$
בארץ

מהולילנד ועד נתניהו: התיקים של ליאת בן ארי

פרקליטות מיסוי וכלכלה שבראשה עומדת בן ארי נחשבת לחוד החנית כיום במאבק בעבירות צווארון לבן, והיא אחראית על התיקים הגדולים שעוסקים בשחיתות במערכת הפיננסית והציבורית

משה גורלי 06:5125.06.19

פרקליטות מיסוי וכלכלה שבראשה עומדת בן ארי נחשבת לחוד החנית כיום במאבק בעבירות צווארון לבן, והיא אחראית על התיקים הגדולים שעוסקים בשחיתות במערכת הפיננסית והציבורית.

 

 

מעבר לתיקי נתניהו המתוקשרים, ובסיוע של סגנה יהונתן תדמור, בפרקליטות מיסוי וכלכלה מלווים גם את פרשת הצוללות וכלי השיט (תיק 3000); חקירת המס והמרמה נגד השר אריה דרעי ותיק השוחד והמרמה נגד השר חיים כץ. כמו כן, שורה של תיקים הנוגעים למתן שוחד לעובדי ציבור זרים: איש העסקים בני שטיינמץ; חברת שפיר הנדסה; שיכון ובינוי; טבע ועוד.

 

ניתוב התיקים המתוקשרים והגדולים לפרקליטות מיסוי וכלכלה בתקופת בן ארי, והעדפתה לא פעם על פני המחלקה הכלכלית בפרקליטות או פרקליטויות המחוז הפליליות הגדולות האחרות כגון ירושלים או תל אביב, נובעת בין היתר מההצלחה הגדולה בתיקים בפרופיל ציבורי גבוה.

ליאת בן ארי, פרקליטות מיסוי וכלכלה ליאת בן ארי, פרקליטות מיסוי וכלכלה צילום: עמית שעל

 

 

בין התיקים הללו ניתן למצוא את פרשת הולילנד, שבה הורשעו בעבירות שוחד ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט, ואנשי העסקים דני דנקנר, אביגדור קלנר והלל צ'רני; את ההרשעות בתיקי שוק הון גדולים, בהובלת מחלקת ני"ע שפועלת תחת בן ארי, כגון יו"ר אי.די.בי אחזקות לשעבר, נוחי דנקנר, ובעל השליטה לשעבר במנופים פיננסים, ג'קי בן זקן, על עבירות של תרמית בניירות ערך; את הסדר הטיעון שבמסגרתו הודה ראש עיריית בת ים לשעבר, שלומי לחיאני, בקבלת הלוואות שלא כדין מאנשי עסקים.

 

בן ארי נוקטת גישה מחמירה במיוחד כאשר מדובר בפוליטיקאים ואנשי עסקים בכירים שיש להם נגיעה לכספי ציבור דרך שוק ההון. לגישתה, מדובר באנשים שלא מבצעים עבירות בשל מחסור, אלא בשל תאוות בצע ושיכרון כוח המסכנים את אחד הערכים החשובים שלדעתה יש להגן עליהם: אמון הציבור בשלטון ובמערכת הפיננסית. בהתאם למדיניותה, כאשר תיקים כאלה מסתיימים בהרשעות, היא נוהגת לבקש מבתי המשפט להעלות את רף הענישה כדי ליצור הרתעה אפקטיבית.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x