$
פנאי

מה להביא לכם לחתונה

יותר ויותר זוגות - ודווקא בעשירון העליון - מעדיפים מתנה על פני צ'ק, ומרכיבים את רשימת החלומות שלהם בחנויות המובילות

רונית צין־קרסנטי 09:5326.05.08

עונת החתונות יצאה לדרך, ושוב עולה השאלה: צ'ק או מתנה.

 

אמנם סקרים מראים שרק כ־3% מהמוזמנים בישראל נוהגים להביא מתנה, אך במקביל מסתמנת התגברות בטרנד שיובא מארצות הברית: ניהול רשימת מתנות לחתונה. מדובר באותה רשימה שמרכיבים בני הזוג לפי בחירתם, ושכוללת מגוון מתנות

ברמות מחיר שונות. מתוכה בוחרים האורחים מה לקנות, לפי תקציבם וטעמם. את ההפניה לחנות שמנהלת את רשימת המתנות כוללים בני הזוג בהזמנה, ובמקרה שיש אתר מקוון המוזמנים מקבלים קוד כניסה לשמירת הדיסקרטיות.

 

בטולמנ'ס מדווחים על גידול של כ־20% בשנתיים האחרונות ברשימות חתונה בקרב העשירון העליון, דבר שגרם לרשת לפתוח מחלקה מיוחדת שמתמחה בנושא. "בחוגי העשירון העליון מתנת חתונה נחשבת לסמל סטטוס, מאחר שהיא מביעה יחס אישי. יש בה אמירה, וזוכרים אותה הרבה יותר מאשר צ'ק", מסבירה נגה פרידלנדר, סמנכ"לית שיווק בטולמנ'ס.

 

"מבחינתם של זוגות שכבר יש להם כל מה שצריך לתחילת הדרך, רשימת החתונה היא הזדמנות לקבל כלים וחפצים ייחודיים — מותגים המעוצבים בידי מעצבי־על, הנחשבים לפעמים ליצירות אמנות", מסבירה פרידלנדר. "רשימת חתונה בעשירון העליון עשויה להגיע לעשרות אלפי שקלים, והממוצע אצלנו נע סביב 25 אלף שקל. המתנה היקרה ביותר עד כה ברשימות החתונה שלנו היא פמוט מקריסטל של המעצב הישראלי אריק לוי לחברת גאיה אנד ג'ינו, שמחירו 3,980 שקל. זוג יעלה, כמובן, כמעט 8,000 שקל".

 

כיצד מתבצע התהליך?

 

"אנשי המכירות מסייעים לבני הזוג בהרכבת הרשימה, ולאחר שזו הושלמה הם מייעצים למוזמנים בבחירת המתנות", מסבירה פרידלנדר. "רשימות המתנות הספציפיות מופיעות גם באתר שלנו, כך שהאורחים יכולים לבחור מתנה ולבצע את ההזמנה בלי להגיע לחנות".

 

קרין גל, מנהלת השיווק ברשת דומו, מספרת שפעמים רבות זוגות בוחרים פריטים לרשימה לאו דווקא מתוך צורך, אלא כפינוק. "הם יודעים שלא ירכשו את הדברים הללו לעצמם, ולכן נהנים לקבל את זה כמתנה לחתונה, למשל גאדג'טים למטבח, כמו כף גלידה שאפשר לחמם אותה, או פטנט לניקוי כוסות יין. לפעמים הם נעזרים לצורך הרכבת הרשימה בהורים או בחברים, אבל לרוב הם יודעים מה הם רוצים, ובשתי פגישות משלימים את הרכבתה".

 

"לאחרונה יותר ויותר זוגות מוסיפים לרשימות שלהם גם רהיטים ופריטי עיצוב משלימים", מוסיפה אתי מאירוביץ מרשת הביטאט: "זו הזדמנות נהדרת לצייד את הבית בפריטי מעצבים. גופי תאורה, הדומי רגליים ושולחנות קפה מככבים כיום ברשימות החתונה". מאירוביץ מספרת על קבוצה של חברים שרכשו לבני הזוג מיטה זוגית מעוצבת שמחירה 12,500 שקל. את המיטה הכניסו בני הזוג לרשימה כרמז למשפחה הקרובה, אך שבעה זוגות של חברים הקדימו אותם, איחדו כוחות ושימחו את הזוג במתנה נהדרת.

 

בחו"ל מתנות מקובלות הרבה יותר מאצלנו, ושם כבר יש חברות, כמו The Knot (הקשר), שמפעילות אתרי חתונות שמסייעים לזוגות הצעירים להרכיב את הרשימה. בחודשים האחרונים מפעיל האתר שירות חדש, ששמו My Lifestyle Registry, המתמקד בסגנון החיים של בני הזוג ומנסה לקבוע את הפרופיל האישיותי שלהם ואת המתנות שיתאימו לפרופיל ולסגנון החיים המסוים. צוות מומחי האופנה של החברה בחרו במוצרים הטובים מסוגם מבין המותגים המובילים ברשת Macy's, והרכיבו סל מתנות לכל סגנון חיים.

 

לדוגמה, רשימת המתנות של הטיפוסים הרומנטיים כוללת כלי אוכל מקושטים באבני חן בסגנון וינטג' וכלי מיטה של ראלף לורן, בעוד שרשימת המתנות של הסטייליסטים כוללת בלנדר מיוחד להכנת מרגריטות וכלי אוכל אופנתיים לאירוח.

 

אם גם אתם מתחתנים הקיץ, או אם אתם מוזמנים ושוברים את הראש מה להביא, לפניכם דוגמאות למתנות הפופולריות ביותר של חברות המנהלות רשימות חתונה.

 

דומו

סכו"ם EME דגם וניס לשישה סועדים: 596 שקל; מערכת כלי אוכל של רוזנטן טומה, 18 חלקים לשישה סועדים: 1,302 שקל; סט סירים של ביאלטי, עשרה חלקים: 1,495 שקל. סט דומה של WMF: 1,395 שקל; מארז של שמונה כוסות יין מבית רידל: 456 שקל; מכונת קפה של אסקסו דרים בלבן או בשחור: 2,390 שקל.  

 

הצורפים

רשת המתמחה בפריטים מכסף. אלבום תמונות: 400 שקל; מסגרת לתמונה: 210–410 שקל; חנוכייה המעוצבת כסימן שאלה: 2,500 שקל; גביע לקידוש על מקל, מקולקציית אשכול ענבים שזור: 1,020 שקל; פמוטים מקולקציית בן יהודה: 1,300–4,900 שקל.

 

ארמאני קאזה

נורברט, קולב עומד לבגדים עשוי עץ מלא: 3,100 שקל; מנורת שולחן: 3,000 שקל; סכו"ם לשישה בציפוי כסף או עשוי מנירוסטה בגימור מבריק: מ־2,600 שקל; סט קנקנים וכוסות בציפוי זהב משולב בטיטניום: 3,500 שקל לקומקום, 1,400 שקל לקנקן חלב, וכל ספל עם תחתית 1,100 שקל; סט צלחות קלאסיות מקרמיקה בצבעים שונים ובעיצובים שונים, בחתימת ידו של ג'ורג'יו ארמאני: מ־360 שקל לצלחת ו־280 שקל לקערה.

הביטאט

 

מארז של ארבעה סירים בגדלים שונים: 1,180 שקל; סט כלים לשישה סועדים הכולל צלחות למנה ראשונה ועיקרית ומרקיות: 708 שקל; סכו"ם מכסף, 24 חלקים לשישה סועדים: 495 שקל; שרפרף לה בוהם בצורת אגרטל בעיצוב פיליפ סטארק: 650 שקל; מנורת בורגי — אהיל עומד עשוי פלסטיק: 1,200 שקל.

 

טולמנ'ס

כלי אוכל מפורצלן של חברת Khala, שאותם ניתן לרכוש במגוון צירופים: 900–4,000 שקל; מגש נירוסטה מדגם אתנו, בעיצוב סטפאנו ג'ובאנוני לחברת אלסי (Alessi): 600 שקל; מערכת לקפה של חברת גוזיני, עשויה מפורצלן לבן בשילוב הזרקת פלסטיק צבעוני: מ־400 שקל; סיר של Le Creuset, עשוי יציקת ברזל ומצופה אמייל: 1,037 שקל; סכו"ם של רוברט וולש לשישה אנשים: מ־890 שקל.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x