$
מכשירים ומדריכים

מתי כבר יהיו לנו סמארטפונים מתקפלים?

סמסונג, LG, לנובו ואחרות כבר הציגו מסכים גמישים, וברור שזה יהיה השלב הבא באבולוציית הטלפון הסלולרי. למה הוא מבושש לבוא, מה נוכל לעשות בעזרתו ומתי נוכל לקנות סמארטפון שכזה?

ניצן סדן 21:0007.07.18

הטלפון הסלולרי עבר דרך ארוכה מאז הופיע בשנות השמונים: מיחידת תקשורת בעלת מסכצ'יק פצפון להצגת המספר, הפך ליחידת בידור שרובה מסך. אבל השלב הבא באבולוציית הסמארטפון הוא טלפון מתקפל, עם מסך גמיש. והשלב הזה נמצא כבר הרבה זמן בתנור: LG, סמסונג, HP, לנובו ואחרות הציגו מסכים שכאלה עוד לפני מספר שנים.

 

 

 

השבוע נודע שסמסונג השלימה פיתוח של סוללה גמישה, שרכיביה מותקנים במפרקים נפרדים כדי שתתקפל עם התצוגה. הענקית הקוריאנית היא, לפי הערכות, הכי קרובה להשקת טלפון מתקפל אמיתי.

 

מכשיר מתקפל בעל גוף גמיש, עיצוב קונספט מכשיר מתקפל בעל גוף גמיש, עיצוב קונספט צילום: The Droid Review

 

 

מיזם הטלפון הגמיש שלה זכה לכינוי גלקסי X והוא אמור להפיק את הסמארטפון הכי מהפכני בעולם. לפי רישומי פטנטים והדלפות שונות, ילבש המכשיר אחת משתי תצורות. הראשונה היא סמארטפון שנראה רגיל, אך יכול להיפרס ולהיפתח לטאבלט. כך, תוכל לקרוץ למי שרוצה מסך קצת יותר גדול בשביל לצפות בסרטים או לשחק במשחקים ולא מעוניין לקנות מכשיר נפרד.

 

מכשיר מתקפל בתצורת טאבלט מכשיר מתקפל בתצורת טאבלט צילום: frandroid

 

 

התצורה השנייה יצירתית יותר: סמארטפון בגודל סטנדרטי, שפשוט מתקפל במרכזו, כמו טלפון בעיצוב צדף. מכשיר כזה יאפשר פונקציונליות של סלולרי רגיל, אבל להיכנס לכל כיס ולהיות יותר נוח לתפעול.

 

מכשיר מתקפל בתצורת צדף מכשיר מתקפל בתצורת צדף צילום: forbes

 

 

מי בכלל צריך טלפון מתקפל?

 

התשובה הקצרה היא "כולם"; החברות ובראשן סמסונג רוצות להציג יתרון שיגרום להן להיראות חדשניות וקובעות-טרנדים. הדימוי הזה ימשוך קונים, ימשוך משקיעים ויכניס הון רב לכיסי היצרניות. החברות שמרכיבות את הטלפונים יודעות היטב שמכשיר מתקפל יצריך פס ייצור מותאם במיוחד, כזה שעולה הרבה יותר מפס ייצור רגיל. וכשחברה כמו סמסונג חוכרת פס ייצור שכזה, הרבה כסף נוחת בידי החברה שמפעילה אותו בבת אחת.

 

מסך גמיש של HP מסך גמיש של HP צילום: pocketnow

 

 

וגם אתם רוצים טלפון מתקפל: למה? כי כולם אוהבים גאדג'טים מגניבים ושימושיים. וגם אם אין ברצונכם לקנות כזה, קחו בחשבון שהמכשיר המתקפל יהיה העילית שבעילית והסמארטפונים הסטנדרטיים שאתם מעדיפים יימכרו לצידו במחיר זול יותר.

 

עיצוב מכשיר גמיש של לנובו עיצוב מכשיר גמיש של לנובו

 

 

ליצרניות המובייל יש עוד סיבה לחתור בעוז אל עבר הסלולרי המתקפל: הן ירוויחו הון ממכירת חלפים לתיקון שלו. בעוד המסכים של הסמארטפונים תמיד היו מועדים לשבירה, הגב שלהם עבר תמורות רבות. בתחילה היה עשוי פלסטיק, שקל לתיקון והחלפה. בהמשך הופיעו המכשירים בעלי גב האלומיניום, שאינו נשבר ולכן גם לא מכניס כסף מחלפים באותם היקפים. כיום לרוב מכשירי העילית החדשים יש גב זכוכית, אך כזה שעשוי מגורילה גלאס - תצורת עיבוד זכוכית שנותנת לה עמידות רבה. כשמכניסים לטלפון ציר באמצע גופו, מוסיפים חלק נע שיכול להישחק, להיתקע ולהצריך תיקונים. זה לא שהחברות יבנו טלפונים שבירים במתכוון - אך עצם היותם בעלי ציר יחשוף אותם לתקלות חדשות. בעצם, לא לגמרי חדשות: אתם ודאי זוכרים את המכשירים בעיצוב הצדף, אלה שנחשבו לשיא הקידמה בשנות התשעים וגרסאותיהם המודרניות זוכות לעניין כמעט רק ביפן.

 

אז למה מחכות היצרניות?

 

הענקית הקוריאנית ופרויקט המכשיר המתקפל שלה נמצאים בנקודה קריטית ביותר: לפי הערכות עדכניות, הגלקסי S9 לא זכה לאותה הצלחה מסחררת של קודמו, ה-S8. מכירות סמסונג נחלשו במדינות כהודו וסין - שווקים גדולים וחשובים - בעוד מתחרות סיניות כוואווי ושיאומי שועטות קדימה. הענקית הקוריאנית עדיין שולטת בשוק המובייל מבחינת מספר המכשירים שנמכרו, אך צריכה להפגין חדשנות יוצאת דופן כדי לשמור על המצב הזה.

 

פטנט מסך מפרקי של LG פטנט מסך מפרקי של LG צילום: pocketnow

 

 

יש מי שנושף בעורפה: גם LG מנסה לפתח מסכים מתקפלים ולאחרונה קיבלה פטנט על מסך בתצורה מפרקית, שיאפשר לקפל מכשירים. הוא מורכב מארבע חוליות שמאפשרות להציג תמונה רציפה של ממשק המכשיר בכל זוויות הקיפול שלו. ומדובר בחברה בעלת יכולות מתקדמות בייצור מסכים ובעיבוד רכיבי תצוגה; היא היתה מהראשונות בעולם שהציגו סלולרי בעל מסך מעוקל.

 

 

 

אז למה לא מגיעים לשוק המכשירים המתקפלים? הסיבה פשוטה: עדיין לא נמצאה תצורת ייצור שתאפשר להפיק אותם בהמוניהם במחיר זול דיו וללא ריבוי תקלות הרכבה. חישבו על כך: כל יצרני המובייל בעולם בנו במשך שנים תשתיות שיהיו אופטימליות לייצור סמארטפונים רגילים. גם אותן לקח שנים לייעל ולהביא למצב בו פגמי הייצור הם נדירים אפילו במכשירים זולים ופשוטים. וזה שבית מלאכה יכול להרכיב מכשיר מסוג חדש בצורה מושלמת לא אומר שיוכל לייצר מאה מיליון מכשירים כאלה. ולכן, אפשר להניח שהטלפונים המתקפלים לא יגיעו לשוק בשנה הקרובה. איך נדע מתי כן? בקלות: הקמת פס ייצור מסוג חדש מצריכה פעולה של הרבה גורמים, שיתקשו להסתיר את צעדיהם. ולכן, כנראה שנשמע על היערכויות לייצור המוני חודשים ארוכים לפני שהטלפון הראשון ייחשף.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x