סגור

הביקוש העולמי לקפה מתאושש. מה עלול לפגוע בו?

לפי רבובנק, צריכת הקפה במדינות שאינן מייצרות אותו עלתה ב-7% ברבעון הראשון בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד; אבל פלישת רוסיה לאוקראינה, סגרי הקורונה בסין והמחירים הגבוהים בברזיל מאיימים על הביקושים במדינות אלו

הביקוש לקפה במדינות שאינן מייצרות אותו התאושש ברבעון הראשון, אף שנראים סימנים להאטה אפשרית ברבעונים הבאים ברוסיה ובסין, כך לפי דו"ח שפרסמו אתמול (ו') האנליסטים ברבובנק (Rabobank).


לפי הדו"ח, צריכת הקפה במדינות שאינן מייצרות אותו עלתה ברבעון הראשון ב-6.9% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. העלייה החדה ביותר נרשמה באיחוד האירופי ובבריטניה ועמדה על 9%, כשבארה"ב נרשמה עלייה של 4.6% וביפן של 5.1%.


1 צפייה בגלריה
מטע קפה ברזיל
מטע קפה ברזיל
מטע קפה בברזיל
(צילום: רויטרס)


עם זאת, ברבובנק ציינו כי הנתונים לא גבוהים במיוחד ביחס לרמות שנרשמו לפני פרוץ המגיפה, וביחס לרבעון הראשון הנתון היה גבוה ב-0.6% בלבד מאשר לזה שנרשם לפני שנתיים – הרבעון הראשון של 2020.
בנוסף, ההערכה היא כי הפלישה הרוסית לאוקראינה והסגרים שהוטלו בסין לבלימת הקורונה עלולים לפגוע בביקוש לקפה במדינות הללו. עוד ציינו האנליסטים כי המחירים הקמעונאיים הגבוהים של הקפה עלולים לפגוע בביקוש בברזיל – יצרנית מובילה שהיא גם צרכנית הקפה השנייה בגודלה בעולם אחרי ארה"ב.
לפי התחזית של רבובנק, תירשם ירידה של 25% בביקוש לקפה ברוסיה, ונפילה של 50% באוקראינה. כמו כן, מאזן אספקת הקפה העולמי יעבור מגירעון של 5.1 מיליון שקים של 60 ק"ג עבור 12 החודשים שיסתיימו בספטמבר 2022 לעודף של 1.7 מיליון שקים בשנה הבאה. בבנק שמרו גם על תחזית הייצור השנה בברזיל, כך שתעמוד על 64.5 מיליון שקים. לעומת זאת, הורדה תחזית הייצור בקולומביה ל-11.8 מיליון שקים, אך הייצור יתאושש שנה לאחר מכן ל-13.4 מיליון שקים.