$
מט"ח וסחורות

הזינוק במטבע הריפל: האם זו הבועה הבאה?

המטבע הווירטואלי זינק בשבוע האחרון ב-80% לרמה של 2.4 דולר והדיח את האת'ריום מהמקום השני בשווי שוק; ייתכן שמדובר בבועה, אך יש לציין גם את שיתופי הפעולה של החברה שיצרה אותו ואת המבנה הייחודי של השימוש בו

רעות שפיגלמן 16:4830.12.17

אחרי הנסיקה שרשם הביטקוין בתחילת דצמבר לרמה של 19 אלף דולר למטבע (ומאז כבר הספיק לרשום ירידה של קרוב ל-7,000 דולר), מופנה המבט לעבר התנפחות ערכו של מטבע וירטואלי אחר, הריפל (XRP), במהלך הימים האחרונים.

 

 

 

הריפל עלה ביומיים האחרונים מרמה של 1.2 דולר והכפיל את שוויו ל-2.4 דולר, ושווי השוק הכולל שלו עומד על קרוב ל-93 מיליארד דולר. בכך עקף את שווי השוק של מטבע האת'ריום שעומד על כ-70 מיליארד דולר, והדיח אותו מהמקום השני בקטגוריה זו. הדבר מעיד על התנודתיות העצומה בשוק.

 

ייתכן שמדובר בבועה, אך יש לציין שעליית המחיר של הריפל נעוצה גם בהסכמים ובשיתופי הפעולה שחתמה לאחרונה חברת ריפל העומדת מאחוריו מול מוסדות פיננסיים גדולים ובנקים ברחבי העולם. זאת בניגוד לביטקוין שהתנפחות מחירו בחודשים האחרונים לא נתמכה על ידי פעילות מהותית כלשהי אלא היא נגזרת של היצע וביקוש. בעוד שהביטקיון עלה בחודש האחרון בכ-25% הרי שהריפל רשם רק בשבוע האחרון עלייה של יותר מ-80%.

 

אז מה זה הריפל?

 

חברת ריפל כבר הספיקה לחתום החל משנת 2016 על מספר שיתופי פעולה ניסיוניים למערכות העברת תשלומים ואף על הסכמים של ממש. כך למשל הושק בחודש שעבר שיתוף פעולה מול חברת אמריקן אקספרס שמאפשרת העברת תשלומים מהירה ללקוחותיה הארגוניים שזקוקים לבצע העברות לבריטניה, כשבשלב זה ניתן להעביר כספים רק עבור עסקים שלהם חשבון בבנק האינטרנטי של Santander U.K. כמו כן ריפל חתמה על שיתופי פעולה מול כמה בנקים בדרום קוריאה, ובשבוע האחרון עם בנק ביפן.

 

וזה מה שמיוחד בחברה: למרות שקהילת הקריפטו העולמית מציגה למעשה תפיסה שנוגדת כל שימוש בתיווך ובמוסדות פיננסיים הרי שהחברה פיתחה פלטפורמה שמיועדת לשימוש על ידי מוסדות פיננסיים ומאפשרת העברת תשלומים באופן מהיר מאוד תוך חיסכון בעמלות באמצעות חישוב נתיב המרת המטבעות הזול ביותר - למשל במקום להמיר מדולר ישר ליורו ייתכן שהמרה מדולר למטבע שלישי והמרה ממנו ליורו תהיה זולה יותר.

 

עם זאת, בהקשר זה חשוב להבין שבעוד התשתית שפיתחה החברה נכנסת לשימוש במוסדות פיננסיים ככזו שמטרתה לאפשר העברת תשלומים מהירה וזולה יותר, הרי שהשימוש בתשתית לא מעורב כרגע בשימוש במטבעות שהונפקו על ידי החברה. ולכן מצד אחד שיתופי הפעולה שנחתמו בהחלט תומכים בעתידה של החברה ובשימוש בטכנולוגיה שלה, אך מנגד לא מן הנמנע שמשקיעים רבים שהזרימו בימים ובשבועות האחרונים ביקושים למטבע וצופים עלייה בערכו, התבססו רק על שיתופי הפעולה ללא הבנה מספקת של העובדה כי לא דרוש כאן למעשה שימוש במטבע עצמו. לא מדובר במטבע שמקנה זכויות כלשהן בהון או בהצבעה ולכן ייתכן כי חלק מהביקושים הרבים מסמלים דפוס של בועה.

 

שימוש  אפשרי בטכנולוגיה שכן כולל שימוש במטבע אך לא מיוחס לשיתופי הפעולה אותם חתמה החברה הוא באופן הבא: במקום להחזיק מט"ח בהיקפים נרחבים בחשבונות הנוסטרו של הבנקים, יוכלו המוסדות הפיננסיים להשתמש במטבע הדיגיטלי כמטבע ביניים להמרה מיורו לדולר למשל, ולא יצטרכו להחזיק אצלם מספר סוגי מטבעות במקביל.

 

דבר נוסף שעשוי לתמוך בעליית ערכו של המטבע בחודש האחרון היא כניסת קרנות גידור להשקעה בו, למשל הקרן של מיכאל ארינגטון. ריפל גם שכרה לפני כשבועיים בכיר מפייסבוק כראש תחום התקשורת אצלה. מדובר בטום צ'ציק מי שהיה עד לאחרונה מנהל תקשורת ביחידת הפרסום העסקי של החברה.

 

 

 

לריפל סניפים בסן פרנסיסקו, ניו יורק, לונדון, סידני , הודו , סינגפור ולוקסמבורג – ולחברה יותר מ-100 לקוחות וארגונים להם היא מספקת את התשתית שפיתחה, מבוססת טכנולוגיית הבלוקצ'יין.

 

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x