$
פנאי

איפה תמצאו את הגלים הכי טובים

ישראלים רבים עולים בשנים האחרונות על גלשן ומחפשים ריגושים בין גלי הים התיכון. המכורים רודפים אחרי הגלים ברחבי העולם. "כלכליסט" מציג: החופים הכי שווים בעולם

קרן צור 09:1905.10.08

עו"ד שרון נהרי (36) קיבל לבר מצווה גלשן ומאז הוא מאוהב בספורט שהפך לחלק בלתי נפרד מחייו. "לגלישה יש קסם כפול", הוא אומר, "מצד אחד, מדובר באחד מענפי הספורט הכי מאתגרים ומלאי אדרנלין. מצד שני, המים הכחולים, המרחבים הפתוחים והחיבור לטבע מנקים את הראש ועוזרים להירגע. למי שחי בשגרה עמוסה ולוחצת, זה האיזון המושלם". ארבעה ילדים ולו"ז צפוף במיוחד לא מונעים ממנו את חופשת הגלישה השנתית, המוסיפה לו עוד ועוד חברים, "בדרך כלל גולשים הם טיפוסים עדינים ומאוד רגשיים, וכנראה גם זה תורם לחיבור".

 

"אני גולש הרבה שנים, וכמעט אף פעם לא פגשתי גולשים שהם אנשים רעים", אומר הפרסומאי אייל גרינברג (34), שעבורו הגלישה היא אורח חיים. "אחרי הצבא טסתי לטיול גלישה, וכשחזרתי אמא שלי הציעה לי לעבוד איתה כשותף. התנאי הראשון והיחידי שהצבתי היה להיות קרוב לים, ולכן לקחנו משרד בנמל תל אביב. כל בוקר לפני העבודה אני עובר בים ובודק את מצב הגלים, וכולם יודעים שאם יש ים שמתאים לגלישה, גם פגישה חשובה עומדת בפני סכנת ביטול. גם כשאני טס לחופשה בחו"ל, אני תמיד אעדיף יעד שאפשר לגלוש בו, ועד היום הספקתי לבקר בהרבה מקומות מרתקים (בהם סנגל, אינדונזיה, צ'ילה והאיים המלדיביים) שאלמלא הגלישה, לא בטוח שהייתי מגלה".

עלתה על הגל עלתה על הגל צילום: shutterstock

 

בשנות השמונים הגיעה סצינת הגלישה בישראל לשיאה: אנשים רבים החלו לגלוש וגילו את אופנת הגלישה העולמית, שאליה הצטרפה גם חברת גזוז המקומית. הטרנד נרגע בשנות התשעים, אך בשנים האחרונות זוכה הענף לפריחה מחודשת. כיום גולשים בארץ כ־40 אלף איש, והמספרים גדלים משנה לשנה.

 

יש לך הסבר להתעוררות בתחום?

גרינברג: "בזכות קייטנות גלישה, שצצו בשנים האחרונות, מצטרפים לענף מדי שנה כאלף גולשים וגולשות צעירים. בנוסף ישנם אנשים מבוגרים, בהם לא מעט אנשי עסקים, שלומדים לגלוש בגיל מאוחר ונתפסים לזה".

 

מה מושך אנשי עסקים לגלישה?

"גלישה מפתחת אצלך הרבה כלים שיעילים גם בעולם העסקי: אתה לומד להתמודד עם סיטואציות משתנות, כי בכל יום הים הוא אחר".

 

ויש מינגלינג?

"ברור. אני יכול להגיד שהכרתי הרבה חברים טובים, וגם יצרתי קשרים עסקיים בזכות הגלישה. בדרך כלל גולשים הם טיפוסים יותר רגועים, עם גישה חיובית לחיים, שנעים להתחבר איתם וגם לעשות עסקים".

 

טסים בעקבות הגלים

 

הגולשים המכורים יספרו על ההנאה העצומה מרכיבה על הגלים. עבורם זה אורח חיים שמתנהל לפי שאלה: מתי ואיפה גולשים. גם כשהם טסים לחו"ל היעד נבחר בהתאם לגובה הגלים בים הקרוב ולריגושים שהוא מציע.

מכיוון שחופי ישראל ממוקמים בשולי הים התיכון ולא באחד האוקיינוסים, הגלים המקומיים נמוכים וקטנים בהשוואה למוקדי גלישה אחרים בעולם. כדי לבחור ביעד המושלם כדאי להביא בחשבון גורמים אחדים, כמו היכולות האישיות, אורך החופשה והתקציב. לפניכם חמשת היעדים המומלצים.

 

חוף הזהב, אוסטרליה. רצועת חוף באורך 35 ק"מ הנחשבת למכה של הגולשים, שנוהרים לכאן כדי להפגין ביצועים וליהנות מחופים זהובים, שמים כחולים ואווירת קרנבל מתמשכת. "היום נהדר, מחר יהיה מושלם" היא המנטרה המקומית. גן עדן שופע אטרקציות כמו מועדונים ומסיבות, ברים, אתרי קניות, טיולי טבע ושלל פעילויות ימיות. העיר Surfers' Paradise (שהתפרסמה בזכות סדרת נעורים מצליחה שנושאת שמה, ששודרה בשנות התשעים גם בארץ) היא מוקד ההתרחשויות.

 

קהל היעד: צעירים אחרי צבא שמוכנים לנסוע עד לקצה העולם בשביל לגלוש במשך חודשיים. גלשן: אוסטרליה היא יצרנית הגלשנים הגדולה בעולם, ומומלץ לקנות שם גלשן (200–500 דולר אוסטרלי) שבסוף הטיול מוכרים ב־30% פחות מהמחיר המקורי. עונה: בקיץ האוסטרלי (דצמבר־פברואר) או באביב (אוקטובר־נובמבר). כדאי לדעת: שבוע הסקוליז (Schoolies) המתרחש מדי שנה בגולד קוסט מושך אלפי בני נוער החוגגים את סיום הלימודים: הרבה ילדות יפות רוקדות על החוף, אבל גם לא מעט נערים שיכורים סביבן. עלות: קונים קרוואן ישן (כ־1,000 דולר) ואוכלים במסעדות זולות או מבשלים לבד. 2,000 דולר יכסו מחיה לחודשיים, אבל הטיסות יקרות.

 

האיים המלדיביים. רפובליקת האיים המלדיביים (הנמצאת דרומית להודו על קו המשווה) נחשבת ליעד פופולרי לגולשים הישראלים שיכולים להרשות לעצמם. בתפריט: חופים לבנים עם עצי קוקוס, לגונות בצבע טורקיז וצמחייה טרופית, אתרי נופש ובתי מלון מפנקים, אוכל מעולה (פירות אקזוטיים, דגים מיוחדים ופירות ים) ויאכטות שלוקחות את הגולשים למסעות צלילה או גלישה. מי שביקר שם מספר שיום גלישה במלדיביים מספק ריגושים ששקולים לחודשיים גלישה בארץ.

 

קהל היעד: מצוין למשפחות ולגולשים בכל הרמות שחצו את גיל 30, ומחפשים חופשה קצרה ויקרה יחסית בתנאים מפנקים במיוחד. עונה: עונת המונסונים (בין מאי לאוקטובר) מבטיחה גלים גבוהים וטובים במיוחד. באפריל הגלים נמוכים יותר, אך מזג האוויר נפלא. גלשן: חובה להביא מהארץ. כדאי לדעת: האוקיינוס ההודי פורה בדגה, וכדאי להצטייד בשנורקל וחכה. על ספינות הספארי הדיג הוא חלק מהותי מאווירת הטיול, ובשעות שבהן לא גולשים דגים את ארוחת הערב. עלות: 2,500–3,000 דולר לחבילה (עשרה ימים עד שבועיים), כולל טיסה ושהייה על ספינות הספארי.

גולשים גולשים צילום: shutterstock

 

סנטה תרזה, קוסטה ריקה. ההגעה לסנטה תרזה מוסבכת: נוחתים בבירה סן חוזה, ומשם נוסעים 3 שעות, מפליגים שעה במעבורת ומבלים שעה נוספת בדרכים. כשמגיעים ליעד מבינים שהמאמץ השתלם: העיירה שממוקמת בין האוקיינוס השקט לג'ונגלים פראיים היא גן עדן לגולשים. יש בה כמה שבירות חוף מרשימות ולא מעט פיקים מפורסמים. מחוץ למים תמצאו ברים ומסעדות, מסיבות רגאיי ושקיעות מרהיבות.

 

קהל היעד: צעירים אחרי צבא וגולשים בעלי משפחות שמוכנות להרחיק עד דרום אמריקה. גלשן: מומלץ לקנות באחת מהחנויות בעיירה (מ־300 דולר לגלשן משומש ועד 800 דולר לחדש), ובסוף הטיול מוכרים אותו ב־30% פחות ממחיר הקנייה. עונה: נובמבר־מרץ. כדאי לדעת: מסנטה תרזה לא רוצים לחזור. כל ישראלי שביקר שם הרהר באופצית ההגירה - לפחות לתקופה קצרה. במקום תמצאו לא מעט עסקים (בהם גם דוכן פלאפל) של גולשים ישראלים שהתאהבו והחליטו להישאר. עלות: הטיסות יקרות (2,000 דולר). במקום מבחר גדול של גסט האוסים ידידותיים לגולשים (כ־50 דולר ללילה) וגם דירות להשכרה (1,000–1,500 דולר לחודש).

 

סרי לנקה. סרי לנקה, הנמצאת בדרום מזרח הודו, נחשבת ליעד תיירותי מבוקש וזול ביותר. עם 20 דולר ביום אפשר ליהנות מאין ספור פסטיבלים, פארקים לאומיים, אוכלוסייה מסבירת פנים וחופים מדהימים. הגולשים שמגיעים מכל העולם מתרכזים בעיקר בשני האתרים המפורסמים באי: ארוגם ביי, בדרום מזרח, שם הגלים נשברים חזק לימין, והיקדואה, בדרום מזרח, שם הגלים נשברים ימינה ושמאלה. האווירה בארוגם ביי מזכירה לישראלים רבים את סיני, והיקדואה היא כל מה שאפשר לבקש מעיירת גלישה: גלים טובים, חנויות לציוד ושפע ברים על החוף. גלשן: להביא מהארץ. עונה: בדרום־מערב האי: נובמבר־מרץ. בדרום־מזרח האי: מרץ־אוקטובר. כדאי לדעת: אסור לשתות מי ברז, והאוכל המקומי חריף אש. עלות: חדר זוגי בגסט האוס מקומי עולה כ־40 דולר ללילה. כרטיס טיסה כ־1,100 דולר.

באלי, אינדונזיה. באלי, המפורסם באיי אינדונזיה, שזכה לכינויים "אי האלים" ו"גן עדן עלי אדמות", הוא אבן שואבת לתיירים. הוא מפורסם בזכות הנוף הייחודי (צמחייה טרופית, שדות אורז, מטעי קוקוס, חופים זהובים, אגמים כחולים והרי געש). לגולשים מוצעים באי ריגושים רבים: גלים חזקים, הפרשים גדולים בין גאות לשפל ולא פחות מ־50 ספוטים באזור.

 

קהל היעד: גולשים מנוסים. גלשן: מביאים מהבית. עונה: בין אפריל לאוקטובר, אבל גם בחורף הגלים מעולים. כדאי לדעת: כדי לבקר בבאלי צריך חבר עם דרכון זר, שיכול לסדר לכם (ולעוד ארבעה אנשים) ויזה ל־16 יום בלבד בכ־200 דולר. אם רוצים להישאר זמן ממושך יותר צריך לחדש את הוויזה, בתוספת 20 דולר ליום. עלות: 1,700 דולר לכרטיס טיסה. תרמילאים ימצאו מקומות לינה ב־10 דולרים ללילה על החוף, המפונקים ישתכנו בסוויטות שעולות גם אלפי דולרים ללילה אחד.

 

השתתפו בהכנת הכתבה: ברי זינר, בית הספר ומרכז גלישה תל אביב, וארתור רשקובן ממגזין "אדרנלין".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x