$
שווקי חו"ל

פרסום ראשון

חברת קנאביס ישראלית ראשונה לקראת הנפקה בקנדה

חברת BOL (שאיפה לחיים) הגישה טיוטת תשקיף לקראת הנפקה לרשות ניירות ערך הקנדית; ההערכות הן כי החברה תנסה להנפיק עד 20% ממניותיה לפי שווי מוערך של כמיליארד דולר. המשקיעים הגדולים בחברה הם התאחדות האיכרים ובעל השליטה בסופר-פארם ליאון קופלר

צלי גרינברג 17:5224.05.19

חברת BOL (שאיפה לחיים), אחת משמונה מגדלות הקנאביס הרפואי הוותיקות בישראל, הגישה היום (ו') בערב טיוטת תשקיף לרשות לניירות ערך הקנדית לקראת הנפקה ראשונה (IPO) של מניותיה בבורסה בטורנטו (TSX). על פי הערכות, החברה תנסה להנפיק עד 20% ממניותיה לפי שווי מוערך של כמיליארד דולר.

 

 

מדובר בשווי הממוצע שבו הונפקו חברות הקנאביס הקנדיות טילריי שהונפקה בנאסד"ק ביולי 2018 לפי שווי של 1.43 מיליארד דולר; ומדיליף, שהונפקה ביוני 2017 לפי שווי של כ-665 מיליון דולר, ונמכרה באוקטובר 2018 לחברת הקנאביס אורורה לפי שווי של 2.5 מיליארד דולר.

 

גורמים בשוק ההון הקנדי אמרו ל"כלכליסט" כי BOL מתכננת להנפיק לפי שווי הגבוה משווי המכירה של חברת מדעי החיים הישראלית נוירודרם, שנמכרה למיצובישי פארמה בחודש יולי 2017 לפי שווי של 1.1 מיליארד דולר.

 

 

חממת גידול קנאביס של שאיפה לחיים בקיבוץ רבדים חממת גידול קנאביס של שאיפה לחיים בקיבוץ רבדים צילום: חברת שאיפה לחיים

 

 

חברות הקנאביס הקנדיות הגדולות נסחרות כיום בשווי הנע בין 4.3 מיליארד דולר (טילריי), 5.14 מיליארד דולר (קרונוס שהונפקה בנאסד"ק) - ועד 15.5 מיליארד דולר (קאנופי בבורסת ניו יורק, שזכתה להשקעה הגבוהה ביותר מקרב החברות הפעילות בתעשייה, כ-4 מיליארד דולר מחברת קונסטליישן ברנדס, יצרנית בירה קורונה).

 

את ההנפקה יוביל בנק אוף מונטריאול. בנקי השקעות נוספים שישתתפו בה הם סקוטיה בנק קנדה (Scotiabank Canada) ו-COWEN. לאחר קבלת הערות מרשות ניירות ערך הקנדית, תגיש החברה תשקיף שלאחריו תתחיל ברוד שואו, שיקבע את תימחור שווי ההנפקה.

 

BOL פירטה בתשקיף את נכסיה ובהם שטחי גידול חקלאי על כ-400 דונם ומפעל המסוגל לייצר עד 340 טונות שמן ותפרחות קנאביס רפואי בשנה נכון ל-2019, ויוכל לייצר על פי הצפי עד 870 טונות בשנה ב-2021. חממות החברה המרכזיות והמפעל ממוקמים בקיבוץ רבדים, שממנו שוכרת החברה שטחי גידול וקרקע תעשייתית.

 

בדו"ח של פירמת רואי החשבון ארנסט אנד יאנג (EY) שצורף לתשקיף, נחשף, כי במהלך שנת 2018 הכניסה החברה 3.5 מיליון דולר והפסידה באותה שנה כ-29 מיליון דולר, לעומת הכנסות בגובה כ-3 מיליון דולר בשנת 2017 והפסד של 6.3 מיליון דולר לאותה שנה, והכנסות בגובה 2.27 מיליון דולר בשנת 2016, שהניבו בסוף השנה רווח של 602 אלף דולר. החברה הציגה בתשקיף גם הפסדים של 14.7 מיליון דולר לשלושת החודשים הראשונים של 2019, מהם כ-10 מיליון דולר הוצאות תפעול, ודיווחה על הכנסה של כ-1.12 מיליון דולר לאותה תקופה.

 

חברת אורורה, לשם השוואה, הכניסה בשנה שעברה 55.1 מיליון דולר, קרונוס הגיעה באותה שנה להכנסות של 15.7 מיליון דולר, טילריי - 43.1 מיליון דולר, וקאנופי - 77.9 מיליון דולר.

 

BOL גם מציינת בתשקיף כי ברשותה 7 ניסויים קליניים רצים בשלב 2, וכי הניסוי לתרופה מבוססת קנאביס רפואי לטיפול בתסמינים של אוטיזם, עתיד להיות מוגש לאישור ה-FDA (מינהל המזון והתרופות האמריקאי) להכרה בשלב 2B או בשלב 3.

 

החברה גם נמצאת בשלבי פיתוח של קפסולות, טבליות ומוצרים סופיים נוספים, שעתידים להתווסף לתפרחות ושמן הקנאביס, שאותם היא מייצרת כיום.

 

בניגוד לשאר המגדלות הוותיקות, BOL הקימה מפעל לייצור קנאביס רפואי ומחזיקה בכל שרשרת הערך. היא החלה כאחת המגדלות הקטנות מבחינת נתח השוק, אך כיום היא מטפלת בכ-12 אלף מטופלי קנאביס רפואי, לאחר שחברת תיקון עולם, מגדלת הקנאביס הרפואי הוותיקה שהחזיקה בנתח שוק של כ-50% בישראל, הודיעה לחוליה כי לא תוכל לספק להם תפרחות קנאביס רפואי עד יולי 2019. החולים נדדו מתיקון עולם בעיקר ל-BOL, שהיתה היחידה שהצהירה כי היא מוכנה ומסוגלת לקלוט כמות גדולה של מטופלים אליה.

 

המשקיעים הגדולים ב-BOL הם חברת עמיר שיווק (שבבעלות התאחדות האיכרים) וליאון קופלר (הבעלים של סופרפארם), שחתמו על הסכם השקעה של עד 38 מיליון דולר באמצעות הלוואה. תמורת ההלוואה קיבלו מניות המירות של עד כ-28% מהון מניות BOL (לפני דילול). ההלוואה ניתנה בהתאם לעמידה באבני דרך שונים, כאשר נכון לזמן זה שני המשקיעים מחזיקים בכ-25% ממניות החברה (יצוין, כי בידי עמיר שיווק וקופלר יש אפשרות להגדיל את אחזקתם ל-49% ממניות החברה תמורת הגדלת ההלוואה ל-60 מיליון דולר).

 

עמיר שיווק, המחזיקה בחלק הארי (66.66%) של החברה המשותפת, צפויה להחזיק בעד כ-18.66% ממניות BOL וקופלר צפוי להחזיק בכ-9.34% מהמניות, עם המרתן לאחר ההנפקה.

 

תעשיית הקנאביס הישראלית אינה ידועה בפירגון החברות אחת לשנייה, אך זהו כנראה מקרה נדיר בו מובילי התעשייה מחזיקים לBOL אצבעות לצליחת ההנפקה לפי השווי המיוחל, כדי שיוכלו גם הם לכוון לשווי גבוה, ולהפוך לשחקנים משמעותיים בזירת הקנאביס הבינלאומית.

 

יצוין, כי BOL היא חברת הקנאביס הישראלית השנייה שמבקשת להנפיק בבורסה בצפון-אמריקה, לאחר שקנדוק פארמה (שבבעלות אינטרקיור) המובלת על ידי היו"ר אהוד ברק הגישה תשקיף להנפקה ראשונה של מניותיה בנאסד"ק, לפי שווי המוערך גם הוא ביותר ממיליארד דולר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x