$
משפטיפ

כיצד נקבע גובה תשלומי המזונות במקרה של בגידה?

הליכי גירושין הופכים לא פעם למלחמת גרסאות אשר במהלכם נבחנת אמידותו הכלכלית של הגבר. לדבר משמעות רבה בקביעת גובה דמי המזונות בין בני הזוג, כשלראיות דוגמת תדפיסי חשבון בנק משקל ניכר בהחלטה

בשיתוף משפטיפ - אלון דוד 09:5725.09.17

זוגות רבים המגיעים למשרדם של עורכי הדין אלי שיליאן ואיתי בר מלמדים אודות המורכבות הרבה שיש בתיקי גירושין. במקרה שטופל לאחרונה במשרדם נקבע, כי על הבעל לשלם לאשתו סכום של 20 אלף שקלים מידי חודש ולמשך שנתיים. האישה טענה כי נהנתה מרמת חיים גבוהה, מה שהותיר את הרושם כי מדובר בבעל אמיד. מנגד, עמד הבעל עמד נחרץ בעמדתו כי אינו אמיד כפי שמתארת אשתו. ראיות כגון תדפיסי חשבון בנק, מסמכי הענקת דירה לצד ג' שהובאו במסגרת ניהול התביעה הביאו את בית המשפט לקבוע סכום מזונות יוצא דופן בתיק זה.

 

פרידתם של בני הזוג החלה כשלוש שנים בטרם נקבעו גירושיהם באופן רשמי. האישה ביקשה מהבעל מזונות גבוהים והסתמכה על הטענה לפיה שנים רבות ניהלו השניים אורח חיים אמיד. במהלכו של הליך הגירושין דרשה האישה סכום מזונות חודשי של 30 אלף שקלים תוך פנייה לבית המשפט לענייני משפחה. לאחר כחמש שנות נישואין עזב הבעל את הבית בטענה כי האישה היא זו שגרמה לו לעזוב. מנגד, טענה האישה כי עזיבתו של האיש קשורה לעובדה שבגד בה עם בת הזוג הקודמת שלו ואף הגדיל והעניק לבת זוגתו הקודמת במתנה דירה בשווי של למעלה ממיליון שקלים.

 

טענתה של האישה למזונות גבוהים נעוצה בעובדה שאלו מגיעים לה בהתבסס על רמת החיים הגבוהה שסיפק הבעל בשנות נישואיהם. הבעל, לאורך כל הדרך, דבק בטענה כי האישה מציגה מצג שווא, הן בנוגע לרמת החיים והן באשר לגובה הכנסותיו. בנוסף, טען האישה כי לאשתו אין כל זכות בקבלת מזונות בשל העובדה שהיא זו אשר הובילה ויזמה את פרידתם ויש באפשרותה לפרנס ולקיים את עצמה.

 

למול טענתה של האישה טען הבעל, כי חובת תשלום המזונות על ידו קיימת כל עוד בני הזוג היו נשואים זל"ז. ביום שתמו נישואיהם והם מתגרשים זכותה של האישה לתשלום מזונות פוקעת.

 

במקרה שלפנינו כל צד הטיל את האשמה על הצד שכנגד וזאת מבלי לבסס טענתו באמצעות ראיות המוכיחות כי הוא הצד הצודק. לבעל לה הייתה כל יכולת להוכיח שאשתו גירשה אותו מהבית, ואילו האישה לא הצליחה להביא ראיות לבגידת הבעל עם בת הזוג הקודמת אלא רק ההוכחה אודות דירה שרכש עבורה (אקט שכמובן לא עמד לזכותו). אי לכך, קבעו השופטים את זכאותה של האישה לתשלום מזונות בסכום שתואם את רמת החיים של שניהם בטרם החלה הפרידה.

 

עו"ד אלי שיליאן ועו"ד איתי בר עו"ד אלי שיליאן ועו"ד איתי בר צילום: ליאורית סטורקוביץ

 

בבחינת תדפיסי החשבון המשותף של בני הזוג נחשף בית המשפט להפקדות חודשיות בסכום ממוצע של 50 אלף שקלים. בנוסף, נמצא כי לבעל היה קיים חשבון בנק נוסף. בחינה מעמיקה של התנהלותם הכלכלית הביאה את בית המשפט למסקנה שלבני הזוג היו הוצאות חודשיות בגובה של 40 אלף שקלים בחודש בממוצע ולאחר ניכוי ההוצאות שאינן תחת ידה של האישה חישב והגיע בית המשפט לסכום הקרוב ל-30 אלף שקלים.

 

בית המשפט אף נאות לבחון האם בחרה האישה לצמצם הוצאותיה למול העובדה שהתנהגות כזו תיטיב עמה בבית המשפט. בבדיקה לא נמצאו חריגות בצמצום הוצאות האישה אך כן נלקחה בחשבון העובדה כי לאישה שתי דירות הנמצאות בבעלותה. לבסוף, בית המשפט קבע תשלום מזונות לאישה למשך שנתיים בסכום חודשי של 20 אלף שקלים כשבנוסף חויב הבעל גם בתשלום הוצאות המשפט.

 

מסיפור זה ניתן להבין עד כמה מורכב מכלול השיקולים בתיקי גירושין כשגובה התשלומים הנקבעים לתשלום מתבססים על בחינה עמוקה ויסודית של נתונים ופעולות להם משמעות רבה. על הצדדים להכיר בכך שבחינת עובדות המקרה הפרטי שלהם חשובה ביותר וכי יש לקחת בחשבון כל נתון תוך תשומת לב מלאה לכל מהלך אותו יבחרו לעשות. חשוב שתעשה התנהלות חכמה ונכונה בליווי עורכי דין המגיעים מהתחום כגון עו"ד אלי שיליאן ואיתי בר וזאת על מנת להימנע מטעויות עתידיות העלולות לפגוע כלכלית באחד מבני הזוג.

 

עו"ד איתי בר ועו"ד אלי שיליאן עוסקים בדיני משפחה.

 

למידע נוסף מלאו פרטיכם
*
*
* שדה חובה
שלחו
בטל שלח
    לכל התגובות
    x