$
הייטק והון סיכון

בלעדי לכלכליסט

חברת Temi הישראלית פיטרה עשרות עובדים ומעבירה את עיקר פעילותה לסין

החברה שפיתחה רובוט אישי מצמצמת את פעילותה בארץ ומתוך 70 העובדים שלה, רק 15 נותרו לעבוד בישראל. במקביל ליאור סושרד, שהתמנה לסמנכ"ל המותג, מסיים את תפקידו בחברה

מאיר אורבך 18:0103.08.20

Temi, חברת הרובוטיקה הישראלית אשר פיתחה את Temi, הרובוט אישי, מצמצמת את פעילותה בישראל, כך נודע לכלכליסט. החברה פיטרה עשרות עובדים ממשרדיה בתל אביב וגייסה במקומם צוות עובדים בשנזן בסין. בפברואר גייסה החברה 15 מיליון דולר מקרן ג'וי קפיטל הסינית והעבירה את עיקר פעילותה לסין.

 

 

בעקבות הפיטורים בארץ מעסיקה כיום החברה 70 עובדים, מהם רק 15 בישראל, 5 עובדים בארה"ב והשאר בסין. גם אמן החושים ליאור סושרד, שהתמנה לתפקיד סמנכ"ל המותג של החברה במהלך 2019, פרש ממנה. על פי הדיווחים של החברה בעבר לסושרד הוענקו אופציות משמעותיות בחברה. בפברואר האחרון התמנה גל גורן לתפקיד מנכ"ל החברה. גל שוהה בסין מזה שלוש שנים ואחראי להקמת הפעילות של החברה בסין. הוא החליף בתפקידו את יוסי וולף מייסד החברה שמשמש כיום בתפקיד של יו"ר פעיל.

יוסי וולף, היו"ר הפעיל של חברת Temi יוסי וולף, היו"ר הפעיל של חברת Temi צילום: Danny Isserles

 

בגל הראשון של הקורונה בסין השתמשו ברובוטים של החברה הישראלית. הרובוט מאפשר חיבור בווידאו וניווט אוטונומי מרחוק במרכזי רפואה שונים. מהחברה נמסר שמאות רובוטים פרוסים כיום בהונג קונג, קוריאה ובסין בבתי אבות ובבתי חולים המאפשרים לחולים, למשפחות ולרופאים לתקשר זה עם זה באמצעות שיחות וידאו. כמו כן מסייעים הרובוטים בלקיחת דגימת חום מרחוק וחלוקת אמצעים סניטריים על מגש הרובוט.

 

הרובוט של החברה מיועד לספק שלל יכולות וביניהן היכולת של המשתמשים להניע את הרובוט מכל מקום בעולם ברחבי הבית, לנהל שיחות וידאו ללא שימוש בידיים, להעביר שיעורים פרטיים מרחוק, להשגיח על הילדים כשההורים לא נמצאים, לבצע קניות דרך האינטרנט ועוד.

 

הרובוטים של Temi הרובוטים של Temi קרדיט: Temi

 

מחברת Temi נמסר: "בפברואר האחרון חברת Temi Global Ltd השלימה סבב גיוס של 15 מיליון דולר למטרות שיווק ומכירות של Temi, הרובוט האישי, הנייד הראשון בעולם. את סבב הגיוס הובילה קרן Joy Capita. בחודשים האחרונים מרכז הכובד של החברה עבר לסין, מאחר ואסיה היא השוק המרכזי של החברה. לצערנו מרכז הפיתוח בתל אביב צומצם ל-15 מהנדסים העובדים בליבת הפיתוח, ובמקביל גויסו עשרות מהנדסים סינים למרכז ההנדסה והמכירות בשנזן, סין תחת המנכ"ל הישראלי – גל גורן ומנהל ההנדסה זמיר הד המתגוררים בשנזן. כמו כן, ליאור סושרד סיים את תפקידו כ-CBO לאור מעבר הפוקוס לשוק הסיני ומיקוד במכירות למגזר העסקי".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x