$
ספורט ופוליטיקה

היסטוריה: פיפ"א אישרה שימוש בעזרי וידאו לשופטים - כבר במונדיאל הקרוב

השימוש בווידאו ייעשה בארבעה מקרים: האם הכדור עבר את קו השער, שריקה לפנדל, כרטיס אדום ישיר וטעות בזיהוי שחקנים; נשיא פיפ"א: "עידן חדש בכדורגל"

שירות כלכליסט 19:2103.03.18

פיפ"א הודיעה על כוונתה לאשר שימוש בעזרי וידאו לשופטים (VAR), כבר במונדיאל הקרוב ברוסיה.

 

ג'יאני אינפנטינו, נשיא פיפ"א, אמר: "המהלך הזה מייצג עידן חדש בכדורגל, עם העזרה של שופטי הווידאו, שמטרתם תהיה לשפר את האמון בשופטים וכמובן לתרום להגינות במשחק". הוא הוסיף: "עוזרי שיפוט בווידאו הם מעכשיו חלק מהכדורגל וזה דבר חשוב מאוד. זה נושא שדנים בו כבר עשרות שנים, עשינו מבחן מקיף בנושא, ניתחנו אותו והתוצאות היו חד משמעיות והראו שעוזרי שיפוט בווידאו הם דבר טוב לכדורגל, הם מוסיפים הגינות למשחק ומהסיבה הזו החלטנו לאשר זאת".

 

השימוש בווידאו ייעשה בארבעה מקרים: האם הכדור עבר את קו השער, שריקה לפנדל, כרטיס אדום ישיר וטעות בזיהוי (הרחקה של שחקן לא נכון). פיפ"א טוענת שבצורה האולטימטיבית שלו, ה-VAR יעזור בשיפוט ב"מינימום התערבות ומקסימום תפוקה". המטרה היא מניעת טעויות שמשפיעות על תוצאת המשחק. הניסוי ב-VAR החל באליפות העולם במועדונים ב-2016 ונוסה גם בגביע הקונפדרציות ב-2017.

 

ג'יאני אינפנטינו ג'יאני אינפנטינו צילום: אי פי איי
הגוף שקיבל את ההחלטה המשמעותית הוא ה-IFAB, האחראי על שינויים בחוקת פיפ"א, לאחר שאסף נתונים ממבחנים שנעשו ל-VAR ברחבי העולם.

 

הנה כמה מהנתונים שפורסמו בעניין.

 

בממוצע, שופט "הולך" ל-VAR רק 5 פעמים במשחק בממוצע; זמן בדיקה ממוצע של אירוע: 20 שניות; בממוצע, "טעות ברורה", תוקנה ב-18 מ-19 משחקים;

 ב-69.1% מהמשחקים לא היו בדיקות חוזרות של אירועים מאחר שלא היה בהן צורך; ב-9%, ל-VAR היתה משמעות על תוצאת המשחק; דיוק בהחלטות: 98.8%; 

הזמן הממוצע ש"אבד" ממשחק בגלל VAR: כ-55 שניות. לשם השוואה, "זמן שאבד" מעניינים אחרים במשחק: בעיטות חופשיות - 8 דקות ו-51 שניות בממוצע, זריקות חוץ - 7.2 דקות, בעיטות שוער - 5.46 דקות, בעיטות קרן  - 3.57 דקות, וחילופים - 2.57 דקות.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x