סגור

הורוביץ הורה לקדם את קיצור הבידוד למאומתים לקורונה ל-5 ימים, בנט טרם החליט

אחרי שהשרים לחצו בישיבת הממשלה לקצר את משך הבידודים לנדבקים בקורונה, הורוביץ הורה לאנשי משרדו לקדם את המהלך. ראש הממשלה עדיין לא החליט אם הוא תומך בכך. חבר בקבינט המומחים: "זה מהלך מתבקש לאור הנתונים על מאפייני האומיקרון"

הבידוד לנדבקים בקורונה קוצר רק לאחרונה מעשרה ימים לשבעה, וכעת הוא צפוי להתקצר עוד יותר: שר הבריאות ניצן הורוביץ הורה הערב (ראשון) לאנשי משרדו לקדם את קיצור הבידוד למאומתים לקורונה משבעה לחמישה ימים, אך ראש הממשלה נפתלי בנט טרם גיבש את עמדתו בעניין. עם זאת, גוברות ההערכות במערכת הבריאות שלפיהן המהלך יאושר בסופו של דבר, ודיונים סופיים בנושא צפויים להתקיים מחר ומחרתיים.

המהלך מתגבש לאחר הלחצים שהפעילו היום חלק מהשרים בישיבת הממשלה להביא לקיצור נוסף. זאת כשבוע לאחר שהבידוד למאומתים קוצר לשבעה ימים במקום עשרה עד כה. הלחצים השפיעו על השר הורוביץ ובעקבות זאת הוא הורה לאנשי משרדו לקדם את המהלך.
שר החקלאות עודד פורר (ישראל ביתנו) אמר בישיבה: "חייבים להפסיק לגרור רגליים ולקבל באופן מיידי החלטות המתאימות את ימי בידוד לזן הנוכחי. צריך להעניק לשרים סמכויות לפטור מבידוד עובדים חיוניים שאין להם תסמינים, אחרת נמצא את עצמנו תוך זמן קצר עם בעיות בשרשרת האספקה". שרת הכלכלה אורנה ברביבאי ושרת החינוך יפעת שאשא ביטון חיזקו את דבריו. בנט אמר שאלה דברי טעם ואמר: "נבחן כל הזמן את קיצור הבידודים".
אורך הבידוד משפיע מאוד הן על המשק והן על מערכת החינוך במציאות שבה עשרות אלפים מאומתים מדי יום בשבועיים האחרונים. וזאת ככל הנראה עוד לפני שיא הגל החמישי הגיע לשיאו. דוגמה להשפעת הבידודים היא השיבושים הכבדים בפעילות התחבורה הציבורית. היום השביתה רכבת ישראל קווים שלמים בפריפריה בגלל מחסור בנהגים ועובדים נוספים, ובקווים אחרים הופחתה תדירות הנסיעות. השיבושים הללו יימשכו גם מחר, וכך למשל בקו החשוב בין ירושלים לתל אביב תצא רק רכב אחת בכל שעה, במקום פעמיים בשעה בזמן שגרה.

1 צפייה בגלריה
ניצן הורוביץ שר הבריאות
ניצן הורוביץ שר הבריאות
שר הבריאות ניצן הורוביץ
(יואב דודקביץ)
השפעת הבידודים ניכרת גם במערכת החינוך, שבה כמעט 200 אלף מכלל התלמידים וצוותי החינוך שוהים בבידוד. לפי הנתונים המדויקים, כ-7.2% שהם 196,864 מכלל התלמידים ואנשי הצוות הם מאומתים ומבודדים.
נכון להערב ישנם בישראל 259,204 חולים פעילים המחויבים בבידוד. בימים האחרונים נכנסים לבידוד כ-40 אלף מאומתים חדשים מדי יום.
מסתמן כי מאומתים שנמצאו חיוביים בבדיקת ה-PCR או האנטיגן יוכלו לצאת מהבידוד ביום החמישי באמצעות אישור של רופא המשפחה. לא מחוסנים יידרשו לבידוד מלא של 14 יום ללא בדיקה, או שיוכלו לקצרו אם יעברו בדיקה ביום החמישי ותוצאתה תהיה שלילית. בארצות הברית כבר הוחל על קיצור הבידוד לחמישה ימים.
"הכוונה לקצר את הבידוד לחמישה ימים הוא מהלך טבעי ומתבקש למציאות המתפתחת, רפואית וכלכלית כאחד", אמר ד"ר עדי ניב-יגודה, מומחה למדיניות בריאות וחבר בקבינט המומחים המייעץ למשרד הבריאות. "מהלך זה אומץ במדינות שונות (לדוגמה ארה"ב, בריטניה ועוד) לאור נתונים שהתקבלו באחרונה ומאפייניו הייחודיים של זן האומיקרון".
לדבריו, "גם אם קיצור הבידוד למאומתים מגלם סיכון מסוים להדבקה לאחר היום החמישי, נוכח המחיר הכבד שנגרם מדובר בסיכון שניתן לקחת. מדיניות בידוד שמייצגת איזון ראוי ונכון בין מכלול השיקולים, ובהם: בריאות, כלכלה, חינוך ותפקוד תקין של המשק. על מנת שלא לייצר בלבול בציבור, מרגע שתתקבל ההחלטה על קיצור הבידוד יש לקבוע כלל אחיד, ברור ופשוט לכולם ובכל קבוצות הגיל".
אף שהמהלך טרם סוכם סופית, השרה שאשא ביטון אמרה הערב: "שמחה על ההחלטה שקיבל שר הבריאות על קיצור הבידודים ל-5 ימים. זה הזמן להפסיק את הבידודים לילדים בריאים, להציל את הילדים אחרי השנתיים האלה ולהקל על ההורים".