$
בורסת ת"א

שווי הפעילות של פלאפון נחתך ב-1.5 מיליארד שקל תוך חצי שנה

עמד בסוף הרבעון השני על 3.9 מיליארד שקל. הסיבה העיקרית: צפי שההכנסה החודשית הממוצעת ממנוי שעמדה על 57 שקל ב-2017, תעלה ל-61 שקל ב-2022 ולא ל-70 שקל כפי שנכתב בהערכה הקודמת

יניב רחימי 10:2923.08.18

לחצו כאן לערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

 

הערכת השווי העדכנית לחברת פלאפון, שצורפה לדוחות הכספיים של בזק למחצית הראשונה של 2018, חותכת את שווי הפעילות של חברת הסלולר במיליארד וחצי שקל. לפי הערכת השווי שבוצעה על ידי חברת פרומתאוס ייעוץ כלכלי, שווי הפעילות של פלאפון עמד ב-30 ביוני 2018 על 3.9 מיליארד שקל, וזאת אחרי שרק לפני חצי שנה אותו מעריך שווי קבע ששווי הפעילות של פלאפון הוא 5.4 מיליארד שקל.

 

 

 

למרות הירידה החדה בהערכת השווי לפלאפון, בזק לא נדרשת להכיר בירידת ערך ההשקעה שלה בחברת הסלולר מכיוון שפלאפון רשומה בספרי בזק בשווי של 2.2 מיליארד שקל - שווי הנמוך מהערכת השווי העדכנית והמכווצת לפלאפון.

 

הסיבה העיקרית לירידה בשווי של פלאפון היא עדכון כלפי מטה של תחזית ההכנסה החודשית הממוצעת למנוי סלולר (ARPU) לטווח הארוך עקב החרפת התחרות בשוק הסלולר. התגברות התחרות נובעת בעיקר מכניסת המפעיל השישי לשוק הסלולר, אקספון (we4G) באפריל 2018. בנוסף לכן, התוצאות הכספיות של פלאפון בפועל במחצית הראשונה של 2018 היו נמוכות מהתחזיות שהופיעו בהערכת השווי שפורסמה בסוף 2017.

 

מנכ"ל פלאפון רן גוראון מנכ"ל פלאפון רן גוראון צילום: אוראל כהן

 

 

בחברת פרומתאוס מציינים שבמחצית הראשונה של 2018 שווי הפעילות של סלקום ופרטנר, שמניותיהן נסחרות בבורסה, ירד בשיעור דומה לירידה בשווי הפעילות של פלאפון כפי שזאת באה לידי ביטוי בפער בין שתי הערכות השווי.

 

מה דעתך על מניית בזק:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

הערכת השווי העדכנית מבוססת על ההנחה שההכנסה החודשית הממוצעת של פלאפון ממנוי (ARPU) שעמדה על 57 שקל בחציון הראשון של 2018 תעלה ל-61 שקל ב-2022. זאת לעומת הערכת השווי הקודמת שהתבססה על ההנחה שה-ARPU יעלה ל-70 שקל. כמו כן, בפרומתאוס מעריכים שקצב הצמיחה השנתי בהכנסות של פלאפון יעמוד על 2.5%, ללא שינוי ביחס להערכת השווי הקודמת.

 

שתי ההנחות הבסיס האלו - ההכנסה החודשית הממוצעת ממנוי ושיעור הצמיחה - עומדות בניגוד למגמה שניכרת בענף הסלולר שסובל בשנים האחרונות מירידה חדה ב-ARPU ומצניחה בהכנסות.

 

בחישוב כולל הסתכמו הכנסות פלאפון בכ-602 מיליון שקל, ירידה של 4.7% ביחס לרבעון המקביל בשנה שעברה אז עמדו ההכנסות על 635 מיליון שקל.

 

בשורת הרווח התפעולי רשמה החברה ירידה ניכרת עוד הרבה יותר כשהיא צונחת בכ-93.3% מ-30 מיליון ברבעון השני ב-2017 לכדי 2 מיליון שקלים בלבד ברבעון המקביל השנה. ירידה זו נתנה אותתיה באופן מובהק גם בחישוב הרווח הנקי שעמד על 7 מיליון שקל בלבד ברבעון השני לעומת 34 מיליון שקל באותה התקופה בשנה שעברה - ירידה של 79.4%. בפלאפון מסבירים את הצניחה המטאורית הזו במעברים בין תקנים ומדיניות חשבונאיות, אבל אין ספק שהיא לא חסינה מפני השחיקה ברווחים שראינו גם בחברות המקבילות בסלולר ברבעון הנוכחי.

 

התחרות בסלולר גובה מחיר

 

עוצמת התחרות הגבוהה בתחום הסלולר הובילה בשנים האחרונות לירידה בהכנסות ולשיעורי נטישה וניוד גבוהים מהנהוג לפני הרפורמה בשוק הסלולר. בהערכת השווי של פרומתאוס צוין שהירידה בהכנסות התמתנה בעקבות ירידה ברגישות הצרכנים להוזלות נוספות במחיר ועקב צעדים כמו רכישת גולן טלקום על-ידי אלקטרה צריכה, אך השקת רשת We הובילה להחרפת התחרות בשוק, ועלולה לעכב את התכנסות השוק לשווי משקל.

 

בסיכומה של הערכת השווי שהוכנה על ידי אייל שבח, שותף מייסד בפרומתאוס, נכתב: "להערכתנו ולהערכת גורמים בשוק זה, רמות ה-ARPU הנוכחיות אינן פיזיביליות כלכלית וסביר להניח שבשנים הקרובות תהיה עלייה מתונה רב-פעמית או עליות מצומצמות בשיעור חד בהכנסה החודשית הממוצעת למנוי".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x