$
תשתיות

החוף של השכן לבן יותר: מהו פרויקט היוקרה היפה בארץ?

עם נוף פנורמי לים, באמצע שמורת טבע ובלי שכנים מסביב – הלכנו לחפש את מגדלי היוקרה הכי אטרקטיביים בארץ, והם לא בהכרח בתל אביב.

עינת שחק 09:4419.02.19

בשיתוף מערכת זירת הנדל"ן

 

בעוד שבמרבית ערי החוף בארץ אין ולו מילימטר אחד פנוי לבנייה, ישנה עיר חוף אחת שפוטנציאל הפיתוח שלה עוד לפניה. ב-2015 נרשם שיא של 1,344 היתרים לבניה בחדרה, אך אם לשפוט לפי הפרויקטים העתידיים בעיר, זוהי רק ההתחלה. תוכנית מתאר חדשה לעיר אושרה ב-2014 וכוללת 24 מתחמים בהם כ-15 אלף דירות, מיזמי פינוי-בינוי קמים בה חדשות לבקרים, בעוד רשות מקרקעי ישראל מקדמת במרץ מתחם של 8,200 יחידות דיור על השטח החקלאי הסמוך לשכונת בית אליעזר. אלה רק חלק מהשינויים שעוברים על חדרה, אבל הפרויקט המסקרן ביותר נמצא, איך לא, על קו החוף.

 

פרויקט "החוף הלבן" צפונית לגבעת אולגה, נבנה על רצועת החוף שבעבר סבלה ממוניטין שלילי, וכיום מציע מגוון דירות מגורים יוקרתיות במפרט תכנוני ייחודי. רן ברוך, סמנכ"ל השיווק של חברת אסיה גרופ המובילה את הפרויקט, מסביר את הבחירה במיקום: "להבדיל מערי החוף האחרות בהן התחילו את הבנייה מהחוף והתקדמו מזרחה, חדרה נבנתה דווקא מהמזרח. אנו מאמינים שהגיע הזמן לעבוד על מערב העיר. יש תחושה שזו עיר שקצת נשכחה, ומדובר בעיר עם המון פוטנציאל".

 

חדרה נמצאת בין שתיים מהערים המרכזיות בארץ – חיפה ותל אביב, אך עד כה לא נהנתה מהיתרון האסטרטגי הנזקף לזכותה. "היזמים מבינים שזה האזור הכי פחות ממומש בארץ, ולכן מניעים אותו קדימה בצורה רצינית ומסיבית", מרחיב ברוך. "חדרה משתנה. מי שראה אותה לפני 5 שנים, לא יזהה אותה היום – בין היתר פתחו קניון גדול, כשהפרויקטים שבתכנון כוללים גם הקמתו של מרכז עסקים שאמור להוות עוגן לאזור כולו. העירייה רוצה להגדיל את כמות התושבים, וכל זה לצד הנוף המדהים של הים התיכון".

 

דירה בפרויקט החוף הלבן. כולם רוצים לפקוח עיניים בבוקר ולראות את הים דירה בפרויקט החוף הלבן. כולם רוצים לפקוח עיניים בבוקר ולראות את הים הדמיה: אנדו סטודיו

 

על קו החוף

 

במסגרת מתיחת הפנים שעוברת על העיר בשנים האחרונות, "החוף הלבן" הוא ללא ספק הפרויקט היקר ביותר בסביבה. רצועת החוף עליה נמצא המתחם היא מהאחרונות בארץ שנותרו לפיתוח. "זה הפרויקט האטרקטיבי ביותר בחדרה והוא בנוי בסטנדרט אחר, שאינו דומה בשום אופן לדירות הקיימות בחדרה", מצהיר ברוך.

 

הפרויקט אכן מרגיש חריג בנוף העיר המתעוררת ונהנה מתכנון אדריכלי מרשים של האדריכל פרופ' משה צור. "במגדלים ישנן 261 דירות על מגרש של 17 דונם, כשכל הדירות נהנות מנוף ים, כך שגם הדירות הצדדיות יוצאות מקו המתאר של הבניין ומקבלות נוף ים פסטורלי מהמרפסת, מחדר השינה או מהסלון. מדובר בפרויקט שלא היה כמותו באזור חדרה, פרויקט שעומד בקו אחד עם המגדלים המפוארים בתל אביב", הוא מתגאה.

 

אחד הפרטים העיצוביים המעניינים ביותר הוא הבחירה בקירות מסך מהרצפה עד לתקרה המעניקים תחושה של נוף פנורמי מלא לים. מעבר לכך, המתחם מציע גם בריכה חצי אולימפית, בריכת פעוטות, חדר כושר, ספא וחניון תת קרקעי - ובכך מיישר קו עם הפסיליטיז המאפיינים מתחמי מגורי יוקרה בינלאומיים. המחירים נעים בהתאם בין 2.7 מיליון שקל לדירת 4 חדרים בקומה נמוכה ויכולים גם להגיע ל-12 מיליון שקל לפנטהאוז הקטן.

 

לרדת לים בכפכפים

 

בעוד שבערים אחרות נמתחת לא פעם ביקורת על המגדלים ש"חוסמים" את הנוף, במתחם סביב החוף הלבן הושקעו משאבים רבים על מנת לשמור על תוואי השטח, הודות לתכנונה של אדריכלית הנוף ליטל סמוק, האחראית בין היתר לפרויקטים כגון מרכז פרס לשלום, מתחם הבימה ונמל תל אביב. "הטופוגרפיה של האזור היא מיוחדת", מסביר ברוך. "במרבית ערי החוף במדינה קיים מצוק המפריד בין אזור המגורים לחופים עצמם. לעומת זאת, בחדרה, בין מתחם המגורים של החוף הלבן ובין חוף הים יש מישור, כך שהגישה למים קלה ונוחה, וניתן לרדת לים בכפכפים. מעבר לזה, אסור לשכוח שעל רצועת החוף משתרעת שמורת טבע מדהימה שמתחילה במתחם ונמשכת כ-7 ק"מ עד למכמורת".

 

ניר שמואל (מימין) ושי מימוני, מנכ"לים משותפים בקבוצת אסיה ניר שמואל (מימין) ושי מימוני, מנכ"לים משותפים בקבוצת אסיה צילום: באדיבות אסיה גרפו

 

בזמן שבערים אחרות נלחמים על כל מטר רבוע, פוטנציאל הבנייה בחוף ימה של חדרה עוד בחיתוליו. הסיבות לכך הן מגוונות, אך לטענת ברוך, "מכביש 2 מערבה זה אזור ששכחו. הרשויות היו עסוקות בפיתוח החלק המזרחי של חדרה ופחות בגבעת אולגה, ועד היום לתושבים בטן מלאה על זה. אבל הטיילת, מתחמי הבילוי והמסחר משנים את הנוף. למיטב ידיעתי קיימת השקעה בסדר גודל של כ-60 מיליון שקל בפיתוח סביבת הפרויקט. עוד יש מה לפתח, וזה קורה - יש בשכונה החדשה כביש ישן ששיפצו, סללו שבילי ריצה, שבילי אופניים, ובהחלט מתחילים לראות את השינוי".

 

תושבי הסביבה כבר מזהים את החוף הלבן כמתחם המגורים שיזניק את העיר. "הרבה משפרי דיור מהמושבים בסביבה מגשימים את החלום, ולאחר שהילדים עזבו את הבית, עוברים לגור מול הים. הם אוהבים את האזור וזה הפרויקט בשבילם - הם נהנים ממרכז קניות ובילוי, מתשתיות נוחות ומכך שהכל נגיש. יש בפרויקט גם משפחות צעירות, הרבה תושבים חוזרים שבילו תקופה ארוכה בחו"ל ומחכים בקוצר רוח לאכלוס שיתחיל בסוף השנה, וכמובן מקומיים שרוצים ליהנות מחוף הים של עירם. בסופו של דבר, כולם רוצים לקום בבוקר, לפקוח עיניים ולראות את הים".

 

לכתבות נוספות היכנסו אל זירת הנדל"ן >>

 

פאנל התחדשות עירונית בחולון
"תקווה למשפחות הוותיקות": מוטי ששון ועו"ד יוסי אומיד על מהפכת ההתחדשות בחולון
ראיון עם דליה עסיס שמאית המקרקעין ומתכננת הערים
דליה עסיס: "גביית היטל השבחה בסמיכות לרכבת הקלה – ענישה כפולה של בעלי הנכסים"
עוד בזירת הנדל"ן