$
פרסום ושיווק

בלעדי לכלכליסט

למרות קמפיין החיסכון במים, הצריכה דווקא עלתה

צריכת המים ביולי עלתה ב־0.6% בהשוואה לחודש המקביל אשתקד. הקמפיין הושק לאחר שבשנתיים האחרונות עלתה הצריכה הביתית לנפש ב־7%. האפקט המצטבר של חמש שנות בצורת הוא בין הגורמים לזיהום במעיין שממנו שואבת מי עדן

ליאור גוטמן 17:4416.08.18

קמפיין "ישראל מתייבשת" בכיכובה של הרקדנית רננה רז לא מצליח להשפיע על דעת הקהל ולשנות את ההרגלים של הציבור הישראלי. מנתונים שאספה רשות המים ושהגיעו לידי "כלכליסט" עולה כי צריכת המים בחודש יולי האחרון עלתה ב-0.6% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.

 

 

 

הקמפיין, שהושק בחודש מאי האחרון, קרא לציבור הישראלי לצמצם את השימוש במים בגינה, בשירותים, במקלחת ובמטבח וזאת במטרה להתמודד עם הבצורת

ומחסור המים במשק הישראלי שנאמד ב-2.5 מיליארד קוב. הקמפיין הושק לאחר שבמהלך השנתיים האחרונות הצריכה הביתית בישראל פר נפש עלתה ב־7%.

 

 

רננה רז, מתוך הקמפיין "ישראל מתייבשת" רננה רז, מתוך הקמפיין "ישראל מתייבשת"

 

 

ההסבר לעלייה נעוץ בכך שבארבע השנים האחרונות מחירי המים לבית ירדו ב־30% בזכות טכנולוגיות התפלת המים שהשתכללו. ברשות המים מסבירים כי "שני האלמנטים האלו גרמו לכולנו להרפות קצת מהבלמים ולצרוך מעבר למה שבאמת צריך".

 

מדובר ב"סיבוב חוזר" של הקמפיין המפורסם עם פניה המתקלפות "מרוב יובש" של רז, וברשות המים קיוו שהאפקט שלו יהיה מוצלח כבעבר. האם רז משכנעת פחות הפעם? ברשות המים טוענים ש"צריך היה להפריד את הצריכה של הבית מהגינון הציבורי, למשל, ומהצריכה העירונית. הקמפיין נועד להחזיר את הצריכה הביתית לרמה אותה שימרנו כשבע שנים".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x