• תפריט
הפסקה לעסקית

לרגל המיתון: עסקיות גם בערב

המצב הכלכלי מאלץ את המסעדנים לחשוב על פתרונות יצירתיים ותמחורים חדשים כדי למשוך סועדים בכל שעות היום. "כלכליסט" מציג את הארוחות הכי משתלמות

גלי וולוצקי 10:2103.03.09

רבות מהמסעדות היקרות בארץ מציעות היום תפריטים מוזלים גם בערב. הדילים שונים ומשונים: תפריטי מנות מוקטנות במסעדות יקרות כמו יועזר בר יין ומסה, ארוחות טעימות מוזלות יחסית ב־195 שקל בכתית וב־330 שקל בארקדיה הירושלמית, ועוד תרגילים המאפשרים למסעדנים להחזיק את הראש מעל המים, ולסועדים - לאכול במחיר שפוי, גם אם השתייה אינה כלולה במחיר. והנה גם הארוחה העסקית, מונח שהיה שמור בעבר לשעות הצהריים בלבד, גולשת לערב. המסעדנים לא תמיד קוראים לילד בשמו וממציאים לארוחה שמות יצירתיים, אבל הדילים המציעים ארוחות של שתיים או שלוש מנות במחיר מיוחד מדברים בעד עצמם.

קלואליס (דגים). הדיל: ראשונה, עיקרית וקינוח ב־185 שקל ו־20%–30% הנחה על מבחר יינות. בתפריט: ראשונות: סלט ירוק עם ברוסקטה וגבינת סנט מור, פלפלים קלויים, אגסים ואגוזי מלך. קרפצ'ו סלק בשמן זית עם נתחי סלמון טראוט נורבגי מעושן. בעיקריות: שרימפס בשמן זית עם בייבי אספרגוס, גבינת פטה, למון גראס, שום וצ'ילי. אנטרקוט בגריל עם פירה ברוטב ציר יין אדום. פילה בורי על הפלנצ'ה עם ניוקי ממולא גבינת פטה ועגבניות מיובשות. בקינוחים: עוגת מוס אספרסו וכדור גלידת מוקה מצופה בשבבי אגוזי מלך מסוכרים ועוד. פרטים: א'־ה' 17:00–23:00. רח' אבא הלל סילבר 16 רמת גן,

טל': 03-5759060.

 

 

קרפצ'יו סלק עם נתחי סלמון בקלואליס קרפצ'יו סלק עם נתחי סלמון בקלואליס צילום: אנטולי מיכאלו

 

טוטו (ים־תיכוני באוריינטציה איטלקית). הדיל: ראשונה ועיקרית ב־120 שקל. בתפריט: ראשונות: ברוסקטה טרטר בקר, טורטליני גבינות, שמן זית צנוברים ולחם קלוי, סלט קלמארי עם יוגורט, בצלים, עגבניות קונפי וגרגרי חומוס ועוד. עיקריות: ניוקי ערמונים, פפרדלה ראגו עגל חלב, יין לבן וירקות, ריזוטו לבן עם תירס, חמאה, קוקי סאן ז'אק וקטיפה שחורה ועוד. פרטים: כל השבוע 18:00–23:00. ברקוביץ 4 תל אביב, טל': 03-6935151.

 

רפאל (ים־תיכוני באוריינטציה מרוקאית־צרפתית). הדיל: ראשונה ועיקרית ב־120 שקל. בתפריט: ראשונות: טרטר טונה אדומה עם ארטישוקים, פילה לימון, בצל ירוק וצנוניות. פסטייה עוף טבע עם בצל סגול, סלרי ירוק וראס אל חנות. גרטן של כרישה לבנה עם גבינת קומטה (שלוש שנים) ופירורי לחם קלויים. בעיקריות: שיפוד של נתח קצבים עשוי בגריל עם ירקות חורף צלויים ויין אדום. קציצות דג ים עם ארטישוק ירושלמי, סלרי וקוסקוס מרוקאי ועוד. פרטים: כל השבוע 19:00–23:00. הירקון 87 תל אביב. טל': 03-5226464.

 

מילפיי מאראבו מילפיי מאראבו צילום: בועז לביא

מאראבו (ים־תיכוני). הדיל: ראשונה ועיקרית או עיקרית וקינוח ב־94 שקל. כוס יין ב־25 שקל. בתפריט: ראשונות: קרפצ'ו סינטה, קוויאר עגבניות, מיקרו צנונית ופרמז'ן. פטה כבד עוף, בריוש ועלי מיקרו. בעיקריות: פסטה שרימפס, קלמארי, שום וזעתר. פרגיות בקראסט תבלינים, רביולי קרם שורשים, תבשיל פלפלים ועגבניות ועוד. בקינוחים: מילפיי מאראבו, סורבה ופירות טריים. פרטים: כל השבוע 18:00–23:00. אבא הלל סילבר 14 רמת גן, טל': 073-7142828.

 

אוקטגון (ים־תיכוני). הדיל: ראשונה, עיקרית וקינוח ב־89 שקל. בתפריט: ראשונות: רביולי שוק טלה עם ירקות שורש וציר טלה. שייטל צרוב עם ציר בשר, ירקות שורש ורביולי חלמון. בעיקריות: פרגית במילוי כרישה, פטריות ובשר טלה, על פירה תפוחי אדמה וכרישה ברוטב ציר טלה. פילה סלמון בגריל על סלט שומר ופלחי הדרים בויניגרט אשכולית אדומה ושמן שומשום. פסטה רחבה עם ירקות שורש צלויים בחמאת עגבניות וחומץ שרי. סינטה על ניוקי ערמונים, ירקות שורש וחלמוני זהב. בקינוחים: עוגת שוקולד חמה עם כדור גלידת וניל. קרם ברולה. סורבה פירות. פרטים: א'־ו' 17:00–23:00. שבת 12:00–23:00. שדות נהלל, לכיוון רמת דוד, טל': 04-6415333.

 

סינטה על ניוקי של אוקטגון סינטה על ניוקי של אוקטגון צילום: ערן יופי כהן

 

 

בריבה (מטבח בריאותי מודרני, כשרה חלבית). הדיל: ראשונה, עיקרית וקינוח ב־99 שקל. בתפריט: ראשונות: מרק סלק סמיך עם קרם פרש, פרמז'ן ושמן כמהין. דלעת צלויה על תבשיל קינואה, אגוזים ועשבים עם יוגורט נענע. רביולי סלק חי במילוי גבינת צאן מתובלת ברוקפור ובלסמי מצומצמים. בעיקריות: ניוקי ברוטב פיסטוקים עם ריקוטה, תרד ובצל צרוב. ריזוטו ירקות שורש ותפוחי אדמה עם גבינת קממבר שרופה. המבורגר מעדשים ופטריות עם סלט עגבניות. סלמון במרינדת תפוחים עם ניוקי, אגוזי מלך וקרם פרש. בקינוחים: כוסית קרם ברולה ג'ינג'ר עם יוגורט צאן, מוס שוקולד מריר ברוטב תותים, כוסית קרם ורדים ברכז רימונים ופיסטוקים. פרטים: א'־ה' 17:30–23:00. התערוכה 3 נמל תל אביב, טל': 03-6025026.

 

 

דלעת וקינואה של בריבה דלעת וקינואה של בריבה צילום: אבי ולדמן

 

מארי אנטואנט (צרפתי). הדיל: ראשונה, עיקרית וקינוח ב־89 שקל. בתפריט: ראשונות: פטה כבדי ברווז ועוף עם צ'אטני תאנים מקורמלות, קרפצ'ו מוסר בטקילה ורוזמרין, סלמון כבוש עם עגבניות לחות, סלט ירוקים וגבינת שמנת

אגוזי לוז. בעיקריות: חזה עוף קורדון בלו ממולא בחרדל דיז'ון, גבינה שוויצרית ושינקן. כבדי עוף ביין אדום, סוכר דמררה, גזר מקורמל, פטריות בר, אספרגוס ופירה חמאה. ריזוטו פירות ים עם שרימפס, קלמארי ומולים בריזוטו זעפרן ושמנת. בקינוחים: מוס שוקולד, קרם ברולה ופנקוטה קרמל. פרטים: א'־ה' 19:00–23:00. הברזל 7 תל אביב, טל': 03-6482999.

 

סושי סמבה (דרום אמריקאי־אסייתי). הדיל: ראשונה, עיקרית וקינוח ב־98 שקל. בתפריט: ראשונות: סלט צ'ורסקו, סינטה צרובה, האי אמרילו, עשבי תיבול, עלי בייבי, פלפל קלוי ושקדים. סמבה פיצה: טורטיה, סלמון, בצל סגול, לבבות דקל, זיתי קלמטה, פלפל חלפיניו, מוצרלה ומיונז יפני חריף. בעיקריות: קריספי דניס. קומבינציות סושי. עוף טריאקי עם פירה תפוחי אדמה, וואסאבי, האי אמרילו ושבבי בצל. בקינוחים: צ'ורוס ברזילאיות, גיוזה פריכה בדבש ועוד. פרטים: א'־ה' ושבת 17:00–23:00. הברזל 27 תל אביב,

טל': 03-6444345.

 

בטל שלח
    לכל התגובות