$
פרסום ושיווק

בלעדי לכלכליסט

שופרסל עושה עוד צעד לשליטה בשוק המכולות

הרשת במגעים לרכישת חברות הפצה שיאפשרו לה לספק הזמנות גדולות לבעלי עסקים קטנים. עם השלמת המהלך תשלח שופרסל סוכני מכירות לאלפי מכולות

נורית קדוש 06:5704.06.19

שופרסל מעמיקה את המאבק בספקים ונערכת להגיע במקומם למכולות ברחבי הארץ. ל"כלכליסט" נודע כי שופרסל במשא ומתן מתקדם לרכישת שתי חברות הפצה שיענו לה על הצורך המיידי להגיע לעסקים בצפון ובדרום.

 

 

מדובר בשתי חברות קטנות, שיפיצו עבור שופרסל הן מוצרים יבשים כמו פסטות, שימורים, דגני בוקר, מוצרי טואלטיקה וניקיון, והן מוצרים בקירור או הקפאה כמו ירקות קפואים ובשר.

חנות שופרסל לבעלי עסקים. רכישת החברות תספק מענה מיידי בצפון ובדרום חנות שופרסל לבעלי עסקים. רכישת החברות תספק מענה מיידי בצפון ובדרום צילום: אוראל כהן

 

מדובר בפעם הראשונה שהרשת הגדולה בישראל מחפשת לרכוש שירותי חוץ במקום לנסות לתת מענה לבעיה בעצמה. המהלך מגיע בשל הביקוש הגובר מצד המכולות. כיום שופרסל פעילה בתחום רק באמצעות חנות יחידה בבאר יעקב שהקימה עבורן, ואין לה יכולת להפיץ עבורן את הסחורה בצפון ובדרום הארץ.

 

המרלו”ג המרכזי של שופרסל בשוהם משרת את סניפי הרשת, ועל מנת להפיץ הזמנות גדולות של בתי עסקים קטנים, כמו מכולות וסופרמרקטים פרטיים, שופרסל נזקקת לחברות הפצה חיצוניות. הרכישה תאפשר לרשת מענה מיידי, כיוון שלחברות הללו כבר יש מחסנים, משאיות וכוח אדם, אך החיסרון הוא בעלות הגבוהה יחסית ברכישת חברות קיימות.

 

המהלך לרכישת חברות ההפצה קורה במקביל להיערכות הרשת לפתוח שתי חנויות שופרסל ביזנס נוספות, באשדוד ובחיפה. ההערכות בסביבת החברה הן כי פתיחת החנויות החדשות ורכישת חברות הפצה יזניקו את מכירות שופרסל ביזנס בתוך כשנה לכמיליארד שקל. אז צפויה החברה לדווח עליו כמגזר פעילות נפרד, בדומה לרשת הפארם Be, מגזר כרטיסי האשראי ומגזר הנדל"ן.

 

מבחינת הספקים, מדובר בהכרזת מלחמה מצד שופרסל, הנוגסת במכירות העצמאיות והרווחיות שלהם למכולות שכיום אינן נהנות מתנאי הסחר המשופרים שיש לרשת בת ה־280 סניפים. על רקע זה הספקים צפויים להאיץ את המהלך להקמת אתר אינטרנט, שבו ימכרו במשותף מוצרים למכולות ולמינימרקטים, וכמו כן יבחנו אפשרות הקמת מחסן לוגיסטי משותף, לאחר קבלת היתר מרשות התחרות.

 

לקראת החתימה על רכישת חברות ההפצה כבר נערכת שופרסל להפעיל סוכני מכירות מטעמה, שיגיעו למכולות, מסעדות ומשרדים, יציגו את השירות שהחברה מספקת וינסו בדרך זאת לגייס לקוחות. אותם לקוחות ייחשפו באמצעות סוכני המכירות של שופרסל גם לכרטיס האשראי לעסקים שהרשת החלה לשווק ואשר מעניק מסגרת אשראי חוץ־בנקאית לעסקים.

 

מדובר בפוטנציאל מכירות משמעותי לרשת המגלגלת כ־12 מיליארד שקל בשנה ומוגבלת באמצעות חוק המזון בפתיחת חנויות חדשות. על פי נתוני סטורנקסט, בשנת 2018 נרשמה צמיחה רק במכירות פורמט חנויות המכולת, המינימרקטים וחנויות הנוחות, בעוד הרשתות הגדולות איבדו מכירות. כך, נתח השוק של החנויות הקטנות עלה ב־2018 ל־25.2% מהשוק לעומת 24.8% ב־2017. זאת בעוד רשתות השיווק הארציות ירדו מ־63.3% ל־63.2% וחנויות הדיסקאונט שאינן בפריסה ארצית ירדו ל־11.5% לעומת 11.7% בשנת 2017.

 

המכירות של שופרסל עסקים מבוססות על 3 סוגי לקוחות מרכזיים: כ־60% מהמכירות הן לבעלי מכולות, 20% לפיצוציות ו־20% לשוק המוסדי הכולל עסקי הסעדה קטנים, מזנונים וקפטריות. רכישת חברות ההפצה תאפשר לשופרסל להקדים ולנכס לעצמה חלק ניכר מהעסקים הקטנים בשוק, הזוכים להצעות גם מיינות ביתן שרכשה בשנה שעברה את חברת Free Market, שמציעה לבעלי מכולות רכש ואספקת סחורה, ורמי לוי שצפוי להרחיב את הפעילות באמצעות הקמת חנויות ייעודיות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x