$
המדריך

מדריך כלכליסט

לא בוואט אחת: כך תשמרו על ביצועי הסוללה של הסמארטפון

הצורה בה נטען הסלולרי משפיעה מאוד על איכות הסוללה - וזו הסיבה המרכזית שבגללה הטלפון מחזיק לכם פחות ופחות שעות עם הזמן. במדריך פשוט זה תקבלו טיפים פשוטים שיבטיחו שהסלולרי ישמור על ביצועיו לאורך שנים

יואב סטולר 22:3617.03.18

כל סמארטפון שתרכשו הולך ונשחק עם הזמן; את הביצועים אפשר לשפר אם מעדכנים את מערכת ההפעלה או משחקים קצת עם ההגדרות (טיפים בנושא תוכלו למצוא במדריך זה), אבל הסוללה תתפקד פחות ופחות, עד למצב בו תצטרכו להטעין את המכשיר פעמיים ביום.

 

 

 

ואולם, ישנם כמה טריקים פשוטים שיעזרו לצמצם משמעותית את בלאי הסוללה. חלקם מצריך פעולות לא נוחות במיוחד כמו ריבוי טעינות, אבל תוכלו לחסוך כך עוגמת נפש בעתיד.  

 

1. המכשירים בוכים בלילה

 

 אין כמו להתחיל את היום עם 100% סוללה בטלפון הנייד כשאת מרבית שעות הטעינה מעביר הסמארטפון בלילה. אבל דווקא פה אנחנו עושים את החטא הגדול ביותר לסוללה עצמה ופוגעים באיכותה ובאורך חייה. סוללת הליתיום-יון שמצויה בכל טלפון כיום לא מיועדת להכיל מתח כה גבוה ועל כן מילויה עד הקצה מזיק לה. לכן מומלץ שלא להטעין את המכשיר בלילה, אלא אם אתם מעוניינים להתעורר כדי לנתק אותו.  

 

לא לפני השינה לא לפני השינה צילום: שאטרסטוק

 

 

2. כל פעם קצת

 

איך לטעון את סוללת הטלפון החכם? כדי לשמר את כוחה של הסוללה לאורך זמן מומלץ להטעינה במהלך היום בכל פעם כשיש הזדמנות. במשרד, באוטו, במטבח בזמן הארוחה או בכיתה. שמועה שנפוצה היא שדווקא זמני הטענה לפרקים ובתדירות גבוהה מזיקים לסוללה, אך ההיפך הוא הנכון: עדיף למלא בכל פעם 10%-20% ולצמצם את מאמץ הסוללה.

 

אל תטענו עד הסוף אל תטענו עד הסוף

 

 

3. מאה אחוז זה לא טוב

 

גם במתווה של הטעינות המזדמנות יש להקפיד שלא להעמיס על הסוללה את מלוא הקיבולת. כדי לשמור על איכות הטעינה ותפקוד המכשיר לאורך שנים יש לשמור על "טווח הקסם" שבין 65% ל-75% בטעינה.

 

4. כוסות רוח למת 

 

שמועה זדונית נוספת שנפוצה בתחום היא שכדאי אחת לכמה זמן למלא את הסוללה עד הסוף ואז לפרוק אותה עד ל-0%. זו לא רק שגויה מיסודה, אלא אפילו מסוכנת. אמנם, כיום ישנו מנגנון ייעודי שנועד למנוע את אותה פריקה של הסוללה שעשויה להביא למותה בטרם עת, אבל עדיין הבאתה למצבי הקיצון של התרוקנות ומילוי עד תום מזיקים מאוד. כדי להבטיח סוללה בריאה במכשיר בריא מומלץ להימנע ככל האפשר מתרחישים בהם הטלפון כבה מחוסר סוללה.

 

 

 

 

5. חם שם בחוץ 

 

הסוללה מושפעת מטמפרטורת הסביבה. קור קיצוני הוא דבר נדיר מאוד במחוזותינו, אבל חום קיצוני הוא סטנדרט. לכן, קריטי להימנע מחשיפה ממושכת של הטלפון לאור שמש בשיא הקיץ, במיוחד כשהוא בטעינה. למשל, כשאתם מטעינים את המכשיר על התושבת שמחברת אותו לדשבורד במכונית, אתם מקצרים את חיי הסוללה.

 

6. מטען אסלי 

 

 

 

ההמלצה הבאה חשובה מאוד על רקע המעבר לרכישה של מוצרי מובייל בכל פיצוציה, תחנת דלק והזמנתם מאתרי קניות כאלה ואחרים: כמעט כל מקום מוכר היום מטענים שונים שאמורים להיות מהירים במיוחד - אך בפועל, עלולים לפגוע בסוללה; לא כל סמארטפון תומך בטעינה מהירה ולא כל מטען מתואם לטעינה כזו של כל טלפון. הפיתרון הוא רכישת מטען מקורי שמיועד לטלפון שלכם. אם אין ברירה ועליכם לקנות מטען אחר, ודאו שהמטען החשמלי שלו תואם את של המטען המקורי; על כל אחד כתובים המטען החשמלי שלו (באמפר - A) והזרם (בוולט - V). 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x