$
משפט

רשות ני"ע: תשתית ראייתית להעמיד לדין בכירים בבזק

חקירת בזק מגיעה לקו הסיום עם המלצות להעמיד לדין את בעל השליטה בבזק שאול אלוביץ', מנכ"לית החברה סטלה הנדלר, מנכ"ל yes רון אילון ומנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר. התיק הועבר לבחינת הפרקליטות

תומר גנון 09:1306.11.17

פרשת בזק: רשות ני"ע סיימה את חקירת החשד לביצוע עבירות מרמה, דיווח ושיבוש מהלכי משפט בחברת התקשורת והעבירה היום (ב') את תיק החקירה לבחינת הפרקליטות. בהודעה על סיום חקירתה נמסר מרשות ניירות ערך, כי קיימת תשתית ראייתית, לכאורה, המבססת את מעורבות החשודים המרכזיים בביצוע העבירות.

 

כפי שנחשף ב"כלכליסט", במרכז המלצות הרשות להעמיד לדין מעורבים בפרשה, נמצא בעל השליטה ויו"ר בזק, שאול אלוביץ'. כמו כן, נמצא תשתית ראייתית להעמיד לדין גם את בנו של אלוביץ' אור, המכהן כדירקטור בבזק; מנכ"לית בזק, סטלה הנדלר; מנכ"ל yes, רון אילון; מזכירת בזק, לינור יוכלמן; ומנכ"ל משרד התקשורת, שלמה פילבר.  

 

 

החקירה נפתחה בסוף חודש יוני, ולוותה משלב מוקדם שלה על ידי צוות פרקליטים ממחלקת ני"ע בפרקליטות מחוז ת"א (מיסוי וכלכלה), בראשותה של סגנית מנהלת המחלקה יהודית תירוש גרוס. בתוך כך, מנהל מחלקת החקירות של הרשות, עו"ד אלי לוי, הורה היום על הסרת צו איסור הפרסום שהוטל על החקירה והיה אמרור לפוג ביום שישי.

 

מימין סטלה הנדלר, שאול אלוביץ' ושלמה פילבר מימין סטלה הנדלר, שאול אלוביץ' ושלמה פילבר צילומים: ינאי יחיאלי, יובל חן, אוראל כהן

 

 

על פי הודעת הרשות מהיום: "במהלך החקירה נבדק חשד לביצוע עבירות פליליות ובכלל זה עבירות דיווח, קבלת דבר במרמה, מרמה והפרת אמונים בתאגיד ועבירות שיבוש מהלכי משפט. במסגרת חקירה סבוכה, מסועפת ומרובת פרשיות זו, הגיעה מחלקת חקירות של רשות ני"ע למסקנה כי קיימת תשתית ראייתית, לכאורה, המבססת את מעורבות החשודים המרכזיים בתיק".

 

עוד על פי הודעת הרשות "במסגרת תיק חקירה זה נחקרו מספר פרשיות הנוגעות להתנהלות חשודה של גורמים בכירים בחברות בזק, yes  וחלל תקשורת וכן של מספר עובדי מדינה הקשורים מתוקף תפקידם בממשקי עבודה מול חברת בזק.

 

  צילום: עמית שאבי

 

 

פרשה ראשונה: קבלת כספים במרמה

 

על פי הודעת הרשות: "במסגרת פרשיה זו נמצאה תשתית ראייתית, לכאורה, לביצוע עבירות פליליות של נושאי משרה בחברות yes ובזק, אשר היו אמורים לזכות שלא כדין את בעל השליטה בחברת בזק בסך של כ-170 מיליון שקלים. זכאותו לכאורה של בעל השליטה לסכומים אלה נגזרה מהוראות הסכם עסקת בזק – yes אשר התנה תשלומים אלה בעמידת חברת yes ביעדים פיננסיים שנקבעו. מממצאי החקירה עולה כי דיווחי החברה בדבר עמידה ביעדים אלה הושגו לאחר שורה ארוכה ושיטתית של פעולות מלאכותיות במערך התשלומים, הרכישות וההשקעות של החברה אשר כל תכליתן, על פי החשד, הייתה להעשיר את קופת בעל השליטה".

 

פרשה שנייה: הדלפת חומרי הוועדה הבלתי תלויה

 

על פי הודעת הרשות: "במסגרת פרשיה זו נמצאה תשתית ראייתית, לכאורה, לביצוע עבירות פליליות של נושאי משרה בחברת בזק - הדלפת חומרי הוועדה הבלתי תלויה לבעל השליטה בחברה ומקורביו. כן נמצאה תשתית ראייתית הנוגעת להדלפות מתמשכות ושיטתיות של דיוני הוועדות הבלתי תלויות של חברת בזק אשר נדרשו לבחינת עסקאות בזק – yes ובזק - חלל. המדובר הוא בעסקאות עם בעל שליטה אשר במסגרתן התחייבה בזק לשלם לבעל השליטה בה סך מצטבר של כ-2 מיליארד שקלים.

 

"במסגרת פרשיה זו נמצאה תשתית ראייתית להעברת מידע מהותי וחסוי מתוך דיוני הוועדה אשר היה בו כדי לחשוף בפני בעל השליטה ומקורביו את עמדות הוועדה ביחס לשלבי המו"מ השונים. עוד עולה מהחקירה כי לעיתים הנחו בעל השליטה ומקורביו את הגורמים המדליפים מתוך דיוני הוועדה לפעול בקרב חברי הועדה על מנת לקדם או לסכל עניינים בהתאם לאינטרסים שלהם בעסקה.

 

פרשה שלישית: קידום אינטרסים של בזק במשרד התקשורת

 

על פי הודעת הרשות: "במסגרת פרשה זו נמצאה תשתית ראייתית לכאורה לביצוע פעילות מרמתית, מתמשכת ומכוונת מצד מנכ"ל משרד התקשורת, שלמה פילבר, וכן נושאי משרה ועובדים נוספים בחברת בזק, אשר פעלו בצורה שיטתית לקידום האינטרסים של חברת בזק, כאשר פעילות זו מתבצעת לא פעם תוך הסתרתה מהגורמים המקצועיים ובכלל זה המשפטיים במשרד התקשורת ומגורמים רלבנטיים במשרדי ממשלה אחרים.

 

"פעילות זו כללה, בין היתר, העברה שיטתית של מסמכים מסווגים, ניירות עמדה פנימיים, תכתובת ומסמכים מדיונים בין-משרדיים, לרבות כאלה אשר טרם נדונו בפורומים המוסמכים. במסגרת זו נהגו גורמים בחברת בזק לעבור על המסמכים המודלפים, לתת את הערותיהם עליהם, לנסחם ולעיתים אף לכתוב אותם בכללותם והכל בהתאם לצרכיהם האסטרטגיים, הטקטיים והעסקיים".

 

עורכי הדין דרור ארד אילון ויובל נחמני מסרו בשמו של מנכ״ל משרד התקשורת פילבר: "הודעת הרשות מנקה את פילבר מכל חשד לעניין אישי. לא נמצאה ולו החלטה אחת שקיבל במהלך כהונתו שהיתה מנוגדת לדין או לאינטרס שבקידום שוק התקשורת. לחשד שנחקר אין כל קשר לפן הכלכלי שבחקירת בזק. נושא 'העברת המסמכים' שנותר בודד בסוף החקירה נסמך על פרשנות מוטעית של הרשות ובכל הכבוד - אי הבנה של אופן פעולת מנהלים כלליים במשרדי ממשלה. אין לנו ספק כי ההחלטה המחייבת והסופית תהיה לגנוז את התיק".

 

באי כוחו של שאול אלוביץ', ז'ק חן ומיכל רוזן מסרו: "עכשיו, משהועבר התיק לפרקליטות, נכון יהיה להתאזר בסבלנות ולהמתין שהאמת תצא לאור. אין לנו צל צילו של ספק שלא בוצעה כל עבירה ושכך ייקבע".

 

בא כוחה של לינור יוכלמן, עו"ד בעז בן צור, מסר: "המלצות רשות ניירות ערך על העמדה לדין כשמן כן הן - המלצות. הטענה שיוחסה ליוכלמן נוגעת לפעילות הוועדה הבלתי תלויה בעסקת בזק-yes. מבלי להתייחס לטענות העובדתיות, החוק הפלילי אינו מכיר מונח של 'הדלפות' מוועדה כזו, ובוודאי שאינו מפליל התנהגות זו. על כן, כל טענה במישור זה היא בבחינת בלון ניסוי משפטי, שכן איש מעולם לא הועמד לדין פלילי בישראל באמתלה זו. יוכלמן פעלה במסגרת תפקידה ותוך ציות לדרישות הדין הקיימות - להבדיל מאלו שהרשות מנסה ליצור יש מאין".

 

מבזק סירבו להתייחס לדברים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x