ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות מקומי.קום The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT FoodTech2023 שוק ההון 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 RoadShow Event 23 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot TechTLV2024 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי

ועידת לונדון

דיוויד באטרס: "ההחלטה שלא למכור את just eat היתה אחת ההחלטות הטובות שקיבלנו"

באטרס הוא שותף בקרן הון הסיכון הישראלית אירופית 83North. עד לאחרונה שימש מנכ"ל just eat והביא אותה לשווי של מיליארדי דולרים. אמר בוועידת כלכליסט בלונדון: "כשאתה גדל אתה נלחם בענקים"

מאיר אורבך, לונדון 14:5114.09.17

 


 

במהלך ועידת כלכליסט בלונדון, דיוויד פוגל משקיע מ-(ADC (Accelerated Digital Ventures ראיין את דיוויד באטרס, שותף בקרן הון הסיכון הישראלית אירופית 83North. עד לאחרונה שימש מנכ"ל חברת just eat והביא אותה לשווי של מיליארדי דולרים. 

 

"החברה שלנו קמה בשלושה שלבים השלב הראשון היה ב'וטסטראפ' (שלב ראשוני של עבודה ללא מימון חיצוני)", אמר באטרס. "שלב שנמשך זמן רב מידי לטעמי אבל עזר לנו מאוד בעיצוב האופי והתרבות שלנו שהפך גם ליתרון שלנו. השלב השני שלנו היה ההשקעות שקיבלנו מקרנות הון סיכון. השקעות אלו איפשרו לנו להתחיל לבצע את ההרחבות האמיתית שעליה חשבנו ברמה המקומית תוך הקפדה על דרכנו.

 

"הכסף הזה אפשר לנו לרוץ קדימה ולהתסער על השוק, הבנו שזה השלב שלנו אסור לעצור. השלב השלישי החשוב לנו היה שלב ההנפקה הציבורית שלב זה הביע לנו גישה לכסף ציבורי שאפשר לנו רכישות של חברות בעולם ולהתרחב גלובלית ורצון לשמור על התרבות שאותה פיתחנו כחברת סטארט-אפ. תרבות ששרדה בזכות ההנהלה שנשארה לשמור על התרבות.

 

דיוויד באטרס דיוויד באטרס צילום: אוראל כהן

 

 

"במהלך המסע שלנו עשינו הרבה טעויות אבל גם ההחלטה שלא למכור את החברה היתה אחת ההחלטות הטובות שקיבלנו. הרבה יזמים ממהרים למכור את החברה ולא מגשימים את החזון ולנו היתה את היכולת לסרב להצעות שקיבלנו ולהמשיך את המסע שלנו להקמת חברה אמיתית גלובלית", אמר באטרס.

 

בתשובה לשאלה על התחרות העזה שהם חשים בבריטניה ובעולם מצד חברות דוגמת דליברו ואובר איט אמר באטרס: "כשאתה גדל אתה נלחם בענקים ויש לך מלחמה בחברת כמו דילברו ואובר אשר גם להם יש שירותי משלוחים. כשהתחלנו היינו מול לאסטמינט שהיה לה גם שירותי משלוחים והיה עוד חברות לאורך הדרך. עבדתי בעבר בקוקה-קולה ואני מכיר סביבות תחרותיות. זה נאיבי לחשוב שלא תהיה לך תחרות ואולי אפילו טיפשות. החברה שלנו התמקדה באסטרטגיה שלנו ולא כל יום חשבתי מה עושים המתחרים כמו שמנצסטר יונייטד לא חושבת כל הזמן מה עושות הקבוצות האחרות אלא מתמקדת בעצמה. האטסטרגיה שלנו היא לא לדאוג מה עושה המתחרים שלנו, אלא לחשוב מה הם עושים וזה חשוב לנו".

 

בנושא של בניית חברה גלובלית אמר באטרס: "עשינו שני דברים טובים בחברה - בחרנו להיות שווקים לא מסובכים וצריך להיות שם הרבה מסעדות עצמאיות והרבה עסקים ולא שליטה של רשתות. לא התמקדנו בארצות הברית כי היא נשלטת על ידי רשתות גדלות. הלכנו לברזיל, אוסטרליה וקנדה. ברזיל היא אחד מחמשת שוקי האוכל הגדולים בעולם. יש לנו נתח שוק עצום שם. העסק שלנו יהיה מקביל בגודלו לבריטניה עבורנו. המיקוד הזה עזר לנו להבין להיכן אנחנו צריכים ללכת בעולם והיכן לא ללכת".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x