$
משפט

מנכ"לית בזק סטלה הנדלר לתשעה ימי מעצר בית - "חלקה בפרשות משמעותי ביותר"

בעל השליטה בבזק שאול אלוביץ' ובנו אור נשלחו למעצר בית עד יום שישי הבא; הנדלר תיאלץ גם להפקיד ערבות בסך 700 אלף שקל; מנכ"ל משרד התקשורת, שלמה פילבר, נשלח למעצר בית של 14 יום והוא יורחק מהמשרד

תומר גנון 17:2113.07.17

החקירות בבזק: בעל השליטה בחברה, שאול אלוביץ', והמנכ"לית סטלה הנדלר נשלחו היום (ה') על ידי בית משפט השלום בתל אביב לתשעה ימי מעצר בית - עד יום שישי הבא, ומהדיון עולה כי אלוביץ' נמצא כבר יומיים במעצר בית. עוד עולה כי רשות ני"ע טוענת לגביו כי הקים מנגנון סודי בבזק ובמשרד התקשורת שהעביר לו מידע סודי, תוך קשר עם המנכ"ל שלמה פילבר, שנשלח למעצר בית בן 14 יום. גם בנו של בעל השליטה, אור אלוביץ', המשמש כדירקטור בבזק וב-yes, ישהה במעצר בית עד יום שישי הבא.

 

הנדלר גם תפקיד ערבות בסך של 700 אלף שקל. זאת לאחר שרשות ני"ע טענה שחלקה בפרשות השונות בבזק משמעותי ביותר ויש חשש שתשבש את החקירה. לכל המעורבים מיוחס חשד לביצוע עבירות מרמה, ובנוסף חוששת רשות ני"ע משיבוש חקירה בפרשות השונות. זאת בין היתר כפי שנחשף ב"כלכליסט", בעקבות מחיקת מיילים והודעות טקסט על ידי חלק מהמעורבים.

 

 

 

רשות ני"ע ביקשה בתחילה לשלוח את שאול אלוביץ' למעצר בית בן 30 יום. אולם לאחר ששופטת בית משפט השלום בתל אביב רונית פוזננסקי-כץ הציעה לצדדים להתפשר לגבי אורך המעצר, הסכים סניגורו של איש העסקים, עו"ד ז'ק חן, שבשלב זה מעצר הבית יוארך עד יום שישי הבא. השופטת אמרה כי "אין ספק שמדובר בבקשה חריגה, לאחר שאלוביץ' שוחרר בתחילת החקירה. עם זאת החקירה התפתחה ותוצרים שונים הובילו את רשות ני"ע לבקש מעצר בית. קיים חשד סביר ויש כעת תמונה שונה ממה שהונחה בפני בית המשפט בתחילה".

 

שאול אלוביץ' שאול אלוביץ' צילום: אוראל כהן

 

שלוש פרשיות שונות

 

במהלך הדיון חשף היועץ המשפטי של הרשות, עו"ד ערן שחם שביט, חלק מהנושאים שנמצאים תחת איסור פרסום בשבועות האחרונים: החקירה נגד אלוביץ' כוללת כיום כבר שלושה ראשים שונים. הראשון, שממנו החלה החקירה, נוגע לעשרות מילוני שקלים שקיבל בעסקת בעלי העניין במסגרתה מכר את מניותיו ב-yes לבזק. זאת בסיוע נושאי משרה ב-yes שעיוותו לכאורה את תזרים המזומנים כדי שהתנאי לקבלת הכספים יתממש. גם עסקת בעלי עניין בין חלל תקשורת של אלוביץ' ל-yes, שבמסגרתה הוארכה התקשרות בין החברות לקבלת שירותי לוויין, קשורה לחלק זה של החקירה. השני, חשד לקיומו של מנגנון - בתוך בזק ובתוך משרד התקשורת – שהעביר לאלוביץ' מידע עסקי מסווג ורגיש שהיה שווה לו מאות מילוני שקלים. והשלישי, קשר חשוד בין אלוביץ' לפילבר.

 

"יש שתי פרשות נוספות שנולדו מהחקירה המרכזית נגד אלוביץ'", אמר עו"ד שחם שביט. "(בנוסף) קיים חשש לשיבוש הליכים - מחיקת הודעות מהמעורבים עם תחילת החקירה – ואלוביץ' נחקר על כך. הקו הראשון שבו החלה החקירה נוגע לכך שהחשודים פעלו כמכונה משומנת כדי להניב תמורה נוספת 170 מיליון שקל לכיסו של בעל השליטה על עסקת מכירת מניותיו ב- yes (לבזק - ת"ג) אבל החקירה התפתחה ויש חשדות נוספים, שבגינם אלוביץ' נמצא כבר יומיים במעצר בית בשל חשש לשיבוש".

 

"הראשון הוא יצירת מנגנון של קבלת מידע מסווג, בעל ערך כספי רב של מאות מיליוני שקלים, לבעל השליטה. מדובר ביצירת מנגנון של השפעה בזמן אמת על תהליכים עסקיים בבזק. הוקם מערך של שליחים אצל גורמים שהיו אמורים להיות בלתי תלויים. הפעילות הזאת הייתה ארוכה ומתמשכת. אלוביץ' יצר את המנגנון ביחד עם נושאי משרה בכירים. חלקם קודמו. מדובר בבכירים גם בשירות הציבורי וגם בתוך החברה עצמה. הוצאו לו מסמכים מסווגים שנתנו לו יתרון עסקי טקטי.

 

"אנחנו מבקשים מעצר לאלוביץ', כי החשד לשיבוש גדול כשנמחקים הודעות SMS ומיילים. בנו נחקר, כלתו נחקרה – יש פה פוטנציאל לשיבוש. הסכמנו להרחקה ממשרדים, אבל החקירה הסתעפה וכעת החשש התגבר".

 

"הרשות מדברת פה על העברת מידע", אמר בדיון עו"ד חן, "לא הוכיחו שעשה שום דבר עם מידע. הוא יו"ר חברה. אינפורמציה על שולחן מו"מ שהוא יודע אותה. בכל מה שקשור למשרד התקשורת, בזק מעולם לא קיבלה שום דבר ממשרד התקשורת. גם המכתב שמדברים עליו בחקירה (מכתב ששלח פילבר לבזק על קידום ההפרדה התאגידית, ולכאורה סייע לקדם אינטרסים אישיים של אלוביץ', ת"ג) זה לא משהו מיוחד".

 

השופטת סיכמה ואמרה כי "בקליפת האגוז מדובר בשלוש פרשות: האחת - טענה בדבר העברת מסמכים והוצאת מסמכים מסווגים; השנייה - חשדות בדבר הפעלה של גורמים שונים ונושאי משרה העובדים בחברות שונות (פרשיות בזק-yes וחלל תקשורת-yes - ת"ג); והשלישית - עבירות דיווח וטוהר המידות אשר נוגעות לקשר בין החשוד לבין מנכ"ל משרד התקשורת. השאלה שעל הפרק היא סוגיית החשד הסביר וזו מבוססת בעת הזו".

 

 

סטלה הנדלר, מנכ"לית בזק סטלה הנדלר, מנכ"לית בזק צילום: ינאי יחיאל

 

 

"הנדלר מעורבת בה"א הידיעה"

 

"היא משתפת פעולה ומוסרת את המידע. היא בטוחה בחפותה", אמר בדיון סניגורה של הנדלר, עו"ד נתי שמחוני ממשרד הרצוג פוקס נאמן. "העובדה שהחשודה היא מנהלת בזק. יו"ר הדירקטוריון שאול אלוביץ' הוחלף בדוד גרנות, שהוא נמצא בתפקיד הזה בקושי שבועיים. אני דיברתי עם מר גרנות והוא אמר לי שהוא חייב את שירותיה של הנדלר, על מנת לנהל את בזק כי אין לה מספר 2. בזק תישאר ללא ניהול, זאת המשמעות של מעצר הבית. גרנות לא יכול לנהל את בזק. ציבור המשקיעים צריך את גברת הנדלר. היא אמורה להיות אחראית על ציבור המשקיעים. הבקשה גורמת לבזק נזק אדיר".

 

"נהגנו בתחילת הדרך באופן מאוזן לפי הראיות שהיו בידנו", אמר עו"ד שחם שביט, "מאז הפעם הראשונה שנחקרה, התברר שהיא נוטלת חלק מרכזי בה"א הידיעה בפרשות פילבר ועסקת חלל-yes. במעשים שלה היא משמעותית מאוד. היא הנושא והנותנת מטעם אלוביץ' בפני הגורמים. הגרסאות שלה מתפתחות. זה מעיד על חשש לשיבוש".

 

 

עו"ד נתי שמחוני עו"ד נתי שמחוני צילום: יריב כץ

 

בדיון התברר שהנדלר אמורה לטוס לסוף שבוע באיטליה. נציג הרשות התנגד בתוקף ואמר כי "הנסיבות השתנו".

 

פרט למעצר הבית והערבות, הוטל על הנדלר צו איסור יציאה מהארץ ל-90 יום. כל גישה לחומרי המחשב של החברה אסורה עליה, בשל חשש לשיבוש חקירה.

 

 

שלמה פילבר שלמה פילבר צילום: עומר מסינגר

 

מגבלות על פילבר 

 

כאמור, קודם לכן נשלח מנכ"ל משרד התקשורת פילבר, שאתמול פורסם כי הוא נחקר בפרשה, למעצר בית של 14 יום, ויורחק מהמשרד - כך נקבע בדיון. כמו כן, ייאסר עליו ליצור קשר עם עובדי משרד התקשורת ותוטל עליו ערבות של 400 אלף שקל. במקביל נקבע כי עמיקם שורר – האחראי על קשרי משקיעים בבזק – יורחק ל-14 יום ממשרדי החברה.

 

 

 

מוקדם יותר היום נחקר פילבר בשנית במשרדי רשות ני"ע בתל אביב. פילבר נחקר באזהרה בחשד לביצוע עבירות על טוהר המידות ועבירות על חוק ניירות ערך. בשל צו איסור הפרסום שהוטל על הפרשה לא ניתן לפרט את החשדות. פילבר עוכב אתמול לראשונה לחקירה במסגרת החקירה שנפתחה לפני שלושה שבועות. אתמול פורסם דו"ח חריף של מבקר המדינה בעניין משרד התקשורת, ובו התייחסות למנכ"ל לפיה העדיף את האינטרס של בזק על חשבון הציבור.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x