$
פרסום ושיווק

מבוי סתום במשא ומתן בין רשת וקשת על מכירת חברת החדשות

קשת הפחיתה את המחיר שתהיה מוכנה לשלם לרשת בעשרות מיליוני שקלים. בתגובה הודיעה רשת כי במקרה שכזה - היא תעדיף ללכת להליך פירוק של חברת החדשות

יואב סטולר 16:0718.11.18
המשא ומתן בין רשת וקשת על מכירת חברת החדשות הגיע למבוי סתום, כשברקע אי-שקט והמון סימני שאלה בתוך רשת-עשר. הניסיון לחדש את המגעים ולהגיע להסכמה בעניין עסקת החדשות, שמהווה תנאי הכרחי למיזוג, פוצץ בסוף השבוע כשבקשת הורידו את ההצעה ל-100 עד 110 מיליון שקל, וברשת בתגובה שלחו את המסר כי במקרה שכזה – הם יעדיפו ללכת לפירוק חברת החדשות (לשעבר חדשות 2).

 

 

 

בעקבות אישור המיזוג על יד מועצת הרשות השנייה לטלויזיה ורדיו, נציגי רשת וקשת נפגשו בסוף השבוע. עם זאת, מה שהחל כצעד להשגת הסכם אחרי כשתי טיוטות שכבר התקבלו בעניין, הסתיים בפיצוץ הפגישה, כשעל פי גורמים הבקיאים בפרטים קשת הפחיתה את המחיר שתהיה מוכנה לשלם לרשת בעשרות מיליוני שקלים. בעבר העריכו גורמים את הסכום שתשלם קשת לרשת עבור מחצית חברת החדשות בכ- 120 ל-150 מיליון שקל.

 

מימין אבי צבי מנכ"ל רשת ואבי ניר מנכ"ל קשת מימין אבי צבי מנכ"ל רשת ואבי ניר מנכ"ל קשת צילומים: ינאי יחיאל, נועם מושקוביץ'

 

 

פיצוץ המפגש הוביל לשיגור מסר כתוב מטעם בעלי המניות ברשת 13 לנציגי קשת, ולפיו אם קשת לא תתגייס להשלמת המהלך ובמחיר ראוי ושתואם את המציאות כפי שהם רואים אותה – אז הם יבקשו ללכת לפירוק.

 

שנמוך העסקה מצידה של קשת נובע ככל הנראה מביטולם של שני סעיפים שהיו בהסכמים הקודמים, ושעלו לכותרות בעקבות התנגדותה של הממונה על הגבלים עסקיים, עו"ד מיכל הלפרין. הראשון, הוא זה שקובע כי רשת תקבל בתקופה שלאחר המיזוג סכומי כסף נוספים מקשת שייקבעו בהתאם למידת הצלחתה של חברת החדשות. בסעיף זה שנחשב למרכזי עבור שני הצדדים מצאה הלפרין פגם כשלדעתה הוא מעורר את החשש כי בכך תמצא רשת אינטרס כלכלי עמוק לפגיעה בכוחה של חדשות עשר אל מול המתחרה המוביל בימים שלאחר המיזוג וזאת בכדי להגדיל את שווי העסקה.

 

הסעיף השני שזכה להתנגדותה של הלפרין הוא מניעת שידולם של עובדי חברת החדשות ובראשם הטאלנטים לעזוב מטעמה של המוכרת ובכך גם מצד חדשות עשר. גם כאן מצאה רשות ההגבלים פגיעה בהליך התקין של התחרות והבהירה כי לא תתן להפריח חיים בהסכם שכזה.

 

בסביבת קשת הגדירו את אלו כבעלי חשיבות מהותית לשוויה של חברת החדשות, ועל כן הסרתם מההסכם צריכה לקבל ביטוי גם בסכום שבו תסגר העסקה. עם זאת, בסביבת רשת מדברים על תחושה קשה מאוד ומחלוקת תהומית שהתפתחה בין השתיים ועל כן החזקה משותפת שלהן בחברת החדשות בעצמה בסכנה.

 

עם זאת, משיחות שקיימו גורמים בסביבת רשת עם "כלכליסט" הבקיאים במשא ומתן מתקופת הקיץ נמצאו טיעונים דומים לאלו שעתה משמיעה היריבה קשת. בהתייחס להנתנגדותה של הלפרין, טענו אותם גורמים, כי "אין מצב שבקשת יוותרו על זה" וכי "מדובר בצעדים בסיסיים ומקובלים במשא ומתן שכזה כשהערך הכלכלי שלהם ברור". כמו כן, הוסיפו כי "כשאתה קונה את חברת החדשות חלק מהשווי הוא האנשים ובעיקר הכוכבים שלה". כמו גם: "מידת ההצלחה של חברת החדשות בתקופה שאחרי קשורה לשוויה".

 

כיום מחזיקות רשת וקשת במשותף בחברת החדשות הישראלית, כששוויה המוערך עומד על בין 250 ל-300 מיליון שקל. על אף מידת החשיבות הציבורית העצומה שצברה חברת החדשות (לשעבר חדשות 2) בקרב הקהל הישראלי, גורמים רבים נוטים להעריך כי לצד הרעש והצלצולים מצד רשת וקשת הפשרה שתושג פה ברורה גם ב"יום אפלולי ממרחק קילומטרים". אותם גורמים בשוק הטלוויזיה רואים בוויכוח המתוקשר עכשיו כספין מתוזמר וכ"משיכת חבל בסיסית של משא ומתן".

 

בעוד שאור הזרקורים בעניין המיזוג חזר להתמקד בעניין חברת החדשות, אותה הגדירה הלפרין כתנאי מקדים לאישור המהלך הכולל, נדמה כי לגופים המתמזגים ואנשיהם עוד לא מעט סיבות לדאגה וודאי לעיכובים. מאז אושר המיזוג במועצת הרשות השנייה, עדיין לא תם הכינון המחודש של מבנה הבעלות בחברה המאוחדת, בניית מערך תאגידי ממוזג, הטיפול בסוגיית העובדים, אישור מצד מועצת הכבלים והלוויין כפי שנחשף ב"כלכליסט" ומחלוקות נוספות שהביאו אנשים בקרבת בעלי המניות בערוץ עשר להביע בשיחה עם "כלכליסט" כי "הבעיות הנוכחיות שמדוברות בתקשורת לא מתקרבות ללסכם את עוד שעל הפרק. המיזוג הזה עוד רחוק, אתם פשוט לא מבינים את זה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x