מילון כלכליסט
המאותתת
המאותתת 
 

קרן גלסברג: שירות איתותים – הדרך החכמה להשקיע בשוק ההון

קרן גלסברג, יועצת השקעות מנוסה, מסבירה איך לא לפספס הזדמנות טובה בשוק ההון

בשיתוף: המאותתת 19.10.17

לא לכל משקיע יש את הידע והפנאי לשבת מול הגרפים, ובוודאי שלא לנתח את השוק, החברה, הסחורה או המטבע. מצד שני, אף אחד לא רוצה לפספס הזדמנות טובה, ובדיוק לשם כך נועד שירות האיתותים.



כדי ללמוד על התחום ואפשרויותיו שוחחנו עם קרן גלסברג, יועצת השקעות מנוסה ששימשה לאורך השנים בתפקידים בכירים בחברות גדולות לניהול השקעות, והיום מפעילה את שירות האיתותים "המאותתת".

 

שלום קרן, עבור הקוראים שאינם מכירים עדיין את שירות האיתותים – תוכלי להסביר בקצרה במה מדובר?

בשמחה. "שירות איתותים" זה שירות שבו איש מקצוע בוחן את השוק, וכאשר הוא מזהה הזדמנות לעסקה בשוק ההון הוא שולח למנויים שלו "איתות" ומעדכן אותם לגבי העסקה האפשרית. האיתותים מגיעים למנויים בזמן אמת – בדרך כלל במייל או בסמס – והמנויים רואים ומחליטים אם הם רוצים להיכנס לעסקה הזו או לא. הלקוחות נהנים מהיתרון של להיעזר במישהו שיש לו מומחיות ושזה העיסוק שלו, לא רק כשהיועץ בבנק מתפנה לדבר איתם, אלא כל הזמן, בצורה רציפה. אבל הם עדיין מקבלים את ההחלטות ההשקעה בעצמם, בניגוד למי שנותן לבתי השקעות לנהל את הכסף שלו.

 

וכמה כסף משקיעים בכל עסקה?

זה הנתון היחיד שבעצם אני לא מחליטה לגביו, והוא אפילו די נעלם מבחינתי. האיתות עצמו כולל את נתוני העסקה: מחיר הכניסה, ומחירי היציאה שמכונים "לקיחת רווח" (Take Profit) ו"עצירת הפסד" (Stop Loss), שתוחמים את גבול הרווח וההפסד הפוטנציאלים של העסקה. אבל הלקוח הוא זה שמחליט איזה אחוז מהתיק שלו הוא משקיע בעסקה הזו. כמובן, הוא יכול גם להחליט שלא להיכנס או לבצע עסקה שונה אם, למשל, הוא לא מסכים עם הניתוח שלי וצופה דברים שונים ממני, או אם מדובר בעסקה ברמת סיכון שאינה מתאימה לו.

  

הזדמנות לעסקה בשוק ההון שולחת למינויים "איתות"
הזדמנות לעסקה בשוק ההון שולחת למינויים "איתות"

 

יש גורם שמפקח על תחום האיתותים?

החל משנת 2017 הרשות לניירות ערך החליטה להסדיר את הנושא והיא מפקחת עליו מקרוב. לפני כן, כל מי שרצה יכול היה להכריז על עצמו כמומחה להשקעות, לגייס לקוחות ולהמליץ להם לקנות ולמכור. מעבר לבעיה שלעיתים היה מדובר באנשים שלא בהכרח הייתה להם הבנה משמעותית בשוק, התחום היה פרוץ והלקוחות היו נפגעים מזה. היו שירותים שהיו מספרים על תשואות נפלאות, כשבפועל המציאות הייתה הרבה פחות ורודה. היו גם תמריצים בעייתיים, כמו קבלת חלק מהעמלות שנגבו מהלקוחות על ביצוע העסקאות, דבר שגרם לכך שהיו מוציאים איתותים רבים, גם אם לא היה מדובר על איתותים איכותיים. העיקר לייצר נפח עסקאות גדול. כל זה נגמר בתחילת השנה, כשהרשות לניירות ערך הצהירה שמדובר בייעוץ השקעות לכל דבר, המחייב רישיון. מעבר לדרישה הבסיסית שמי שנותן את השירות יהיה יועץ מוסמך, הרשות הטילה מגבלות נוספות שנועדו להבטיח שהלקוחות לא יפגעו. אחד הדברים הבולטים הוא שהיום בכדי להירשם לשירות איתותים, הלקוחות נדרשים לעבור שאלון התאמה שבודק שהשירות אכן מתאים להם.

 

איך הגעת בעצמך לתחום?

אני עוסקת בשוק ההון כבר למעלה מעשר שנים. התמחיתי בניהול השקעות במנורה קרנות נאמנות, שם ניהלתי במשך כמה שנים קרנות חו"ל. אחרי הרבה שנים כמנהלת קרנות, עברתי להיות מנהלת ההשקעות הראשית של מודלים שוקי הון. במסגרת תפקידי, הייתי אחראית על אסטרטגיית ההשקעות הכללית של החברה, ושימשתי כממלאת מקום המנכ"ל.

 

בכל התקופה הזאת, לא הכרתי את הקונספט הזה של שירותי איתותים, ולמעשה נחשפתי אליו די במקרה, כשהייתי בתהליכי הקמה של בית השקעות ייחודי שהחזון שלו היה ניהול רובוטי של תיק ההשקעות באמצעות אלגורתימי מחשב, בנוסף לניהול האנושי. החזון הזה – שאני עדיין מאמינה שהוא העתיד – נתקל בקשיים רגולטוריים, והמיזם לא יצא אל הפועל. אבל מעז יצא מתוק, כי בין הרובוטים שבחנתי היו גם כאלה שנועדו לבחון את השוק ולהוציא איתותים אוטומטיים. הבנתי שמדובר בשירות שיש לו שוק גדול, מצד אחד, ומצד שני – ראיתי שכל השירותים בארץ התבססו בצורה בלעדית על ניתוחים טכניים של הגרפים, בלי התייחסות לערך הכלכלי האמיתי של הנכסים הנסחרים.

 

ובמה השירות שלך שונה?

בדיוק בנקודה הזו. אני מאמינה בניתוח פונדמנטאלי, שבוחן את הנכס הנסחר, תהליכים מאקרו כלכליים, ולא רק את הגרף שמייצג את ההיסטוריה של מחירי הנכס. לפני שאני ממליצה על עסקה אני מנתחת את החברה, מסתכלת על אינדיקטורים כלכליים, קוראת סקירות ואנליזות, כך שאני לומדת את החברה לעומק. הניתוח הטכני מצטרף לאחר מכן ותורם כמובן לעניין התזמון של מתי לבצע את העסקה. כשיש לי עסקה שנראית חיובית משתי נקודות המבט – הפונדמנטלית והטכנית – אז אני ממליצה עליה.

 

בכל כמה זמן איתות כזה נשלח למנוי?

אין אצלי זמן ידוע לקבל איתות, והם נשלחים כשאני מזהה עסקאות טובות. לפעמים יש ימים שאני מזהה חמש עסקאות טובות, ולפעמים יש ימים שאני לא ממליצה על שום עסקה, פשוט כי כל העסקאות שבדקתי לא נראו טובות מספיק.

 

חשוב גם להסביר שהאיתותים שלי הם לרוב למספר ימים מרגע שהלקוח נכנס ועד שהוא מוכר, עסקאות שמכונות Swing, כך שברגע נתון בדרך כלל יש כמה וכמה עסקאות פתוחות, שגם אחריהן אני עוקבת ומעדכנת אם משהו השתנה.

 

 

המאותתת. בין הלקוחות מנהלי קרנות גידור וסוחרי נוסטרו מקצועיים
המאותתת. בין הלקוחות מנהלי קרנות גידור וסוחרי נוסטרו מקצועיים

 

אז למי זה בעצם מתאים?

שירות איתותים מתאים לאנשים שסוחרים בשוק ההון ומעוניינים שיתנו להם הכוונה והמלצות לגבי הזדמנויות להשקעה. בד"כ, מדובר על מי שסוחר עבור עצמו, אבל לא עוסק בזה מסביב לשעון/כמקצוע. אגב, זה לא תמיד המצב, ובין הלקוחות שלי יש גם מנהלי קרנות גידור וסוחרי נוסטרו מקצועיים, שמשתמשים בשירות שלי בתור עוד מקור מידע לקבל החלטות השקעה.

 

והעלויות?

עלות חודשית של מנוי אצלי, שנותן איתותים על מניות בישראל ובחו"ל, מדדים, סחורות ומט"ח, הוא 249 שקלים. את החודש הראשון אני נותנת בעלות סימלית, ויש לכך סיבה טובה: הרשות לניירות ערך אינה מאפשרת לספר על תשואות העבר של האיתותים. אז במקום שהלקוח ישאל אותי, ואני לא אוכל לענות לו, אני נותנת חודש ראשון להתנסות ולהיווכח בעצמו. גם חודש אחד זה לא באמת מספיק בפני עצמו בשביל לדעת, כי תשואות וביצועים כדאי למדוד לאורך זמן, אבל זה כן נותן אינדיקציה ללקוח, שיכול להתרשם מהמקצועיות שלי ומהשקיפות של השירות.

 

קרן גלסברג היא יועצת השקעות בעלת ניסיון רב בניהול השקעות, המספקת שירות איתותים. למידע נוסף בנושא היכנסו לאתר: https://www.hameotetet.co.il/   או לעמוד הפייסבוק: https://www.facebook.com/hameotetet/

 

 

 
זהו ערוץ פרסומי והידיעות הינן באחריות המפרסמים בלבד. לכלכליסט אין אחריות על תוכן הידיעות המפורסמות