$
כלכלה ומדיניות

צרפת תעקוב באינסטגרם אחרי רכישות היוקרה של אזרחיה

הפיילוט שייצא לדרך ב־2019 תאפשר לנתח נתונים שזמינים ברשתות החברתיות. שר התקציב: "נבדוק אם מכונית היוקרה שהצטלמת איתה מושאלת או שלך". גם בנק UBS על הכוונת: ייקנס לאחר שסייע לפי הטענה לצרפתים להעלים מסים

שירות כלכליסט 21:0011.11.18

בניסיון לצמצם את היקף מעלימי המס בצרפת, החל בשנה הבאה ירגלו הרשויות אחרי חשבונות המדיה החברתית של האזרחים - כך על פי שר התקציב הצרפתי ז'ראר דרמאנה שאמר את הדברים בראיון טלוויזיוני אתמול.

 

 

 

הרעיון שמאחורי תוכנית הפיילוט הוא לזהות מעלימי מס פוטנציאליים באמצעות ניתוח נתונים שזמינים ברשתות החברתיות, כך לפי השר. "נוכל לבדוק האם העלית כמה וכמה תמונות של עצמך עם מכונית יוקרה כאשר אין לך את האמצעים להחזיק במכונית כזאת, ואז ייתכן שבן הדוד שלך או החברה השאילו לך את המכונית, וייתכן שלא", הסביר דרמאנה.

 

 צילום: אם סי טי

 

 

המהלך יתאפשר במסגרת חוק חדש שנכנס לתוקפו בחודש שעבר במטרה להרחיב את הסמכויות והכלים העומדים לרשות משרד האוצר כדי להילחם בהונאות מס.

על פי דו"ח שנתי שפירסם בחודש יולי ארגון הפיקוח הפיננסי DGFIP בצרפת, שדרוגים שהוכנסו למערכת המס אפשרו גבייה נוספת של 17.9 מיליארד יורו בכספי מסים בשנת 2017. מדובר בירידה של 1.6 מיליארד יורו לעומת 2016, אז הושבו לקופת האוצר 19.5 מיליארד יורו בכספים אבודים. עם זאת, הנתונים עדיין משקפים את הצלחת תוכנית החנינה של משרד האוצר הצרפתי שבמסגרתה מעלימי מס חושפים חשבונות בנק חבויים, וסופגים קנסות קלים בלבד.

 

רבים מאזרחי צרפת המחזיקים בחשבונות אופשור או מפעילים אמצעים אחרים להעלמת מסים בחרו באופציה הזאת במקום להסתכן בענישה מחמירה יותר בחלוף השנים. מהלך זה לבדו הביא להשבת 2.5 מיליארד יורו במסים אבודים ב־2016 ויותר מ־1.3 מיליארד יורו ב־2017, כך לפי העיתון "לה פריזיאן".

 

במסגרת מהלכי האכיפה מופקדים 50 גורמים בכירים במשרד האוצר על החיפוש אחר מעלימי המס, כאשר העונשים הקבועים בחוק מאפשרים לגזור עליהם חמש שנות מאסר וקנסות של עד חצי מיליון יורו.

 

גם הבנק השוויצרי UBS מסובך כעת במערכה להשבת כספי מסים אבודים בצרפת. בשבוע שעבר דרש תובע בצרפת להטיל קנס בגובה 3.7 מיליארד יורו על הבנק, על כך שלפי הטענה סייע ביודעין ללקוחות צרפתים לבצע הונאות מס. הסכום משתווה לזה שממשלת צרפת השיבה ממשלמי מסים שהיו לקוחות של UBS.

 

"הונאות מס הן לא פחות מאשר שוד של הציבור", אמר התובע אריק רוסו בנאום הסיכום של משפט שליווה חקירה בת שש שנים. הבנק השוויצרי והחברה הבת שלו בצרפת הואשמו כי סייעו לביצוע הונאות מס והלבנות כספים בשנים 2004־2012. UBS הכחיש את ההאשמות.

 

 

 

 

על פי רשויות צרפת, 9.76 מיליארד יורו לפחות לא דווחו לרשויות המס הצרפתיות על ידי לקוחות הבנק.

 

החקירה נפתחה אחרי שעובד לשעבר התריע כי הבנק נוהג להחזיק ספרי חשבונות כפולים כדי להסתיר הזרמות של כספים לשוויץ.

 

על פי התביעה, עובדי הבנק נהגו לפנות ללקוחות אמידים מצרפת, ובהם אנשי עסקים וכוכבי ספורט, במהלך קבלות פנים, תחרויות גולף וטניס וקונצרטים, כדי לשכנעם להסתיר את כספם בשוויץ.

 

הבנק השוויצרי אמר בתגובה כי לא היה מודע לכך שלקוחות צרפתים לא דיווחו על נכסיהם בשוויץ. עוד טען הבנק, כי החוק לא מחייבו לבדוק את הסטטוס של לקוח מול רשויות המס בארצו.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x