$
חדשות נדל

המלצות צוות הרפורמה בארנונה: במגדלי היוקרה בת"א, ירושלים וחיפה ישלמו יותר

כיום נוהגות עיריות שלוש הערים הגדולות למסות בארנונה רק את שטחי הנטו של הדירות, אולם לפי המלצות הצוות, ימוסו כלל השטחים המשותפים, ובמגדלי יוקרה מדובר באלפי מ"ר. בנוסף, נקבעה טבלת סיווגים אחידה לכלל הרשויות

נמרוד בוסו 17:2220.11.18
הצוות לגיבושה של "רפורמת השקיפות והאחידות בארנונה" הגיש לאחרונה את המלצותיו למנכ"ל משרד הפנים מרדכי כהן, ובראשן: החלת סיווגי ארנונה אחידים על כלל רשויות השלטון המקומי, ובהם מגורים, משרדים, תעשייה וכן הלאה. זאת בניגוד למצב הקיים כיום אשר בו קובעת כל רשות בנפרד את הסיווגים על פיה היא גובה את מס הארנונה, באופן שיצר אלפי סיווגים שונים ברחבי הארץ.

 

בתוך כך, מבקש הצוות גם לצמצם את מספר הסיווגים הקיימים ברשויות, אשר בחלקן נעשית הפרדה בין אזורי מגורים שונים לצורך גביית הארנונה – בהתאם למצב הסוציו-אקונומי של אוכלוסיית האזור. מעתה על פי ההצעה תהיה הגביה אחידה, תוך שההפרדה תהיה רק בין מגורים בבית משותף, ושאינם בבית משותף – כלומר בית פרטי.

 

 

 

מגדלי יו בתל אביב (ארכיון) מגדלי יו בתל אביב (ארכיון) צילום: ראובן שוורץ

 

על פי המלצות הצוות, לאחר שפיילוט שבו השתתפו 10 רשויות הסתיים בהצלחה, יש "לקדם תיקון חקיקה אשר יחייב את כלל הרשויות המקומיות לשנות את צווי המסים שלהן, כך שטבלת סיווגי הארנונה שעל פיהן מחויבים הנכסים בשיטחה תהיה אך ורק לפי טבלת הסיווגים האחידה", וכן כי "כדי למנוע מחלוקות ובמטרה לשפר את האחידות והשקיפות ייכתב במסגרת תיקון החקיקה פרק הגדרות, המגדיר כל אחד מהסיווגים המופיעים בטבלה".

 

עוד המליץ הצוות גם על מעבר לשיטת מדידה אחידה בכל הרשויות – שיטת ה"ברוטו-ברוטו", ולפיה לצורך גביית הארנונה מחושב שטח הנכס כאשר הוא כולל את שטח הקירות החיצוניים ואת החלק היחסי בשטחים המשותפים. "שיטה זו נמצאה כשיטה השוויונית ביותר, הקלה ביותר למדידה, והיא השיטה הנהוגה במרבית הרשויות המקומיות" הוסבר.

 

הוועדה ציינה כי דווקא בשלוש הערים הגדולות – ירושלים, תל אביב וחיפה, נמדדים הנכסים על פי שיטת הנטו. אולם לטענת הוועדה "שיטת הברוטו שוויונית יותר שכן היא מחייבת, לדוגמא שטחים משותפים של מגדלי יוקרה שפטורים נכון להיום מתשלום ארנונה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x