$
כלכלה ומדיניות

מנכ"ל אובר: "טראמפ מחרב את החלום האמריקאי"

דארה קוסרשאהי, שהגיע לארה"ב כפליט איראני בגיל 9, התייחס בראיון בניו-דלהי להקשחת מדיניות ההגירה של הממשל: "החלום האמריקאי זה המותג הנפלא בעולם, הגישה החדשה של הממשל להגירה הורסת אותו. מדינות לא יכולות להתקדם באמצעות סגירת שעריהן"

שירות כלכליסט 11:1224.02.18

בראיון לסי.אן. אן בניו דלהי בסוף השבוע אמר מנכ"ל אובר דארה קוסרשאהי, כי בתור מי שחי את החלום האמריקאי, צר לו לראות כיצד נשיא ארה"ב דונלד טראמפ מחרב אותו.

 

 

"התמזל מזלי שהגרתי לארה"ב בתקופה שבה היא היתה מסבירת פנים", אמר קוסרשאהי, שהגיע לארה"ב כפליט איראני, בגיל 9. "החלום האמריקאי זה המותג הנפלא בעולם. כולם יודעים מה פירושו של החלום האמריקאי", אמר בפסגה עסקית שהתקיימה בניו דלהי. "אני מודאג שהגישה החדשה של הממשל להגירה הורסת את המותג הנהדר הזה", הוסיף, לקול תשואות הקהל.

 

קוסרשאהי אמר את הדברים בתגובה לשאלה על מהלכי הממשל האמריקאי בשבוע שעבר להקשחה נוספת של תנאי קבלת הוויזה הפופולרית H-1B שהביאה אלפי מהנדסים הודים לעמק הסיליקון. קוסרשאהי שיבח את עובדי ההייטק ההודים "המדהימים" ככוח חשוב בחדשנות הטכנולוגית במדינה, ואמר כי על ארה"ב לקבלם בברכה.

 

 

מנכ"ל אובר דארה קוסרשאהי. "הגעתי לארה"ב בתקופה שבה היא הייתה מסבירת פנים" מנכ"ל אובר דארה קוסרשאהי. "הגעתי לארה"ב בתקופה שבה היא הייתה מסבירת פנים" צילום: בלומברג

 

 

אין זו הפעם הראשונה שקוסרשאהי מגנה את גישתו של טראמפ להגירה. ביום ההשבעה של נשיא ארה"ב, כאשר קוסרשאהי כיהן עדיין כמנכ"ל אקספדיה, הוא צייץ בחשבון הטוויטר שלו פרסומת שדיברה בשבחי התיירות ככלי למלחמה ב"השקפות צרות ודעות קדומות".

 

אקספדיה היתה בין החברות הראשונות בתעשיית הטכנולוגיה שנלחמה בהחלטת טראמפ למנוע הגירת מוסלמים לארה"ב בתחילת 2017. קוסרשאהי כיהן 12 שנים כמנכ"ל אקספדיה, לפני שנבחר להוביל את אובר באוגוסט שעבר.

 

בדברים שנשא בכנס בדלהי, שבו השתתף גם בנו של טראמפ, דונלד טראמפ ג'וניור, הוא אמר כי לדעתו מדינות נוטות בסופו של דבר לעשות את הדבר הנכון. "אם אמריקה יודעת מה טוב בשבילה לטווח הארוך, מבחינה דמוקרטית, מבחינת כישורים, היא תעשה את הדבר הנכון, וזה אומר שהיא תסביר פנים למהגרים", אמר. "אני לא חושב שמדינות יכולות להתקדם באמצעות סגירת שעריהן". עוד אמר כי מאמציה של הודו למשוך השקעות זרות וחברות גלובליות, תשתלם גם כן בסופו של דבר.

 

בכנס התייחס גם טראמפ ג'וניור לחלום האמריקאי, כאשר סיפר על השתתפותו במרוץ לנשיאות של אביו. הוא אמר כי נפגש במהלך הקמפיין עם אנשים ברחבי ארה"ב שמשרותיהם עברו לארצות זרות. "זו היתה חוויה מדהימה להגיע לשם, להיות במקומות שחזו בנדידת החלום האמריקאי לארצות אחרות", אמר במהלך שיחה עם ערוץ טלוויזיה הודי.

 

הודו היא אחד השווקים הבינלאומיים המרכזיים של אובר, במיוחד מאז שנאלצה לסגת מסין ב-2016 באמצעות מכירת פעילותה שם לחברת שיתוף הנסיעות המתחרה דידי צ'ושינג. בהודו, אובר מתחרה על הבכורה עם אולה ההודית, הפועלת ב-110 ערים, לעומת 29 שבהן פעילה אובר. באחרונה רכשה סופטבנק, הנמנית עם המשקיעות הראשונות של אולה, נתח של 15% באובר, שהפסידה 4.5 מיליארד דולר ב-2017.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x