ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות מקומי.קום The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 RoadShow Event 23 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot TechTLV2024 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי
כנס השירות שופרסל תמונת גג עמוד

כנס השירות

חיים כהן: "שיימינג לא יכול להרוס מסעדה, רק היא יכולה להפיל את עצמה"

השף המפורסם אמר בכנס השירות של כלכליסט כי "מי שאין לו עור עבה, לב גדול ויכולת הכלה, אסור לו להיכנס למטבח". ביחס לטענות על כך שעובדים זרים לוקחים לישראלים מקומות עבודה במסעדות, אמר: "נשבע לכם ש-25 שנים לא נכנס אצלי ישראלי לעבודה"

נורית קדוש 14:0221.11.17

 

 

"פעם אנשים הגיעו למסעדה בצורה יותר אינטימית בעקבות מנה שאהבו, והיום באים לחוויה חברתית. פעם גם היה לא מנומס לטעום מהמנה של החבר שלידך והיום כל האוכל באמצע השולחן וכולם טועמים מהכל", כך תיאר השף חיים כהן את השינוי שעבר הסועד הישראלי בשנים האחרונות. הדברים נאמרו בשיחה עם עמיר קורץ בכנס השירות 2017 של כלכליסט. 

 

לדברי כהן, הסועד הישראלי נחשף למסעדות בכל העולם, הוא מבין באוכל, תובע ודורש יותר מכל לקוח בעולם. לדבריו, "המהפכה הקולינרית החלה כשנולד המושג צ׳ארטר. פעם היה יקר וקשה לטוס לחו"ל, והוזלת הנסיעות הביאה את הקולינריה לארץ".

 

סגן עורכת שוק ההון בכלכליסט עמיר קורץ והשף חיים כהן, הבוקר סגן עורכת שוק ההון בכלכליסט עמיר קורץ והשף חיים כהן, הבוקר צילום: עמית שעל

 

על השפעת תוכניות הריאליטי על הקולינריה בישראל אמר כהן כי "'שום פלפל ושמן זית' (התוכנית שהגיש כהן בעבר בערוץ הראשון - נ"ק) היתה תכנית משפחתית בערב שבת, ומאסטר שף באה לפריים-טיים, והביאה את האוכל ונתנה לו גושפנקא כדבר המרכזי".

 

 

כהן העריך כי שיימינג לא יכול להרוס מסעדה. "מי שאין לו עור עבה, לב גדול ויכולת הכלה, אסור לו להיכנס למטבח. סופר כותב ספר בשלוש שנים, מוזיקאי עובד שנה על דיסק, וטבח צריך לקבל פידבק על היצירה שלו תוך דקה וזה משגע אותנו".

 

 

 

 

 

"בא לך לקפוץ מהגג"

 

כהן נתן דוגמה לחוסר שביעות רצון של לקוח: "יש לי סיטואציה מאתמול, שהיום אצטרך לטפל בה - של לקוח שלא נהנה כי נאלץ להמתין 8-7 דקות לשולחן שהזמין. הישראלים לא מוכנים להמתין דקה. יש לנו היסטוריה של פיצויים וזה נכנס לדי.אן.אי של הלקוח שישר אומר 'אם לא תחזיר לי 1,500 שקל, אחליש אותך בכל דרך אפשרית'". צריך להגיד שזו טיפה בים, אבל בגלל הטיפה הזאת בא לך לקפוץ מהגג".

 

ביחס לפערים בין ישראל לעולם אמר כהן, "אני עושה פרויקט באנגליה. הסועד האגלי מאד מנומס ומסתפק בלמסור לשף שהמנה מאוד טעימה. הישראלי מתחבק איתך ומעלה תמונה לרשת. שיימינג שלילי הוא מעליב, מעצבן ומשאיר אותך חסר אונים כי הוא ציני, אבל זה לא הורס מסעדה". לטענת כהן, גם מבקרי מסעדות לא באמת יכולים להרוס מסעדה - "רק מסעדה יכולה להפיל את עצמה. אני צריך להתאמץ כל יום. בישול זה אחד הדברים האנלוגיים האחרונים בעולם. מנה טעימה, זה לא דבר שאפשר להדפיס או להקליט".

 

בעיית המלצרים

 

"אני אומר לטבחים שלי כל בוקר, כשאתם מדליקים את הגז, נסו להבין ולהתחבר לתחושה של האדם שהדליק את האש בפעם הראשונה". כהן הגיב להערה מהקהל שזה הסגנון של אייל שני ואמר ש"זה לא אייל שני כי לא צריך לדובב את זה". כהן המשיך ואמר "כשאני שואל את הטבחים מה הם עושים במסעדה, הם אומרים לי שהם מוכרים אוכל, אבל אנחנו לא מוכרים אוכל, אלא מארחים אנשים. פעם כשהרגשנו שטוב לנו אצל מישהו, אמרנו שאנחנו מרגישים כמו אורחים. זה מול העולם הישן, שהשף היה צועק על הלקוח שאין אצלו סטייק וול-דאן. אנחנו צריכים לעשות את המיטב כדי שיהיה לו נעים".

 

ביחס לקושי לתת שירות עם מלצרים צעירים שרואים בתפקיד מקצוע זמני אמר כהן: "יש בישראל מלצרים שיודעים לתת חוויה כמו בעולם. אני עושה פרויקט בציריך והגיעה לביקור בארץ קבוצה משוויץ שקיבלה שירות מקצועי וחם. ואז השוויצרי אמר לי 'אני רוצה כזה שירות אצלי'".

 

"אני לא בטוח שכישראלים, היינו רוצים שירות של חו"ל, שהוא הרבה פחות חם", ממשיך כהן. "המלצרים בישראל טובים יותר מבחו"ל". כהן סיפר עוד שבמסעדת דיקסי שפתוחה 24 שעות ביממה, מגיעים לעתים בשעות בלילה גם לקוחות קשים ו"אנחנו מכשירים את המלצרים להתמודד עם זה".

 

הסוגיה שמטרידה ביותר בימים אלה את ענף המסעדנות, היא ההיטל על העסקת העובדים הזרים. לדברי כהן, "בנושאים בהם ממשלת ישראל לא רוצה לקבל החלטות. היא מעבירה את האחריות לבית משפט ואז כועסת על ההחלטה שלו כי היא לא נוחה לה. ב-2003 נוסד היטל מס על עובדים זרים כי האבטלה היתה 11.9%. היום האבטלה 4.2% והמס על הברוטו של העובדים הזרים עומד על 20%. המדינה לא החליטה מה לעשות עם הסוגיה הזאת, אז בית המשפט אמר לתת להם גם פנסיה 16%. עכשיו, אם יגרשו את העובדים האלה, לא יהיו עובדים במסעדות. מי שיגיד שהזרים לוקחים עבודה לישראלים - אני נשבע לכם ש-25 שנה לא נכנס אצלי ישראלי לעבודה במטבח".

 

"הפתרון בישראל שבא מאמריקה הוא לתת 50 אלף משרות לעובדים מהגדה. אבל כשמכניסים פלסטיני למסעדה, זה כל כך רגיש. הוא יכול לקחת סכין ולעשות פיגוע. לנדוור בשרונה נגמר מהפיגוע וכל חודש הם מביאים כסף מהבית. לאף אחד אין אומץ להחליט בנושא הזה".

 

לדברי כהן, "כחלון חושש שאם יוריד את המס, מירי רגב תגיד לו שהוא בעד 'הסרטן של האומה'. מנגד שלי יחימוביץ' תגיד שהוא פוגע ביכולת ההשתכרות של הישראלים. כחלון אמר לי שאריק שרון אמר לו בעבר שאם אין היתכנות פוליטית, לא יקרה כלום".

 

כיוון שמדובר בהוצאות של מאות אלפי שקלים למסעדנים, כהן צופה שבשנה הבאה יירשם שינוי במפה הקולינרית, כך שהמסעדות הגדולות ייסגרו והקולינריה תעבור לסטריט פוד. "זה חבל כי המסעדות הן חלק מהתיירות ומהסיבה שתיירים באים".

 

כהן דוחה את הטענות שהמסעדות יקרות וטען שיש מחסור בהסעדה ראויה: "המסעדה היא כתובת ופרצוף. אי אפשר להתלונן על המדינה, אבל על המסעדה כן. זה לא עסק רווחי ולראיה יש מלא פרוייקטים של נדל"ן למשרדים שזקוקים למסעדה סמוכה, אבל אין מי שיקח את זה, כי לוקחים מהמסעדה 200 שקל למ"ר ומהמשרדים 130 שקל למ"ר, ולכן היום פרויקטים גדולים נזקקים להסעדה ברמה, אבל אין היענות מצד המסעדנים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x