$
הייטק והון סיכון

חברת Geneyx מועמדת לפרס האימפקט של ניוזוויק

החברה פיתחה טכניקה שמאפשרת למעבדות לשתף מידע גנטי תוך שמירה על פרטיות בעליו הודות לטכנולוגיות בלוקצ'יין; הפרס מוענק לחברות שלצד מניעי הרווח שלהן, מנסות גם להועיל לאנושות

מאיר אורבך 16:4821.01.19

חברת הסטארט-אפ הישראלית Geneyx נבחרה כאחת המועמדות לפרס מיוחד של מגזין ניוזוויק, שמוענק לחברות מבטיחות בתחום הבלוקצ'יין. החברה מאפשרת לשמור רצפי גנום ותוצאות של בדיקות גנטיות.

 

 

זו השנה הראשונה בה מוענק פרס לחברות בתחום האימפקט - מיזמים שלצד מניעיהם המסחריים, מיועדים להועיל לאנושות. בחבר השופטים יושבת גליה בן ארצי, מייסדת בנקור הישראלית, וכן בכירים מהמגזין, ארגון UNICEF ועוד.

 

פירוק מידע גנטי, לטובת האנושות. אילוסטרציה פירוק מידע גנטי, לטובת האנושות. אילוסטרציה צילום: שאטרסטוק

 

 

לדברי רביב יצחקי, מנהל השיווק של החברה, התקנות הרגולטריות שקיימות כיום בעולם הופכות שמירת רצפים גנטיים ותוצאות בדיקות גנטיות לבלתי אפשרית. הוא הסביר שתקנות דוגמת GDPR ואחרות, שמחייבות שמירה מוחלטת על פרטיות, לא מאפשרות שימוש נוסף בבדיקות. וכך, מוגבלת התועלת שניתן להפיק מכל בדיקה.

 

הפיתוח של Geneyx נותן למעבדות, רופאים ומטופלים לשמור את הבדיקות לאורך זמן רב במאצעות בסיסי נתונים מבוזרים. "המערכת שלנו מאפשרת להגיע לתוצאות מבלי שיהיה אחד שיוכל לראות את כל המידע", הסביר יצחקי. "פיתחנו דרך חכמה לפרק את המידע ואנחנו לא מאפשרים למי שנכנס לחבר אותו. רופאים וחוקרים שירצו גישה, יוכלו לקבל את הפרט שמתאים להם ולא את הרצף. עיקר השימוש שנעשה היום בבדיקות הוא לחולי סרטן המבקשים לבדוק הימצאות של גנים".

 

 

 

לדבריו, הפיתוח מאפשר למטופלים לחסוך כסף בביצוע בדיקות, ולמעבדות - לייצר אפיק הכנסה נוסף על בסיס הצעת מידע מהבדיקות.

 

Geneyx הוקמה לפני כשנה. היא יושבת ברעננה, ומעסיקה שבעה עובדים ועוד שורת יועצים ומומחים. החברה נמצאת כיום בעיצומו של סבב גיוס הן ממשקיעים והן מהמדען הראשי ותוכנית הורייזן 2020.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x