$
פרסום ושיווק

אופס: מאות אלפי לקוחות לא יוכלו לראות את כל הערוצים לאחר פיצול ערוץ 2

בעקבות ריבוי הערוצים: כ-150–180 אלף לקוחות המחוברים למערך של עידן פלוס צפויים לקום בוקר אחד בלי אחד הערוצים - קשת או רשת

אביב גוטר 06:5914.09.17

רגע לפני אחד האירועים הגדולים בשוק הטלוויזיה - פיצול ערוץ 2 ומעבר הזכייניות לאפיקי שידור חדשים - נראה כי נושא אחד רחוק מלהיות סגור: שידורי ה־HD. בחוק נקבע כי ב־1 בנובמבר, קשת, רשת וערוץ 10 ישדרו באפיקים החדשים באיכות HD, לאחר שבמשך שנים העבירו את שידוריהם באיכות רגילה.

 

 

 

אך כעת מתברר כי בשידורים באיכות גבוהה יוכלו לצפות רק לקוחות HOT ו־yes ופרטנר tv, ולא לקוחות סלקום tv. הסיבה היא שבניגוד לחברות הכבלים והלוויין, סלקום משדרות את הערוצים המסחריים דרך פלטפורמת עידן פלוס, שלא יכולה להעביר את השידורים ב־HD. על מנת שהשידור האיכותי יגיע לכולם, הרשות השנייה, שמפעילה את מערך עידן פלוס, צריכה להחליט לשדרגו, מה שכרוך בהשקעה כספית מצד הערוצים. ל”כלכליסט” נודע כי בשל כך, סלקום פנתה למשרד התקשורת בבקשה לדחות את העברת שידורי הערוצים ל־HD בכמה חודשים, כדי שיהיה אפשר למצוא פתרון לבעיה.

  

מימין: מנכ”ל סלקום ניר שטרן ויו”ר הרשות השנייה אוה מדז’יבוז’. סלקום: לדחות עד מציאת פתרון מימין: מנכ”ל סלקום ניר שטרן ויו”ר הרשות השנייה אוה מדז’יבוז’. סלקום: לדחות עד מציאת פתרון צילום: עמית שעל, תומי הרפז

 

 

סלקום מעבירה את שידורי הטלוויזיה על גבי האינטרנט ואילו רק ערוצי עידן פלוס מועברים באמצעות המערך על ידי רכיב המורכב בממיר. סלקום יכולה לבחור להעביר את ערוצים אלה דרך האינטרנט גם כן, אך הדבר כרוך בהשקעה, שלא תהיה מוכנה לה עד 1 בנובמבר. בסלקום טוענים בפני משרד התקשורת כי העברת השידורים באיכות טובה יותר רק ב־HOT וב־yes תפגע בתחרות, שכן היא מייצרת יתרון לחברות אלה על פני שחקנים חדשים, ובכך חוטא הרגולטור שאמור לשרת את הציבור. לדברי סלקום, או שכולם ישדרו ב־HD, או שהרגולטור יאפשר לשחקנים זמן להיערך לשינוי.

 

סוגיה נוספת שנמצאת על הפרק היא מספר הערוצים שמשודרים בעידן פלוס. כיום הטכנולוגיה של המערך, שמכונה מרבב, מאפשרת לשדר רק 6 ערוצים - ערוץ 10, כאן, ערוץ 2, החינוכית, כאן 33 וערוץ הכנסת. כשערוץ 2 יתפצל המערך לא יוכל לקלוט 7 ערוצים, ולכן צריך לפתוח את המרבב השני, שפועל בטכנולוגיה מתקדמת יותר. עם זאת, לחלק ניכר מלקוחות עידן פלוס יש ממיר שלא מאפשר לקלוט את הטכנולוגיה המתקדמת של המרבב השני.

 

במילים אחרות, אם הרשות השנייה תפתח את המרבב השני, כ־150–180 אלף לקוחות המחוברים למערך של עידן פלוס צפויים לקום בוקר אחד בלי אחד הערוצים - קשת או רשת. בימים אלו דנים במשרד התקשורת והרשות השנייה בפתרונות לבעיה זו. ישנם שני פתרונות אפשריים: הראשון הוא שאחת מהזכייניות תצטרך לוותר, אך זה עלול להוביל למצב שלמערך חסר ערוץ מרכזי בשידורים.

 

הפתרון השני היא להחסיר מהמערך ערוץ בעל רייטינג נמוך יותר כמו כאן 33 או ערוץ הכנסת. בכל מקרה, כדי להפעיל את המרבב השני יצרכו לקוחות עידן פלוס לשלם עלות חד־פעמית של כ־150 שקל לצרכן. זאת עלולה להיות בעיה, חלק מהאוכלוסיה הצורכת את עידן פלוס אינה יכולה להרשות לעצמה לממן שירותי טלוויזיה במאות שקלים בחודש.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x