$
חדשות האלכוהול

גורם ההפתעה בכרם בן זימרה

יקב מילס הקטנטן, הפועל ממרתף ביתם של איל ועמליה מילס בכרם בן זמרה, אולי מייצר רק 8,000 בקבוקים בשנה, אך ביניהם את אחד מיינות הסוביניון בלאן הטובים שנטעמו השנה. גם המחיר מפתיע לטובה בהשוואה לאיכות

שלמה פפירבלט 09:4607.12.08

לפני זמן קצר הציע לי הבעלים של מסעדת לולקה במרכז הכרמל לנסות בקבוק של יקב משפחתי קטן מהגליל העליון, יקב מילס. השם היה זכור לי במעומעם, ואולי אפילו טעמתי משהו משלו בתערוכת יין זו או אחרת, אך ההצעה התבררה כמפתיעה: לכוסות נמזג אחד מיינות הסוביניון בלאן היותר טובים ששתיתי השנה.

 

היין היה עד כדי כך טוב, שמיד נולד הצורך ללמוד ולטעום עוד מתוצרת היקב הזה, למרות שזה לא משימה קלה, כי מילס עושים רק כ-8,000 בקבוקים בשנה, והם נמכרים רק בקומץ חנויות ובמסעדה אחת - לולקה בחיפה.

 

מילס הוא יקב משפחתי במלוא מובן המילה, שכן הוא הוקם ב-2001 ועדיין שוכן במרתף הבית המשפחתי של איל ועמליה מילס וילדיהם עשתר ועוז במושב כרם בן זמרה. איל הוא בן המושב, דור שלישי לחקלאים בארץ כרמי היין המשובחים יותר של ישראל. את הכרמים הראשונים נטעה המשפחה כבר בשנת 1984 בעבור יקבי רמת הגולן, עוד בטרם פרצה מהפכת היין המקומית. הנטיעות הראשונות היו של ענבי קברנה סוביניון וסוביניון בלאן.

 

יקב מילס. שומר את פרי החלקות הטובות ביותר לעצמו יקב מילס. שומר את פרי החלקות הטובות ביותר לעצמו

 

בשנים הבאות הרחיבו בני מילס את כרמי ענבי היין וגיוונו עם זנים נוספים - מרלו, גוורצטרמינר ושיראז - בעבור לקוחות רבים, ובהם כרמל, בנימינה, סוסון ים ועוד יקבים קטנים. ההצלחה של היינות מענבי הכרמים שלהם דחפה את מילס לתהות: "למה לא אני?".

 

טיפול אישי

 

הצעד הבא היה, כמובן, הקמת היקב, עשיית יינות משל עצמו ושיווקם בבקבוקים הנושאים את התוויות עם סמל ראש הצבי עטור הקרניים. מילס מודה שכיום הוא שומר את פרי החלקות הטובות ביותר לעצמו, ומראש מעניק להן טיפול אחר, ומדלל את היבולים עד מאוד, פחות מחצי טונה לדונם של קברנה סוביניון, לא יותר מ-900 ק"ג אצל המרלו. הגפנים מנקזות לאשכולות שנותרו את כל טובן, והתוצאות בהתאם.

 

עד הבית

סוביניון בלאן. רענן ופריך סוביניון בלאן. רענן ופריך

 

יקב מילס עושה כיום בעיקר יינות סוביניון בלאן, קברנה סוביניון, מרלו וגוורצטרמינר קינוח, אך גם יינות בסגנון פורטו, לבנים ואדומים. טעמנו שניים מהיינות, שאפשר לרכוש במרכז המבקרים של היקב במושב או בחנות ספיישל רזרב שבמרכז פנורמה בחיפה. דרך אחרת היא להזמין ישירות מהיקב 12 בקבוקים ומעלה, שמובאים לבית הלקוח באופן אישי בידי אחד מאנשי היקב. המחירים סבירים ביחס לאיכות.

 

מילס, סוביניון בלאן, בציר 2007: ענבי היין הזה נבצרו מחלקה ותיקה ולמודת סבל, שניטעה כבר ב-1984. לאחר תסיסה קרה וממושכת, 40 יום, היין עבר להתפתחות במכל נירוסטה שישה חודשים נוספים. התוצאה היא יין רענן ופריך, בעל ניחוחות נקיים, ארומות של פרי ועוד פרי, עם נגיעה מפתיעה על החך, טעימה, מאוזנת ועשירה. יין שהוא ממתק. מחיר מומלץ: 55 שקל.

 

מילס, מרלו 2005: נעשה בתוספת קטנה של ענבי קברנה סוביניון. היין שתירושו הושרה על קליפות ענביו ל־48 שעות, תסס עם שלושה סוגי שמרים במשך 14 ימים, ובסופו של תהליך התיישן 26 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות ואמריקאיות. התוצאה מעניינת. היין פותח בכוס ניחוחות טובים של פרי יער שחור, מעט שזיף, ומידה גדולה - אולי גדולה מדי - של ארומות עץ ועישון. נגיעתו על הלשון טובה ועשירה, יש בו מלאות ומורכבות. מתאים לשתייה ממש כעת. מחיר מומלץ: 80 שקל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x