$
שוק ההון

עלייה של 0.5% ביורו היציג; הדולר נופל בשוק המטבעות העולמי

שערו היציג של היורו נקבע על 4.197 שקלים, הדולר היציג ללא שינוי - 2.583 שקלים; בשווקים הבינ"ל: היורו עולה ב-0.8% ל-1.177 דולר, הפאונד עולה ב-1.1% ל-1.328 דולר

לחצו כאן לערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

 

מגמה מעורבת בשוק המט"ח המקומי, כאשר מול התחזקות המטבע האירופי נרשמה יציבות בשערו של מקבילו האמריקאי: בשערו היציג של הדולר לא נרשמה תנועה והוא נותר על 3.583 שקלים, היורו עלה ב-0.5% ושערו היציג נקבע על 4.197 שקלים. 

 

בשוקי המט"ח בעולם נרשמת נסיגה חדה בדולר: היורו עולה ב-0.8% ל-1.177 דולר, הפאונד עולה ב-1.1% ל-1.328 דולר (ברקע לעליות בפאונד - נתוני המכירות הקמעוניות באנגליה באוגוסט התעלו על תחזיות השוק).

 

"בנק ישראל לא יוכל להעלות ריבית", כך סבור יניב חברון, האסטרטג הראשי של בית ההשקעות אלומות. "חודש אחרי שבנק ישראל כבר אותת על העלאת ריבית, נראה כי האינפלציה לא תבסס ביעד בקרוב והציפיות אפילו יהיו רחוקות מכך", ממשיך חברון. "יתרה מזאת", הוא אומר, "הריבית בישראל לא תעלה השנה וגם לא במחצית הראשונה של 2019".

 

במסיבת העיתונאים לחודש יולי, בנק ישראל הציג טון מאוד יוני כאשר הנגידה פלוג אמרה במפורש כי לא מספיק שהאינפלציה חזרה ליעד, צריך התבססות של האינפלציה כדי להעלות ריבית. חודש לאחר מכן ולמרות אכזבה ממדד חודש יולי, האינפלציה השנתית עלתה ל-1.4% ובתוך כך כתב בנק ישראל כי "מסתמנת התבססות של האינפלציה ביעד"  וגרם לחלק מהמשקיעים להעריך כי הוא מתכנן העלאת ריבית כבר השנה.

 

"אחרי מדד חודש אוגוסט ואכזבה שניה ברציפות מסעיף הדיור הדומיננטי, נראה כי האינפלציה לא תבסס ביעד בקרוב והציפיות אפילו יהיו רחוקות מכך", אומר חברון ומוסיף גם שאר הנתונים לא לטובת האינפלציה בישראל – מחירי הנפט שאחראים על יותר מ-0.35% מהאינפלציה ב-12 החודשים, אולי סיימו לעלות, התיסוף של השקל מול הדולר והסל, לא תומכים באינפלציה. בנוסף התמתנות בנתוני הצריכה בחודשים האחרונים פחות תומכים.

 

בתוך כך, סבור חברון, פער הריביות בין ישראל וארה"ב ימשיך להתרחב. "קצב העלאת הריבית בארה"ב יתמתן אומנם, אבל הקצב פה יהיה נמוך עוד יותר. פער הריביות יתרחב, כדי לתמוך בפיחות של השקל ולתמוך באינפלציה. קיימת אומנם אג'נדה של כלכלנים בעולם התומכים בהעלאת ריבית בעולם רק כדי שיהיה אפשר להוריד אותה כשהמשבר יגיע, אבל מדיניות של בנק מרכזי צריכה לכוון את האינפלציה והמשק ולא לדאוג לכלים למשבר עתידי".

 

 צילום: שאטרסטוק

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x