$
המדריך

מדריך כלכליסט

5 דברים שכדאי למחוק בזה הרגע מהמחשב שלכם

ישנם קבצים שיש לכולנו על הלפטופ או המחשב השולחני, וכל פושע סייבר יחפש ברגע שיחדור אליהם; כך תכירו אותם ותוכלו להיפטר מהם בצורה הנכונה - ולשלב בין נוחות שימוש ואבטחת מידע בסיסית

ניצן סדן 22:4802.02.19

סבא שלי אהב לומר: "אם אתה לא רוצה שמשהו ייפול, פשוט שים אותו על הרצפה"; יש היגיון בפשטות הזו, שמראה שלפעמים קל למנוע נזק בצעד פשוט. היום נדבר על חמישה צעדים כאלה - כשהסיכון הוא גניבת מידע רגיש בידי פושעי סייבר, סחיטה מקוונת או מבוכה רבתי.

 

 

לכולנו יש מידע כזה על המחשב, שפשוט מונח עליו ללא צורך במקומות שאנחנו לא חושבים עליהם. אתר shefinds סימן כמה סוגי מידע כאלה, מהם שווה להיפטר ויפה שעה אחת קודם.

 

 

 

 

1. מספרי אשראי וסיסמאות

 

כולנו מבצעים רכישות ברשת, ולעיתים מתעצלים להזין את מספרי האשראי ולכן נותנים לגוגל כרום לזכור אותם עבורנו. אם אינכם משתמשים באפליקציה מאובטחת שמשתמשת בזיהוי דו שלבי - למשל, קוד שנשלח בסלולרי או סורק טביעות אצבע - יוכל הפורץ לקבל גישה למספרי אשראי ואימות.

  

ההשלמה האוטומטית? לא באמת חברה שלכם ההשלמה האוטומטית? לא באמת חברה שלכם צילום: MEDIUM

 

 

כן, אם התקין לכם קילוגר (יישום ריגול שפשוט מקליט את מה שהוקלד במחשב ומעביר להאקר) יוכל הפושע לקבל את פרטי האשראי כשתזינו אותם - אבל את טביעות האצבע שלכם לא ישיג כל כך בקלות. ישנם אנשים שמתעצלים להקליד ופשוט שומרים את המספרים על קבצים במחשב, וחשוב מאוד להיפטר מהקבצים הללו. בנוסף, מומלץ לנטרל את כלי מילוי הפרטים האוטומטי של הדפדפן, או להפעיל יישום שנשען על סורק טביעות אצבע.

 

2. הצהרות בנקאיות

 

בנקים רבים מאפשרים לנו לקבל דו"חות ומידע במייל; לעיתים קרובות הם מגיעים בצורת קובצי PDF, אותם אנו מורידים ופותחים או מתייקים לשימוש מאוחר יותר. האקר שיחדור למחשב שלכם יחפש קבצים כאלה בספריית ההורדות או הקבצים הזמניים, ויוכל להשתמש בהם למטרות סחיטה, גניבת זהות או סתם סחר במידע עם סוחטים וגנבי זהות. היכנסו לספריית ההורדות במחשב ומיחקו כל אחד מהקבצים הללו; מי שרוצה לתייק אותם בצורה מסודרת, יוכל לעשות זאת בענן ע"ב גוגל Drive ודומיו; הרבה יותר קשה לחדור לשרתים של גוגל מאשר למחשב הממוצע.

 

3. פרטי אנשי קשר

 

האקר שחדר למחשב כדי לגנוב מידע, ינסה להבין לאן הוא הגיע - והצעד הראשון הוא להבין מי אתם. לשם כך, ינסה להשיג פרטים כמו שם מלא, כתובת, מספר טלפון ועוד. אלו נתונים שאנחנו זוכרים בעל פה ולכן לא כתובים אצלנו, אך מה עם פרטיהם של אחרים? אם אי פעם היה לכם קובץ אקסל עם רשימת אנשי קשר מהעבודה - נוכחית או נושנה - זה הזמן למחוק אותו. אין סיבה שהמחשב שלכם יוכל לשמש ראש גשר למתקפות נוספות.  

 

 

קובץ לדוגמה. אתם לא רוצים כאלה על המחשב קובץ לדוגמה. אתם לא רוצים כאלה על המחשב צילום: RELENTA

 

 

4. תמונות

 

אני יודע שזה נוגד את האינטואיציה, אך עדיף שלא להחזיק תמונות על המחשב עצמו. במיוחד אם מדובר בתצלומים שלא הייתם רוצים שיגיעו לידיים לא נכונות: תמונות-זימה שנשלחו בין בני זוג, תמונות של פעילויות שלא הייתם רוצים שהבוס שלכם יראה, או תמונות של ילדיכם. תחת זאת, כדאי להעלות את התמונות לשירות ענן מאובטח, או לשים אותן על כונן חיצוני ולחבר אותו כשצריך. בסופו של דבר, אנחנו לא צופים בכל התמונות שלנו כל הזמן.

 

האם אתם צריכים את כל התמונות על המחשב? האם אתם צריכים את כל התמונות על המחשב? צילום: צילום מסך

 

 

5. סל מחזור שאינו מרוקן

 

אחד הדברים שקשה לי להבין בווינדוס הוא סל המחזור; רציתם למחוק משהו? הוא מועבר למקום בו הוא לכאורה מחוק, אך עלול להישאר שם אם לא רוקנתם את הסל.

 

מתי רוקנתם את סל המחזור? מתי רוקנתם את סל המחזור? צילום: צילום מסך

 

 

יש אנשים שלא שמים לב למה שקורה אצלם בסל, והוא מתמלא וצובר תוכן, לפעמים רגיש.

 

 

 

חדירה למחשב תאפשר לפורץ להשיג את המידע הזה. ולכן, חשוב להקפיד לרוקן את סל המחזור או פשוט למחוק קבצים בצורה מיידית - ע"י Shift+Delete - במקום להעביר אותם אליו.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x