מילון כלכליסט

ידע ספר הספרייה הלאומית 
צילום: pixabay
 

5 דרכים להעשיר את הידע שלכם

ישנם הרבה דרכים להעשרת הידע. חלקנו מעדיפים לקרוא בוויקיפדיה, אחרים מעדיפים לשוחח עם אנשים בארבע עיניים. יש כאלו שקוראים כתבות בכל מיני אתרים ברשת, ויש את קוראיהספרים שיכולים להשתתף בכל שעשועון ידע וגם לנצח, מפאת הידע האדיר שצברו. ומה איתכם? איך אתם נוהגים להעשיר את הידע שלכם?

בשיתוף הספרייה הלאומית 24.09.17

מידע הוא כוח

לא סתם אומרים, שמידע הוא כוח. אנשים שלא טורחים לחדש את מלאי הידע שלהם, הם אנשים שתקועים במקום. בכל תחום בחיים. בעבודה אתה חייב להבין יותר על התחום שלך ולהתקדם, אתה לא יכול לקפוא על שמריך ולהסתפק במה שאתה כבר יודע, כי העולם סביבנו משתנה ומתפתח כל הזמן, והעובדה שכיום יש לך מאה אחוז ידע בתחום ההתמחות שלך, אומרת שמחר יהיה לך רק שמונים אחוז ידע. גם בתחום האישי, הן בזוגיות והן בפן האישי נטו, לא כדאי להיתקע באותו מקום. אנשים בעלי ידע הם אנשים שמעניין לשוחח איתם, שכיף להיות ולהיות איתם, מה גם שלפעמים ידע יכול להציל חיים. גם בתחום הזוגיות, תמיד ממליצים לזוגות לעבור סדנאות ביחד, ללמוד משהו ביחד. גם כשלימוד אינו קשור בתחום המקצועי או האישי, הידע מפתח את האישיות ואת המוח.



ללמוד להתמקד ולמיין את החומרים ברשת

אחת הדרכים הפופולריות בשנים האחרונות להעשרת הידע, היא קריאת מאמרים ברשת. זה כמובן לא חייב להיות מאמר שנכתב על ידי מומחה – אלה יכולים להיות לפעמים פוסטים שמביעים דיעה מסוימת, ומציעים זווית הסתכלות שלא חשבנו עליה קודם. חיפוש מאמרים צריך להתבצע במספר אופנים, כדי לתת תמונה מקיפה על הנושא שעליו אתה מחפש לדעת. אתה יכול לחפש מאמרים בשפות שונות, אם אתה שולט בהן, אבל הכי חשוב זה ללמוד להיות ממוקד. הרשת מפוצצת בחומרים רבים, חלקם כלל לא רלוונטיים לך למרות שסביר להניח שכולם עולים תחת אותה שאילתא שהקלדת בשורת החיפוש. אם זמנך יקר לך, וסביר להניח שכך, עליך ללמוד איך לברור את המאמרים הנכונים לך, מבין שלל המאמרים שחלקם בכלל מהווים פרסומת מוסווית למשהו אחר, שלא קשור אליך בשום צורה, וחלקם הם יבואני וירוסים.

 

צילום: pixabay

 

העשרת הידע במקומות שלא חשבת עליהם

אחת הדרכים להעשיר את הידע שלך במאגר תכנים רלוונטי ומדויק לך, היא כניסה למאגר הידע הגדול של הספריה הלאומית. מאגר הידע הענק הזה יתן לך מידע מכל תחום שתחפש, ומה שהכי חשוב שאלה מאמרים מקצועיים, לא וירוסים בתחפושת ולא הפניות מתוחכמות לאתרי הימורים.מאגר התכנים של הספרייה הלאומית מתעדכן מדי יום במאמרים חדשים, כתבי עת, מאמרים מגופים אקדמיים, מחקרים ביצועיים ועוד. את רוב התכנים במאגר הזה לא תמצא ברשת, ולא משנה כמה מילות מפתח תקליד. חיפוש מאמריםיכול לקחת הרבה מאד זמן, במיוחד אם אתה זקוק לתוכן הזה לצורך השלמה של עבודה אקדמאית, לצורך הרצאה שעליך להעביר – או כל צורך אחר, לכן חשוב כל כך שתדע על מאגרי מידע רלוונטיים ורציניים כמו מאגר הידע של הספרייה הלאומית.

 

חיפוש מאמרים באופן יעיל

ליקוט של תכנים חייב להיות מדויק ויעיל. אבל מה עושים כשנתקלים בכל כך הרבה תכנים לא רלוונטיים, שלעיתים קרובות, יש להודות, שואבים אותך לקריאה ואז אתה גם כועס על עצמך שבזבזת זמן יקר על כלום? לפעמים אתה לא יכול לדעת מראש איזו כתבה תהיה לך רלוונטית ואיזו לא, מאחר ולפי הכותרת זה נראה לך בסדר, ועד שאתה מסיים לקרוא הכל אתה מבין שזה לא מקדם אותך בשום צורה. אם אתה מבצע חיפוש מאמרים, הסוד הוא להיות ממוקד וחכם: אם אתה מחפש נושא שיש לו כמה מילים, לדוגמא "חינוך ילדים בתקופת בית ראשון", אין טעם שתכתוב סתם "חינוך" או "בית ראשון". המילה הראשונה תוביל אותך למיליוני כתבות בנושאי חינוך ובית ספר, וגם לכתבות של אילוף כלבים. המילה השנייה תוביל אותך להצעות החוק על עמלת רכישה על דירה שנייה, בית ראשונים לקשישים ועוד אלפי כתבות על נדל"ן. גם אם תגיע בסופו של דבר למאמרים על בית שני, אתה לא תמצא את מה שחיפשת, כי זה לא יהיה קשור בשום צורה לחינוך בתקופת בית שני. מה שעדיף יהיה לך לכתוב בשורת חיפוש זה מונחים כמו: "ילדים בשנת 538 לפני הספירה", "ילדים בתקופת חורבן בית המקדש" – וכן הלאה.

 

 
זהו ערוץ פרסומי והידיעות הינן באחריות המפרסמים בלבד. לכלכליסט אין אחריות על תוכן הידיעות המפורסמות