$
פנאי

תחזית אופנה

ייתכן שעוד כמה שנים תוכלו לומר שהייתם בין הראשונים לקנות תיק של עינת סקלסקי או טי שירט של כפיר בנישו. כלכליסט מסמן את מעצבי האופנה והתכשיטים הצעירים והמבטיחים של העשור החדש

הדס שואף 10:3926.01.10

אחרי סיכומי העשור הראשון במילניום, שהתמקדו באייקוני אופנה ישראליים מבוססים ומוכרים, הגיע הזמן לחשוף את הפנים החדשות - מעצבים צעירים, מוכשרים ונמרצים שמפלסים את דרכם לצמרת. חלקם כבר מנהלים סטודיו צנוע, אחרים מתעתדים לפתוח חנות בקרוב, ויש כאלה שעוד עושים את צעדיהם הראשונים בתחום. לפניכים השמות שכדאי לשים לב אליהם.

 

מימין: דנה בלום, עינת סקלסקי, כפיר בנישו, ליהי צבילינגר, ליהי הוד ודניה הלר מימין: דנה בלום, עינת סקלסקי, כפיר בנישו, ליהי צבילינגר, ליהי הוד ודניה הלר צילום: עמית שעל

 

1. דנה בלום

דנה בלום דנה בלום

מעצבת תכשיטים (29), בעלת ותק של כשנתיים. תולדות: סיימה את מגמת עיצוב התכשיטים בשנקר לפני שלוש שנים וחצי. במהלך הלימודים נשלחה להתמחות בחברת התכשיטים House of Williams, ובסיומם נבחרה ללימודי תואר שני במילגה מלאה בקבוצת ריצ'מונד באיטליה. לאחר ההתמחות השנייה שלה, הפעם בחברת קארטייה, החליטה לחזור ולעבוד בארץ. היא קיבלה הצעה מפתה לחבור לצוות של מעצבים צעירים ומצטיינים, לעבודה אצל יצרנית התכשיטים הישראלית גולדפיין. החברה פתחה גלריה מושקעת בעבור קבוצת המעצבים, שיצרו תכשיטי יוקרה תחת שמם הפרטי. במקביל מעצבת בלום גם קווי תכשיטים מסחריים, וכן מעצבת בהזמנה ללקוחות פרטיים. סגנון: תכשיטים אווריריים השואבים השראה מהטבע. צורות אמורפיות ופיסוליות שמנצלות את תלת־ממדיותן לחשיפת פרטים נוספים בזוויות שונות. מחירים: 1,600–39,200 שקל, בגלריה טאלינס, בן יהודה 231 תל אביב.

 

2. עינת סקלסקי

מעצבת תיקים וחגורות (30), פעילה כבר שנתיים וחצי. תולדות: "כבר בתחילת לימודי עיצוב האופנה בשנקר (בוגרת 2005) הבנתי שאני נמשכת יותר לאקססוריז", מספרת סקלסקי. את

עינת סקלסקי עינת סקלסקי

ההתמחות עשתה אצל הסטייליסט ראובן כהן, ובתום הלימודים נבחרה לעשות תואר שני במילאנו, אצל קבוצת ריצ'מונד, בעלת מותגי האופנה קארטייה, ואן קליף, קלואה ועוד. ללימודים האלה נבחרים מדי שנה 20 סטודנטים מרחבי העולם, שנהנים ממלגות מלאות ועובדים על פרויקטים בהשראת מותגי הקבוצה.

 

בתום הלימודים עשתה סטאז' בחברת Lancel בפריז, שם עיצבה תיק שהפך להצלחה מסחררת. למרות הצעות רבות להישאר, היא החליטה לחזור ולפתוח סטודיו עצמאי. סגנון: אקלקטי ושואב השראות מתרבויות וממסורות שונות. אגרסיבי־משהו, ועם זאת נשי, וכולל אלמנטים רבים ועבודות יד. אחד מהדגמים שלה, לדוגמה, עשוי בטכניקה של בניית אוכפים, והכנתו נמשכת כשלושה ימים. מחירים: תיקים 2,400–550 שקל, חגורות 700–220 שקל, בסטודיו ברח' אבולעפיה 19 תל אביב, רשת סאקס, סניפי מאיה נגרי, צ'וצ'ה בשינקין, קווים ברמת השרון, נינה.B בכיכר המדינה ועוד (וגם בבריטניה, איטליה, דרום אמריקה וטורקיה).

 

3. כפיר בנישו

כפיר בנישו כפיר בנישו

מעצב גרפי (25) שייסד את מותג הטי שירטס Clipped לפני כמה חודשים. תולדות: למד אמנות בתיכון משגב ליד כרמיאל. אחרי הצבא הציג את עבודת הבגרות שלו וקיבל הצעה לעבוד בקבוצת המגזינים SBC ללא כל רקע אקדמי. למד תוכנות גרפיקה באופן עצמאי ואף העביר הדרכות לגרפיקאים צעירים. לאחר שנתיים עזב והחל לעבוד בבית דפוס המתמחה בעבודות אמנות, ומשם יצא לדרכו כעצמאי. לקוחות הגיעו אליו בעקבות מידע שעבר מפה לאוזן, והוא ביצע עבודות לקסטרו, פנינה טורנה ועוד. לעיצוב חולצות הגיע במקרה, כשהוצע לו לעצב חולצה למצעד הגאווה האחרון בתל אביב. בנישו החליט להשתמש בוויז'ואל מתוך קליפים שאסף במשך שנים, וגילה כי בצומת זה מתחברים כל התחומים שהוא אוהב. הוא החל לעצב טי שירטס לגברים ולנשים, ועליהם הדפיס תמונות מתוך קליפים. "אני מקפיד לבחור קליפים לא נדושים", הוא אומר. "לא תמצאו אצלי את מדונה". סגנון: כל חולצה נוצרת בסגנון שונה, לדוגמה אילוסטרציות פופ או קומיקס. מחירים: 180–150 שקל, בטל' 054-4464868, ישתתף בטי מרקט הקרוב.

 

4. ליהי צבילינגר

מעצבת אופנה (26), בעלת המותג Zwilli שנוסד לפני כמה חודשים.

ליהי צבילינגר ליהי צבילינגר

תולדות: סיימה את לימודיה בשנקר במחזור האחרון. במסגרת הלימודים יצאה להתמחות אצל חוזה קסטרו בברצלונה. כבר בשנה א' עיצבה גופיות מודפסות בעבודת יד. צבילינגר היא בתה של מעצבת בגדי הקוטור מירה צבילינגר, וממנה למדה בעיקר להקפיד על איכות המתבטאת בבחירת בדים וברמת תפירה גבוהה ביותר. סגנון: "טראש קוטור" צבעוני בניחוח שנות השמונים, שמשלב חספוס שמקורו ברחוב עם נגיעות ערב בוהקות. היא מעריצה את בלייר מסדרת הטלוויזיה "גוסיפ גירל" ומעצבת, במקרים רבים, כאילו בעבורה. מחירים: 790-390 שקל, ברשת רזילי, ברשת מאיו ובחנות רטרו בתל אביב.

 

5. ליהי הוד

ליהי הוד ליהי הוד

מעצבת אופנה (29) שעושה את צעדיה הראשונים עם מותג עצמאי הנקרא בשמה. תולדות: גם הוד סיימה את שנקר ב־2005, ומיד לאחר מכן השתתפה בתחרות ITS5 בחסות דיזל איטליה - תחרות שהובילה אותה להתמחות במחלקת הקוטור של ג'ון גליאנו. בתום הסטאז' הציעו לה לעבוד בבית האופנה, אך היא בחרה לחזור לארץ ולתעשייה המקומית. לאחר כמה חודשי עבודה בקסטרו החלה לעבוד בסאקס, וביחד עם המעצבת הראשית הקימה את קולקציית ה־Free Time, ובה פריטים בסגנון רך מבדי משי וואל. לאחר שנתיים וחצי פצחה בקריירה עצמאית ועיצבה שמלות כלה.

ההנאה הרבה ששאבה מהתחום הובילה אותה להבנה כי זהו ייעודה האמיתי. בשבועות הקרובים היא פותחת סטודיו כלות בדרום תל אביב, שבו תציג את קולקציית הכלות שלה ותקיים פגישות אישיות עם הכלות, וזאת לצד קולקציית פרט א־פורטה דה לוקס. סגנון: קווים נקיים, קלאסיים ורומנטיים. שמלות על־אופנתיות, לא קצפתיות או פומפוזיות, בגוני לבן חלבי עד שמנת. אוהבת לעצב טוטאל לוק, ומסייעת לכלות לבחור את האלמנטים הנוספים. מחירים: 15,000-7,000 שקל, בסטודיו החדש באבולעפיה 22 תל אביב (מ־1 במרץ).

 

6. דניה הלר

מעצבת אופנה (32) ובעלת המותג The Hellers, שקיים שנה וחצי. תולדות: אף על פי שנמשכה לתחום האופנה, ניסתה הלר להתעלם מכך

דניה הלר דניה הלר

וללמוד מה שנהוג לכנות מקצוע "אמיתי". היא נולדה וגדלה בלוס אנג'לס ולמדה תואר ראשון בצילום בשלוחה של אוניברסיטת קולומביה בניו יורק. לאחר ניסיונות אחדים בתחום הסרטים החליטה להסב מקצוע לענף המחשבים.

 

היא עלתה לישראל ועבדה בכמה חברות הייטק מקומיות, אך חיידק האופנה המשיך להציק לה, ולכן החליטה ללמוד אופנה בשנקר. את ההתמחות שלה עשתה בחברת ריבר איילנד בבריטניה, ובסיום הלימודים הקימה את המותג שלה בשיתוף עם אחיה, יורם, המתגורר בלוס אנג'לס. במקביל היא לא הזניחה את הצילום. לליידי גאגא ולינדזי לוהן כבר יש שמלות בעיצובה. סגנון: אירופי. היא תמיד מחפשת את הדבר הבא, אך לא נשאבת לטרנדים חולפים. איכות הבגד חשובה לה מאוד, ולכן היא משקיעה שעות בחיפוש אחר בד מושלם, שיהיה גם עשיר במראהו וגם נוח. מחירים: 1,200–395 שקל, ברשת רזילי, אמילקה, בוטיק 5 (וגם במלבורן, פריז, ברלין, לוס אנג'לס וניו יורק).

בטל שלח
    לכל התגובות
    x