$
משפט

זוגלובק תשלם 2 מיליון שקל במסגרת פשרה בייצוגית על התעללות בבעלי חיים

בית המשפט המחוזי בירושלים אישר הסדר פשרה בתביעה יצוגית שהוגשה נגד החברה; במסגרת הפשרה תעביר זוגלובק פיצוי בהיקף של 1.5 מיליון שקל לקרן לניהול וחלוקת כספים, והקרן תשתמש בכסף לטובת הגנה על זכויות בעלי חיים

ענת רואה 13:2012.09.19

בית המשפט המחוזי בירושלים אישר בתחילת השבוע הסדר פשרה בתביעה יצוגית שהוגשה נגד זוגלובק, בטענה להתעללות בבעלי חיים. במסגרת הפשרה תעביר זוגלובק פיצוי בהיקף של 1.5 מיליון שקל לקרן לניהול וחלוקת כספים, והקרן תשתמש בכסף לטובת הגנה על זכויות בעלי חיים.

 

בנוסף וכחלק מההסכם, זוגלובק תחלק מוצרי מזון לנזקקים באמצעות עמותות העוסקות בכך, בסכום של חצי מיליון שקל. מחצית ממוצרי המזון שייתרמו ינתנו במוצרי טבע של זוגלובק ומחציתם במוצרי בשר. ההסדר קיבל בימים האחרונים תוקף של פסק דין מהשופטת גילה כנפי שטייניץ.

 

מפעל זוגלובק בשלומע מפעל זוגלובק בשלומע צילום באדיבות: זוגלובק

 

הסדר הפשרה הושג בשלוש תביעות יצוגיות שהוגשו באוקטובר 2013 נגד זוגלובק ואוחדו לדיון משותף. התביעה המרכזית נוהלה על ידי נעה ארז, שיוצגה בידי עורכי הדין האני טאנוס, נוהא פראן וניזאר טנוס, והשופטת קבעה שהם יקבלו 40% מהגמול לתובע ומשכר הטרחה שנפסקו.

 

ככל הידוע, זהו ההסדר השני בגודלו במדינת ישראל בכל הנוגע להתעללות בבעלי חיים, כאשר ההסדר הגדול ביותר הושג בהליך נגד חברת תנובה (פרשת "אדום אדום") אשר אף הוא הושג ע"י משרד עו"ד טנוס.

 

בעת הגשת התביעה זוגלובק החזיקה משחטה לשחיטת עופות בשלומי. באוקטובר 2013, במסגרת תוכנית כלבוטק שודרה כתבת תחקיר על אופן הטיפול בבעלי חיים המובלים לשחיטה במשחטה ולמחרת הוגשו שלוש התביעות הייצוגיות בהן נטען להתעללות שיטתית של העובדים במשחטת זוגלובק בבעלי חיים.

 

אלי זוגלובק אלי זוגלובק צילום: גלעד אילוז

 

במהלך ההתדיינות, במאי 2016, מכרה זוגלובק את המשחטה. בסיומה של חקירה שהתקיימה בעקבות תלונה שהוגשה נגד החברה בגין האירועים שתוארו בכתבת התחקיר, והחלט שלא להגיש כתב אישום נגד החברה או מי מעובדיה.

 

בהמלצת בית המשפט פנו הצדדים להליך גישור בפני השופט בדימוס דוד גלדשטיין אך לא הגיעו להסכמות. בינואר 2017 ימים ספורים לפני מועד הוכחות, הגישו המבקשת נעה ארז וזוגלובק בקשה לאישור הסדר פשרה, שעיקרו כלל פיצוי של מיליון שקל בהנחות על מוצרי טבע ובשר.

 

ההסדר לא זכה לאישור בית המשפט והוא שופר משמעותית בהמשך, בין היתר בעקבות המלצת השופטת לצדדים להתכנס להסדר פשרה דומה לזה שהתקבל על ידי בית המשפט בפרשת אדום אדום.

 

עו"ד האני טנוס עו"ד האני טנוס

 

בעקבות הערות בית המשפט הגישה זוגלובק הודעה בה הלינה על מצבה הכלכלי, המעלה לטענתה חשש לפיטורי עובדים וציינה כי תסכים לשפר את הסדר הפשרה אך יש לפרוס את התשלום על פני 3-5 שנים, בכדי שהצעתה תהיה כזו שיש לה יכולת לעמוד בה. בנובמבר 2018 הוגשה בקשה מטעם הסתדרות העובדים, ובה נטען כי לנוכח מצבה הכלכלי של זוגלובק וככל שלא יאושר הסדר הפשרה כפי שגובש בין הצדדים לא יהיה מנוס מעריכת הליכי התייעלות וצמצום אגרסיביים העלולים להשפיע על מאות עובדים עד כדי סכנת סגירת מפעלה של החברה.

 

לפי הסדר הפשרה המתוקן, חברי הקבוצה הוגדרו ככל מי שרכש ממוצרי מוצג זוגלובק המכילים בשר עוף במשך 7 השנים האחרונות שלפני מאי 2016, מועד סגירת המשחטה.

 

זוגלובק התחייבה והצהירה במסגרת הסדר הפשרה שהיא אינה מחזיקה עוד במשחטה וככל שתפעיל משחטה בעתיד היא תפעל בהתאם לחוקים, לתקנות ולכל נוהל של השירותים הוטרינריים אשר יחולו על פעילות המשחטה וכן תכשיר ותדריך את עובדיה בהתאם.

 

הוסכם כי לנוכח הקושי הכרוך באיתור חברי הקבוצה יוענק פיצוי בסך שני מיליון שקל לטובת הציבור, רובו דרך הקרן והיתר חלוקת מזון לנזקקים. שכר טרחת עורכי הדין יעמוד על 325 אלף שקל, והגמול לתובעים על 50 אלף שקל.

 

השופטת כתבה בפסק הדין כי הגיעה למסקנה שמדובר בהסדר ראוי, הוגן וסביר בהתחשב בסיכוי ובסיכוני ההליך, וכי סיום ההליך בפשרה הוא הדרך היעילה וההוגנת להכרעה במחלוקת בנסיבות העניין.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x