$
פטנטים וקניין רוחני

בלעדי לכלכליסט

פרפקטו הישראלית במגעים למכירה לפי שווי של כ־350 מיליון דולר

חברת בדיקות התוכנה מראש העין שכרה בנק השקעות גדול כדי לנהל משא ומתן עם קרנות השקעה פרטיות אמריקאיות. המועמדת הטבעית היא קרן ויסטה, שתוכל למזג את פרפקטו עם חברת הבדיקות הישראלית אפלאוז שאותה רכשה באוגוסט

מאיר אורבך 07:0503.12.17

חברת בדיקות התוכנה הישראלית פרפקטו (Perfecto) נמצאת במגעים למכירתה לקרן השקעה פרטית אמריקאית לפי שווי של 300־400 מיליון דולר. ל"כלכליסט" נודע שדירקטוריון החברה שכר בשבועות האחרונים בנק השקעות מוביל כדי לנהל משא ומתן עם כמה רוכשים פוטנציאליים. לפי ההערכות בשוק, המועמדות לרכישת פרפקטו הן קרנות אמריקאיות מובילות שמנהלות מיליארדי דולרים, ויהיו מסוגלות להשביח את ערך החברה.

 

אחד הגורמים שעשויים להתעניין ברכישת פרפקטו היא קרן ההשקעה הפרטית האמריקאית ויסטה, שמנהלת יותר מ־30 מיליארד דולר ומשקיעה בחברות תוכנה ונתונים. ויסטה רכשה באוגוסט האחרון חברה ישראלית אחרת שתחומי העיסוק שלה קרובים לאלה של פרפקטו ‑ חברת אפלאוז, הנחשבת לחברה הגדולה בעולם לשירותי בדיקת תוכנה במתכונת של חוכמת המונים. ההשקה בין תחומי הפעילות של אפלאוז ופרפקטו תאפשר לוויסטה למזג את השתיים לחברת בדיקות התוכנה הגדולה בעולם.

 

תסריט כזה אינו נדיר בקרב קרנות השקעה פרטיות אמריקאיות. רבות מהקרנות האלה נוהגות לרכוש חברות מתוך כוונה להשביח את ערכן במהירות ואז להנפיק או למכור אותן לענקיות גדולות יותר. אחת הדרכים לכך היא מיזוג החברות שרכשו עם חברות דומות תוך ייעול החברות הממוזגות. במקרה של פרפקטו ואפלאוז, קיימים הרבה קווי דימיון בין השתיים, כך שמיזוג ביניהן יכול ליצור שלם שיהיה גדול מסך חלקיו.

 

ערן יניב ערן יניב צילום: עמית שעל

פרפקטו (לשעבר פרפקטו מובייל) עוסקת בבדיקת תוכנה לאפליקציות במגוון פלטפורמות. החברה הוקמה בשנת 2006 בידי ערן יניב, ג'קי אלאל ויורם מזרחי, המשמש היום בחברה כסמנכ"ל טכנולוגיות. מרכז הפעילות שלה נמצא בראש העין. ב־2016 חשפה פרפקטו מעבדה חדשנית לבדיקת תוכנה מבוססת ענן, המאפשרת לארגונים ולחברות לבדוק את האפליקציות הארגוניות שלהם בסביבת שימוש אמיתית.

 

עד היום גייסה פרפקטו כ־90 מיליון דולר, בין השאר מקרנות ההון סיכון הישראליות ורטקס וויולה ונצ'רס, מ־FTV ומענקית התקשורת האמריקאית וודאפון. בסבב הגיוס האחרון ב־2015 היא גייסה 50 מיליון דולר. פרפקטו מעסיקה כיום כ־300 עובדים, רובם בישראל ובבוסטון, ומחזיקה משרדים בגרמניה, מקסיקו, שוויץ, אנגליה, צרפת וקנדה.

 

בשיחה עם "כלכליסט" סירב יניב לאשר או להכחיש את הידיעה. הוא הסכים רק לציין שהחברה נמצאת בתקופה הטובה בתולדותיה: "בשנה האחרונה רשמנו גידול של 40% במכירות, ואנחנו צופים שהגידול יימשך בשנים הקרובות". לדבריו, בשוק בדיקות התוכנה פועלות כיום רק חברות קטנות, והשוק צמא לחברה שתהיה ה"גורילה" בענף. יניב ציין שהגורילה יכולה להיווצר באמצעות גידול אורגני או דרך מיזוגים ורכישות, אך סירב לומר איך הדבר יתבצע בפרפקטו.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x