באירוע מוזמן מהפרט הראשון ועד האחרון. אם חסר לכם רק הגפילטע פיש, או שהפעם בא לכם להתפנק עד הסוף, "כלכליסט" מציג עשר אפשרויות שיכולות להציל את הארוחה.

 

Home Made

 

הקייטרינג הוותיק פתח לפני כשבועיים מעדנייה שאפשר לקנות בה אוכל מוכן לאורך כל ימות השנה, ונערך לפסח עם תפריט הכולל קלאסיקות, לצד קינוחים ועוגיות כשרים לפסח. בתפריט: כבד קצוץ גס (25 שקל ל־250 גרם), חזרת ביתית (18 שקל ל־250 גרם), מרק עוף (18 שקל למנה), תוספת 3 קניידלעך של עוף, ג'ינג'ר ובצל ירוק (10 שקלים למנה), שוקי עוף מושחר בתנור עם צ'ילי ויין (25 שקל למנה), קדירה של בשר בקר עם פטריות וירקות שורש ברוטב יין סמיך (40 שקל למנה), אורז ירוק עם חמוציות וקשיו (10 שקלים למנה), סלט סלק ובלסמי (9 שקלים למנה), מוס חלבה עם שערות חלבה ופיסטוקים (18 שקל למנה), חיתוכיות שוקולד לבן, קוקוס, חמוציות ושלל אגוזים (18 שקל ל־200 גרם).

 

Home Mada. איפה: תל אביב Home Mada. איפה: תל אביב

 

כשרות: אין תעודת כשרות, אך בתפריט אין מרכיבים שאינם כשרים לפסח. פרטים: הנצי"ב 18 ת"א, טל' 074-7033121, home@home-made-food.co.il.

 

אורנה ואלה

 

המסעדה הוותיקה הרכיבה תפריט טייק אוויי המבוסס על המיוחדים שלה. למשל, אפשר להזמין לארוחת הסדר את הירקות הצלויים על אורז בסמטי, את נתחי הפרגיות בקארי וחלב קוקוס ועוד. כמו כן, תפריט הקינוחים המוצע בטייק אוויי רחב ומפתה, ומציע את העוגות הנפלאות וקינוחים נוספים. בתפריט: גרבלקס (24 שקל ל־100 גרם), סלט פלפלים קלויים וקלמארי (14 שקל ל־100 גרם), מרק גזר עם כוסברה ושמנת חמוצה (25 שקל למנה), רוסטביף (240 שקל לק"ג), קונפי אווז עם פירה תפוחי אדמה וסלט תפוז ושומר (76 שקל למנה), סלט ירוק ברוטב בלסמי ושאלוט עם גבינת ברינזה כבשים ופקאנים קלויים (36 שקל למנה), עוגת שוקולד־סאקה (100 שקל לתבנית 22 ס"מ), עוגת גבינה על בסיס עוגיות יין (140 שקל לתבנית 26 ס"מ), קרם ברולה (11 שקל למנה), מרק תותים עם סורבה תות (25 שקל למנה). כשרות: אין. אפשר להזמין מנות שאינן כוללות מרכיבים שאינם כשרים לפסח. פרטים: שינקין 33 תל אביב, טל' 03-6204753.

 

פטהלינה

 

הביסטרו החדש, שכבר הפך לחביב תושבי אזור צהלה בתל אביב, מציע בפסח תפריט טייק אוויי המבוסס על מנות הבית, בסגנון ליל סדר מסורתי עם השפעות מהמטבח העדכני. בתפריט: מרק עגבניות ומלח סלרי עם פרמז'ן (26 שקל למנה), כבד קצוץ (140 שקל לק"ג), קציצות עוף ומנגולד (7 שקלים ליחידה), אוסובוקו עגל ביין לבן ועצמות (180 שקל לק"ג), עלי גפן במילוי אורז ובשר טלה קצוץ בניחוח קינמון (6 שקלים ליחידה), רטטוי פלפלים, עגבניות ושום אפוי (28 שקל לצנצנת), חרוסת תמרים, פיסטוקים ואגוזים (46 שקל לצנצנת), "לפתן פירות כמו פעם" עם ליקר שזיפים (22 שקל למנה). כשרות: אין. התפריט לפסח אינו כולל מרכיבים שאינם כשרים לפסח. פרטים: עיר שמש 73 תל אביב, טל' 03-6483221, 052-6808851/2.

 

פטהלינה. איפה: צהלה, תל אביב. מנה לדוגמה: אוסובוקו עגל ביין לבן פטהלינה. איפה: צהלה, תל אביב. מנה לדוגמה: אוסובוקו עגל ביין לבן

 

אנג'ליקה

 

המסעדה הירושלמית הכשרה בנתה תפריט טייק אוויי מיוחד לליל הסדר המתבסס על המומחיות שלה בתבשילי בשר ומנות מן הגריל. בתפריט: מבחר סלטים, כמו סלט סלק עם ג'ינג'ר וכוסברה או סלט גזר עם אריסה ולימון כבוש (40 שקל לק"ג), תבשיל טלה בזעפרן ושקדים ירוקים (250 שקל לק"ג), פרגיות ממולאות בפטריות כמהין (120 שקל לק"ג), תפוחי אדמה ממולאים בקרם שום (45 שקל לק"ג), קונפי שוק אווז עם קרמל אגסים ופלפלים חריפים (105 שקל לק"ג), אנטרקוט צלוי (200 שקל לק"ג), מעדן שוקולד ודובדבנים עם קרם וניל או עוגת שוקולד חמה עם רוטב שוקולד ופירות יער (15 שקל ליחידה). כשרות: כשר בהשגחת הרבנות ירושלים. פרטים: ש"ץ 7 ירושלים, טל' 02-6230056.

 

כרמא

 

המסעדה הירושלמית מציעה אלטרנטיבה חילונית לליל הסדר ונערכת לספק בטייק אוויי את כל תפריט המסעדה בארוחות בנויות מראש לכמה סועדים או לפי מנה. בתפריט: אפשר להזמין ארוחה לארבעה סועדים ב־692 שקל, הכוללת פטה כבד עם ריבת שאלוט ולחם קלוי, סלט בריאות מבורגול, חמוציות ועשבי תיבול, חזה עוף בגריל ברוטב שמנת ופירה תפוחי אדמה, ולקינוח מוס חלבה, או מנות כמו שרימפס בחמאה ויין לבן (49 שקל למנה), סלט חזה עוף ופרמז'ן (52 שקל למנה) וקציצות בקר וטלה על טבעות בצל עם טחינה וסלט ירוק (54 שקל למנה). כשרות: אין. פרטים: עין כרם 74 ירושלים, טל' 02-6432425.

 

פיין קוויזין (יאיר פיינברג). איפה: קייטרינג בבית הלקוח. מה לדוגמה: סביצ'ה פלמידה פיין קוויזין (יאיר פיינברג). איפה: קייטרינג בבית הלקוח. מה לדוגמה: סביצ'ה פלמידה

פיין קוויזין

 

השף יאיר פיינברג ("קרב סכינים") מנהל קייטרינג שיגיע עם האוכל עד הבית. הוא מציע תפריט, צורת הגשה וגם מחיר שמזכירים יותר אירוע, ולא ארוחת ליל סדר. בתחילת הערב יגישו מלצרים שיסתובבו בין האורחים מנות פתיחה קטנות, ולאחר הישיבה לשולחן גם מנות ראשונות, מרק, מנות עיקריות, קינוחים אישיים ואפילו מנות לילדים. בתפריט: מבחר גדול ובו פטריות במילוי קרם תרד ושקדים, קציצות עגל חלב על טחינה מוקצפת וחמוציות, נתח אינטיאס צרוב עם פיסטוק ופרג ברוטב קוקוס, סביצ'ה פלמידה לבנה על גואקמולה ונבטי חמניות בשמן כתום, מרק עוף צח עם אטריות אורז, שיפודי אוכף טלה בזיגוג רימונים, אורז בסמטי עם עשבי תבלין, גלידת בזיל וקוקוס עם גרנולה ביתית וקולי פירות. מחיר לסועד: מ־1,000 שקל כולל כלים, לא כולל מלצרים (תוספת 850 שקל למלצר). כשרות: אפשר להזמין אירוע כשר. פרטים: טל' 077-7107744.

 

דורון בר און

 

השף דורון בר און ממושב היוגב (מרכז סדנאות הבישול icook) הרכיב לחג תפריט קלאסי המבוסס על תוצרת מקומית מהמשקים הסמוכים ומגינתו הפרטית. הוא מציע ארוחה שלמה, ומנות נוספות בתוספת תשלום. בתפריט: מרק עוף עם שמיר מהגינה וקניידלעך, גפילטע פיש, כיכר כבד עוף בטימין, צלי ווייסברטן ביין ופטריות, אספרגוס ואפונת שלג מגידול עצמי עם פירורי מצה לימוניים, סלט ירוק עם ויניגרט שמפניה, חרוסת תאנים ותפוחי עץ, חזרת, כרעי עוף בלימונים כבושים, קרמה שוקולד ויין עם דובדבני אמרנה. מחיר הארוחה: 375 שקל לסועד. בתוספות: שוק טלה עטוף בעשבי תיבול מוכן לצלייה (120 שקל לק"ג) ופילה עגל עטוף חרדל דיז'ון וגרעיני פלפלת (175 שקל לק"ג). מחיר המשלוח: מ־55 שקל (תלוי במרחק). כשרות: אין. המוצרים כשרים ואין שימוש במרכיבים שאינם כשרים לפסח. פרטים: טל' 04-9893247.

 

ליאורה קרן. איפה: רחובות. מנה לדוגמה: קלופס עם ביצי שליו ליאורה קרן. איפה: רחובות. מנה לדוגמה: קלופס עם ביצי שליו

ליאורה קרן

 

השפית ליאורה קרן, הפועלת ברחובות ומתמחה במנות קטנות המתאימות לאירועי קוקטייל או לארוחה מרובת מנות בערב חג, בנתה על בסיס אותן מנות תפריט טייק אוויי שאפשר לרכוש כארוחה או כמנות בודדות. בתפריט: ארוחה ב־250 שקל לסועד, הכוללת חמש מנות פתיחה (למשל פטה כבדי עוף בברנדי עם ריבת תאנים, סלט פומלות, קבב לוקוס על מקל קינמון ברוטב חזרת ואוכמניות, ביצי שליו מבושלות בתה שחור, סביצ'ה דג טרי עם אבוקדו והדרים), שלוש מנות עיקריות (למשל פאי רועים, קלופס עם ביצי שליו, עוגת בשר עטופה בעלי סלק, שבלול סלמון בפסטו, קציצות טלה בלימונים) ושני קינוחים (למשל אגסים אפויים ביין וממולאים מרציפן ברוטב זביונה, מוס אישי או עוגיות שקדים ומרנגים). כשרות: יש תעודת כשרות, אין הכשר מיוחד לפסח. כל המוצרים המשמשים להכנת התפריט כשרים ואינם כוללים מרכיבים שאינם כשרים לפסח. פרטים:

טל' 050-5451472.

 

גרציא

 

השפית מיכל גרציאני, המפעילה את קייטרינג גרציא מקיבוץ העוגן שבשרון, מציעה לחג תפריט הכולל מבחר מנות במגוון סגנונות - אשכנזי, ספרדי ואפילו מנות בהשפעה אסייתית. בתפריט: מרק עוף צח (3.90 שקל ל־100 גרם), קניידלעך (1.5 שקל לכדור), סלט סלק עם בצל ירוק ושקדים ברוטב לימוני (4.20 שקל ל־100 גרם), סלט פול ירוק עם אפונים ונענע (5.5 שקל ל־100 גרם), פרגיות עוף בטריאקי (12 שקל ל־100 גרם), שורט ריבס בזיגוג דבש ותבלינים (12 שקל ל־100 גרם), חזה מולארד ברוטב ציר בקר ופירות יער (18 שקל ל־100 גרם), ברוקולי בשקדים וקשיו (5.5 שקל ל־100 גרם), צימעס (5.5 שקל ל־100 גרם), עוגת פרג בחושה עם אגסים ושוקולד לבן (39 שקל), פאי אגוזים וקרמל (39 שקל ליחידה) ועוד. כשרות: אין, אך התפריט אינו כולל מרכיבים שאינם כשרים לפסח, ואפשר להזמין את הקינוחים בגרסה חלבית או פרווה. פרטים: טל' 09-8943942. את מוצרי הקייטרינג אפשר לקנות גם במעדניית Grazia Deli, ביאליק 42 רמת השרון, טל' 03-5470022.

 

גרציא. איפה: קיבוץ העוגן, הוד השרון. מנה לדוגמה: סלט סלק עם בצל ירוק ושקדים גרציא. איפה: קיבוץ העוגן, הוד השרון. מנה לדוגמה: סלט סלק עם בצל ירוק ושקדים

 

ג'קו קנטי

 

ברשת המעדניות אפשר לרכוש מוצרים משלימים לחג, כמו סלטים מתוצרת עצמית ונתחי בשר, וגם יינות מיקבי בוטיק ישראליים, גבינות מיובאות וגבינות בוטיק מקומיות, והשלמות נוספות לשולחן החג. בתפריט: כבד קצוץ (24 שקל ל־250 גרם), חזרת (22 שקל ל־250 גרם), גפילטע פיש (10 שקלים ליחידה), רוסטביף (159 שקל לק"ג), שוק טלה טרי מרמת הגולן (130 שקל לק"ג), עלי גפן ממולאים (90 שקל לק"ג), סלט חצילים ירושלמי (19 שקל ל־250 גרם), וגם פרלינים מלוקסמבורג (19.90 שקל ל־4 יחידות) ומבחר גדול של יינות. כשרות: אין. פרטים: רשימת הסניפים באתר

www.jackokaneti.co.il.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x