$
חדשות נדל

בלעדי לכלכליסט

האופנה החדשה: וויקס וחללי העבודה נכנסים לקניון גן העיר

רשת חללי העבודה MIXER שכרה 2,200 מ"ר בקניון בלב תל אביב, רובם בשטח שפינתה המשביר לצרכן. כמחצית מהשטח יושכר לחברת ההייטק המקומית וויקס

דותן לוי 06:5801.07.19

שוכרת חדשה ומפתיעה בקניון גן העיר במרכז תל אביב: רשת חללי העבודה מיקסר (MIXER) חתמה לאחרונה על הסכם להשכרת שטחים נרחבים בקניון הסמוך לכיכר רבין, כולל שטח סניף המשביר לצרכן שנסגר בתחילת השנה, כך נודע ל"כלכליסט". מתוך 2,200 מ"ר ששכרה MIXER יושכרו 1,000 מ"ר לחברת ההייטק הישראלית וויקס (Wix), שמשרדיה ממוקמים כיום בנמל תל אביב. לפי ההערכות, כ־300 מעובדי וויקס צפויים לעבוד מהמשרדים בגן העיר.

 

סניף המשביר לצרכן שנסגר השתרע על 1,500 מ"ר בשתי קומות הקניון. בסמוך לעזיבת הרשת הושכרו 300 מ"ר מהשטח לרשת הפארם Be של שופרסל. MIXER שכרה את יתרת השטח וכן שטח נוסף של כ־1,000 מ"ר בשטח אחר של הקניון. דמי השכירות הממוצעים בקניון הם 250 שקל למ"ר.

 

 

קניון גן העיר. מתחם תעסוקה מתווסף לתמהיל שטחי המסחר, המגורים והחניה קניון גן העיר. מתחם תעסוקה מתווסף לתמהיל שטחי המסחר, המגורים והחניה צילום: דנה קופל

 

לפי MIXER, השטח ששכרה לא ישמש רק לחללי עבודה לפעילות יזמות והייטק אלא בכוונתה לשלב בו מרחב קמעונאי, שיאפשר לשוכרים להציג למכירה מוצרים שעיצבו או פיתחו בתחומי האופנה, המזון והטכנולוגיה. בנוסף בוחנת החברה הקמת בית קפה שיתופי, חנות שיתופית להשכרה וכן מתחם מזון שיתופי שיכלול מטבחים ואזור הסעדה.

 

שטח להתרחבות עד הקמת מטה וויקס בצפון תל אביב

 

וויקס, שהוקמה לפני כ־12 שנה, פיתחה פלטפורמה המאפשרת הקמה פשוטה של אתרי אינטרנט. התרחבותה המהירה בשנים האחרונות הורגשה היטב באזור נמל תל אביב, שם השתלטה החברה על אלפי מ"ר של משרדים, כולל באזורים המיועדים למסחר. החברה מונה יותר מ־2,600 עובדים גלובליים, מהם 1,600 עובדים במטה החברה בנמל תל אביב.

 

באפריל השנה דיווחה וויקס כי בכוונתה לעזוב את נמל תל אביב לטובת הקמת קמפוס חדש במתחם בלו של קנדה ישראל בצפון תל אביב, בסמוך לצומת גלילות. השטח הבנוי של הקמפוס שתשכור וויקס צפוי לעמוד על 50 אלף מ"ר ולשמש כמטה המרכזי של החברה.

 

השטח שתשכור החברה בקניון גן העיר נועד לאפשר לה להמשיך להתרחב עד לאכלוס הקמפוס, מהלך שצפוי להתרחש בשני שלבים בשנים 2022 ו־2023. מוויקס נמסר ששטח זה הוא אחד מבין מספר שטחי משרדים שהחברה שוכרת לקליטת עובדים חדשים עד להעברת המטה לקמפוס החדש.

 

חלל עבודה של MIXER בתל אביב חלל עבודה של MIXER בתל אביב צילום: אביעד בר-נס

 

מתחם חללי עבודה שלישי לMIXER בתל אביב

 

קניון גן העיר נפתח ב־1988 בידי שותפות של אנשי העסקים מרדכי שכטר ושלמה אליהו והוקם על שטח גן החיות המיתולוגי של תל אביב. המתחם ממוקם בין הרחובות אבן גבירול, הדסה ושדרות בן גוריון וסמוך לבניין עיריית תל אביב. ב־2013 החל שכטר למכור את אחזקותיו בחברת פרויקט גן העיר במספר פעימות לאליהו, שהוא כיום הבעלים היחיד בקניון.

 

מרכז הקניות בגן העיר משתרע על שטח בנוי של 21 אלף מ"ר, מהם 13 אלף מ"ר שטחי מסחר, וכולל כ־70 חנויות לצד חניון בשטח 20 אלף מ"ר ובו כ־1,000 מקומות חניה. בנוסף כולל הקומפלקס מגדל מגורים בן 92 דירות שעל אף גילו נחשב ליוקרתי.

 

פתיחת מתחם חללי העבודה, הרביעי במספר של MIXER, צפוי להוסיף לתמהיל שטחי המגורים והמסחר במתחם גן העיר לראשונה גם שטחי תעסוקה. כיום מפעילה MIXER שני מתחמים בתל אביב ומתחם שלישי בהרצליה. לאחרונה הודיעה החברה כי בכוונתה לפתוח חלל עבודה ראשון בחו"ל בוושינגטון הבירה בארה"ב ברבעון השני של 2020.

 

"אנחנו גאים להוביל מהלך חדשני בישראל של הקמת מתחם עבודה שיתופי בתוך קניון, שישלב בין יזמות וטכנולוגיה בעולמות הריטייל ובין היטמעות בסביבה קמעונאית פעילה", מסר מייסד ומנכ"ל משותף ב-MIXER אייל נוה. "יש כאן Win–win אמיתי ואין לי ספק שהקניון והעסקים הפועלים בו יזכו ברוח רעננה של סטארט־אפיסטים ועובדי הייטק ממגוון תחומים".

 

השיתוף מתרחב בדרום העיר

WeWork תגבה בדרום ת"א 40% פחות מבמרכז

 

חברת חללי העבודה המשותפים WeWork תפתח בנובמבר סניף שני בדרום תל אביב, ברחוב שוקן 23, בסמוך לבית הדין לעבודה. חוזה השכירות הוא על שש קומות בשטח כולל של 4,550 מ"ר. בעלת הנכס היא משפחת קדם, שמחזיקה במבנה נוסף בדרום העיר ברחוב הזרם, שגם בו מפעילה החברה מתחם חללי עבודה.

 

כבר ב־2017 שכרה WeWork את המבנה ברחוב שוקן, אך עבודות השיפוץ התעכבו, ובהמשך הוחלט על שיפוץ משמעותי יותר, וזה טרם הסתיים. המתחם לאחר השיפוץ יכלול כ־900 עמדות עבודה שיושכרו בכ־1,200 שקל לחודש, תעריף הנמוך בכ־40% ממתחמים דומים באזורים מבוקשים יותר בעיר, דוגמת חללי העבודה שמפעילה החברה במגדל תוצרת הארץ.

 

בכוונת WeWork להקצות את שתי הקומות העליונות לפני הגג לחברות גדולות ובינוניות. כמו כן המתחם יכלול בית קפה חיצוני בקומת הכניסה. לפי החברה, מדובר בחלק מהמגמה שלה להרחבת הפעילות בדרום העיר, ובמסגרת זו היא ביצעה מהלך יזום עם עיריית תל אביב במסגרתו הוגברה תדירות קווי האוטובוס לאזור.

 

הבניין שהושכר תוכנן בשנות ה־60 כחלק מקריית המלאכה של דרום העיר, והוא האחרון שנבנה במתכונת זו. בשיאו אכלס הקמפוס 420 בתי עסק.

 

את MIXER ייצגו עוה"ד עמית מור, ליאור גולדברג ועומר נובינסקי ממשרד נשיץ ברנדס אמיר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x