$
משפט

נשיא התעשיינים שרגא ברוש חשוד בהעלמת מסים

שרגא ויריב ברוש חשודים בהתחמקות מתשלום מס של יותר מ-1.5 מיליון שקל. הם שוחררו בתנאים מגבילים וכן רו"ח מיכאל בר לבב שחשוד בסיוע לאחים בביצוע העבירה

עמרי מילמן 16:4028.06.18

נשיא התאחדות התעשיינים שרגא ברוש ואחיו יריב ברוש נעצרו בחשד להעלמת מסים. השניים חשודים בהתחמקות מתשלום מס של יותר מ-1.5 מיליון שקל.

 

בית משפט השלום בתל אביב שחרר אמש את השניים בתנאים מגבילים. רו"ח החשבון מיכאל בר לבב שנעצר אף הוא שוחרר גם כן בתנאים מגבילים. בר לבב חשוד בסיוע לאחים בביצוע העבירה.  

 

האחים ברוש הינם תעשיינים ותיקים והם משמשים כבר למעלה מ-20 שנה בתפקידים ציבוריים בכירים. יריב ברוש משמש כיום כיו"ר איגוד המתכות.

 

על פי החשד, באמצעות מסמך כוזב ששלח שרגא ברוש לרשויות המס בשנת 2017, התחמקו החשודים מתשלום מס בגובה של למעלה מ-1.5 מיליון שקל וזאת על עסקה שביצעו באמצעות החברה המשותפת שבבעלותם ולא שילמו מס חברות על עסקה בגובה 8.64 מיליון שקל.

 

 

הטופס שסיבך את שרגא ברוש עם רשות המסים: ברוש טען שמילא את הטופס שבתמונה בשנת 2014. הוא רק לא שם לב שהרשות כותבת באותיות קטנות את תאריך העדכון של הטופס, והטופס כלל לא היה קיים ב-2014 הטופס שסיבך את שרגא ברוש עם רשות המסים: ברוש טען שמילא את הטופס שבתמונה בשנת 2014. הוא רק לא שם לב שהרשות כותבת באותיות קטנות את תאריך העדכון של הטופס, והטופס כלל לא היה קיים ב-2014

  

שרגא ברוש, נשיא התאחדות התעשיינים שרגא ברוש, נשיא התאחדות התעשיינים צילום: עמית מגל

 

על פי החשד שרגא ברוש הבין כי עליו לשלם מס חברות בשיעור של 26.5% במישור החברה, ועל מנת למשוך את הכסף שהתקבל מהחברה, עליו לשלם מס בשיעור נוסף של 32% במישור האישי, ובסך הכל שיעור המס שהיו צריכים לשלם החשודים על ההכנסה הוא 50% שהם כ-4.32 מיליון שקל. לכן החליט שעדיף לו שהחברה שבבעלותו ובבעלות אחיו תחשב כחברה משפחתית לצרכי מס, באופציה זו היה על החשודים לשלם מס בשיעור 32% על ההכנסה בלבד, ללא מיסוי ברמת החברה ובכך המס אותו שילמו החשודים לבסוף בפועל היה כ-2.76 מיליון שקל, נמוך ביותר מ-1.5 מיליון שקל מהמתחייב בחוק.

   

עוד עולה מהחקירה כי ברוש התייעץ החשוד עם מספר אנשי מקצוע, והבין כי ישנה בעיה חוקית להחשב כחברה משפחתית בדיעבד, שכן החוק מאפשר רישום חברה משפחתית , רק אם ניתנה הודעה על כך תוך שלושה חודשים מיום התאגדות החברה, כולמר עד עד סוף 2014 במקרה של האחים.

 

לאחר דיונים עם רשויות המס, שלח ברוש מכתב בו טען כי ביקש להרשם כבחברה משפחתית במועד במכתב שנשלח לפקיד שומה נצרת בדואר, בו ביקש באמצעות שני טפסים להחשב לחברה משפחתית, כאשר התאריך על מסמך זה היה ה-23.10.2014, אלא שלפי המערכת של רשות המסים הטופס המועדכן היה מיוני 2015 והפורמט שנשלח לטענתו של ברוש ב-2014 נוצר אחרי מאי 2016. משמעות הדבר היא כי ברוש מילא לכאורה את הטופס בדיעבד וציין תאריך כוזב כדי להטענות את רשות המסים ולחסוך מס.

 

השופטת שלומית בן יצחק שחררה כאמור את האחים בערבות אישית של חצי מיליון שקל כל אחד וכן ערבות צד ג' לאותו סכום, הפקדת סכום של 150 אלף שקל והוצאת צו עיכוב יציאה מן הארץ.

 

אתמול הפכה החקירה לגלויה, כאשר חוקרי היחידה ערכו חיפושים בביתם של האחים, במשרדי החברה, ובמוקדים נוספים ביניהם שני משרדי רואי חשבון, במהלך החיפוש נתפסו מסמכים וחומרי מחשב והחשודים הובאו לחקירה במשרדי היחידה החוקרת.

 

מטעמו של שרגא ברוש נמסר: "ברוש הופתע מהחקירה העוסקת בנושא מאד נקודתי ומצומצם. זו הפעם הראשונה שנחקר בהקשר כלשהו לאחר עשרות שנים של פעילות עסקית וציבורית ענפה.  ברוש כמובן משתף פעולה ומשוכנע שתוך זמן קצר ככל שניתן העניין יהיה מאחוריו".

 

עורך דינו של ברוש, ד"ר חיים גבאי, מסר ל"כלכליסט", כי "מרשיי כופרים בכל החשדות שמיוחסים להם, אם נפל פגם בספרו של מרשי, הרי שהוא נעשה בתום לב ובוודאי לא בכוונה וזדון הנדרשים לביצוע עבירה לפי סעיף 220 לפי פקודת מס הכנסה. אנחנו מאמינים שאם סיום החקירה נגלה שמרשיי חפים מפשע".

 

יצוין כי זו אינה הפעם הראשנה בה רו"ח בר לבב מסתבך. על בר לבב הוטלו 8 חודשי מאסר בפועל ורישיונו נשלל ל-3.5 שנים לאחר שהורשע בתיווך בעסקאות בחשבוניות פקטיביות בין בועז גולדברג לבין לקוחות אחרים במשרדו והכין דו"חות שנתיים כוזבים עבור הלקוחות שלו, כאשר הוא קיבל תשלום עבור התיווך.

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x