$
חדשות טכנולוגיה

מומחי סייבר: האקרים יכולים להפוך רמקולים לכלי נשק

מחקר של PWC גילה שניתן לגרום לרמקולים חכמים ואחרים לשדר צלילים בלתי נשמעים שמזיקים לאוזן האנושית, להשתמש בהם כרכיב לתקשורת במתקפת סייבר משולבת ואף לשרוף את הרמקול עצמו

רפאל קאהאן 16:0412.08.19

רמקולים למיניהם - בדגם על רמקולים חכמים - רגישים במיוחד למתקפות סייבר והאקרים יכולים להיעזר בהן כדי לגרום לנזקים פיזיים לסביבתם. חוקרים מטעם חברת PWC הדגימו בכנס האבטחה DEFCON כיצד אפשר להשתלט על רמקול שכזה ולשדר דרכו צליל בתדר בלתי-נשמע שמזיק לעור התוף, או שיפעיל רכיבי קוד זדוני כחלק ממתקפה משולבת. כמו כן, תיאורטית ניתן להסיר מגבלות שונות מרכיבי החומרה ולהפעיל את הרמקול במלוא העוצמה מספר דקות - ולגרום כך לשריפתו.

 

ואולם, החוקרים לא ביצעו ניסוי זה בפועל; "היינו צריכים להתחשב במגבלות האתיקה", הסביר מאט וויקסי לאתר Wired. המחקר הנוכחי מצטרף לסדרה של מחקרים מוקדמים יותר שבוצעו באוניברסיטת סאות'המפטון ואישרו את היכולת הזו.

 

רמקול אקו של אמזון רמקול אקו של אמזון צילום: שאטרסטוק

 

 

היכולת של הרמקול להשמיע צליל בתדרים בלתי נשמעים יכול להיות אפיק לשידור קוד הפעלה לנוזקות חבויות, כך שיהיה קשה יותר להתחקות אחר מקורות המתקפה ורכיביה. המחקר של PWC בחן גם רמקולי לפטופים, אוזניות, רמקולים כיווניים והתקני אודיו רבים נוספים.

 

לפי וויקסי, אפשר להשתמש ברמקולים רבים כדי להזיק לאנשים גם בקנה מידה גדול, כשמדובר למשל במערכת הגברה של אצטדיון או הופעה.

 

 

 

צליל מהווה נשק עוד מימי קדם ומיתוסים כסיפור חומות יריחו - בעיקר ברובד הפסיכולוגי. ואולם, מאז מלחמת העולם השנייה הופיעו פרויקטים לפיתוח תותחי קול - מערכות שמשדרות צליל בתדר שמחליש ופוגע באנשים, בעיקר כאמצעי לפיזור הפגנות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x