$
הייטק והון סיכון

Prospera גייסה 15 מיליון דולר

החברה פיתחה פלטפורמה שמאפשרת לחקלאים לאסוף נתונים ולקבל תובנות שימושיות, שמסייעות בהוזלת הגידול ושיפור תפוקת השדות והחממות. את סבב הגיוס הובילו הקרנות בסמר, סיסקו השקעות, ICV וקוואלקום ונצ'רס

מאיר אורבך 16:0125.07.17

חברת פרוספרה (Prospera) גייסה 15 מיליון דולר בסבב גיוס שני בהובלת קוואלקום ונצ׳רס (זרוע ההשקעות של קוואלקום), סיסקו השקעות, ICV וקרן בסמר שכבר השקיעה בחברה בסבב קודם. סך הגיוסים של פרוספרה מסתכם כעת ב-22 מיליון דולר.

 

 

החברה פיתחה פלטפורמת תוכנה שנועדה לשפר רווחיות גידולים חקלאיים ע"י ניתוח נתונים מתקדם, בינה מלאכותית וראיית מכונה. סבב הגיוס הנוכחי יאפשר לפרוספרה, שכבר עובדת עם כמה מהמגדלים הגדולים בעולם, להאיץ את ההתפשטות שלה בעולם ולהרחיב את שירותיה ליבולים שונים בגידולי שדה וחממות.

 

חקלאות היא תחום עתיר מידע ונתונים - מפרופיל הבריאות של גידולים ספציפיים ועד מגמות אפידמיולוגיות; מתנאי מזג אוויר מקומיים ועד שינויי אקלים אזוריים; מחומרי ההזנה בקרקע ועד ביצועים תפעוליים – יש אינסוף פרמטרים ומשתנים רלוונטיים לגידול אופטימלי. ואולם, המערכות הקיימות לא מסוגלות לעבד בצורה אפקטיבית את כל הנתונים הללו. רוב הנתונים כלל לא נאסף באופן סדור או שאינם משמשים לשיפור התפוקה - כך שהתעשייה ממשיכה להתבסס על הערכות, מה שמוביל לתנודות בתפוקה ובאיכות התוצרת.

 

דניאל קופל, מנכ"ל החברה ואחד ממייסדיה דניאל קופל, מנכ"ל החברה ואחד ממייסדיה צילום: צביקה טישלר

 

 

מערכת בקרת הגידול הדיגיטלית של פרוספרה אוספת, מעבדת ומנתחת כמויות אדירות של נתונים רלוונטיים, ומשפרת את כל היבטי הייצור – החל בהיבטים אגרונומיים, ועד ניהול אופרטיבי. המערכת מאפשרת לעסקים חקלאיים להפוך את החוות שלהם למפעלים דיגיטליים לחלוטין, עם בקרה הדוקה יותר, פרודוקטיביות מוגברת ותפוקה שניתנת לחיזוי.

 

״שוק החקלאות עומד בפני מהפכה דיגיטלית ואנו שמחים לפתח פתרונות ניתוח נתונים לשוק זה, אמר דניאל קופל, מנכ״ל החברה ואחד ממייסדיה. "תעשיית החקלאות היתה אמנם איטית מעט בכל הנוגע לאימוץ טכנולוגיות מידע, אבל כעת היא סוגרת את הפער עם כלי איסוף ואנליזה חדשניים, מהשורה הראשונה. אנחנו מתרגשים להוביל את שינוי הפרדיגמה הגידולית. אנחנו מסייעים ללקוחותינו לנווט בעולם הדיגיטליזציה ולהפוך לעסקים עם יכולת להגיב לאירועים בזמן אמת על בסיס נתונים. כך, ביכולתם לספק בצורה יעילה יותר את הביקוש ההולך וגובר לתוצרת שלהם בתנאי שוק שמשתנים ללא הרף. אנחנו שמחים שיש לנו את המשאבים הדרושים על מנת להגיע ליותר מגדלים ברחבי העולם, ואסירי תודה על הבעת האמון שזכינו לה מענקיות תעשיה כמו קוואלקום ונצ׳רס, סיסקו ובסמר, כמו גם ממשקיעי אגריטק מנוסים כמו ICV".

 

 

המוצר של פרוספרה מאפשר ניהול דיגיטלי של השדה המוצר של פרוספרה מאפשר ניהול דיגיטלי של השדה צילום: גיל נחושתן
 

 

נערכים לצמיחה בביקוש

 

שוק עסקי המזון והחקלאות העולמי מגלגל 5 טריליון דולר. במהלך 50 השנים האחרונות נעשו אמנם שיפורים משמעותיים בפרודוקטיביות, אבל התעשייה עדיין אינה מצוידת כיום ביכולות שיאפשרו לה לעמוד בביקוש העתידי ליבול, שצפוי לגדול ב-100 אחוזים לפחות עד 2050. על מנת להתמודד עם הפער, תעשיית החקלאות – שנכון להיום היא ענף עם שיעור אימוץ נמוך במיוחד של כלים דיגיטליים בארה"ב – הולכת ומרחיבה את אימוץ הדיגיטציה והטכנולוגיות החדשות. השינוי הזה הופך את התעשייה לבשלה במיוחד למהפכת נתונים משמעותית.

 

 

 

"פרוספרה משנה את העולם שלנו במובן הכי פשוט: היא מחוללת מהפכה באופן שבו האוכל שלנו גדל״, אמר אדם פישר מקרן בסמר, שכבר השקיעה בחברה בעבר והשתתפה גם בסבב הנוכחי. ״הצורך להזין אוכלוסייה שגדלה במהירות והדרישה הגוברת לאיכות ואמינות, יהפכו את סוגיית הדיגיטציה של הייצור החקלאי לחלק הכרחי בהתמודדות עם האתגר. אנחנו נרגשים לעבוד עם הצוות של פרוספרה, הממשיכה להתרחב ולהוביל את התחום״.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x