$
חללי עבודה

האם העסק שלך מתאים למתחם עבודה?

הגידול בשיעור העצמאים, הפרילנסרים והיזמים מתבטא בביקוש ער למתחמי עבודה משותפים – אך חשוב לבדוק האם הם מתאימים לכם ואיזה מתחם הוא הנכון ביותר עבורכם

בשיתוף work@ 15:1729.06.17

בחזרה לערוץ חללי עבודה>>

 

פתיחת עסק חדש היא תמיד רגע מרגש. לצד הפחדים והחששות שמלווים כל יזם ועצמאי, יש גם שפע של הזדמנויות ואפשרויות – כמו למשל בחירת מתחם העבודה הפיזי. בשנים האחרונות, עם התרחבות מספר העצמאים, היזמים, הסטארט-אפים והפרילנסרים בישראל ובעולם כולו, נוצר פלח שוק חדש של מתחמי עבודה שיתופיים – המשלבים בין יתרונות המשרד העסקי, לבין היתרונות של עבודה בחברת אנשים נוספים.

 

ואולם, לא כל סוג של עסק מתאים לכל מתחם עבודה. כך למשל, עצמאיים הזקוקים לחדרים פרטיים ולאחסון של חומרים סודיים יתקשו לעבוד במתחם שעיקרו חלל עבודה משותף; בעוד שיזמיםשעובדים לבד וצמאים לחברה, ישמחו להעביר את שעותיהם במתחם המאפשר להם מפגשים חברתיים רבים, שלעתים מתפתחים גם לשיתופי פעולה עסקיים. כך, פרמטרים שיש להביא בחשבון בעת בחירת מיקום פעילות העסק הם בין היתר גודל העסק, מספר העובדים, אופי החברה ושלב ההתפתחות שבו היא מצויה.

 

לדברי אלון צירינסקי, בעלים משותף ומנכ"ל של מתחם work @, "אין כלל אצבע לגבי גודל העסק המתאים למתחם, אבל מבחינה כלכלית, מתחם עבודה הוא מעין אאוטסורסינג למשרד, וברגע שהמסה של העובדים גדלה משמעותית, לרוב כדאי לבחור במשרדים פרטיים. מנגד, ככל שהעסק צעיר יותר, כך נעדיף מתחם עבודה שמאפשר מיקוד זמן ומשאבים בניהול העסק, כשמישהו אחר מטפל בניקיון וציוד טכנולוגי".

 

עם זאת, מוסיף צירינסקי, מתחמים שיתופיים אינם מיועדים אך ורק ליזמים צעירים ותוססים. "מהניסיון שלנו, יזמים רבים נרתעים ממתחמי עבודה שכן הם מדמיינים אווירה רועשת ותזזיתית מאוד, כמו גם חוסר פרטיות. זאת, אף שישנם מתחמים כמו work@, המציעים אווירה רגועה ושקטה יותר לצד חללים פרטיים ואקוסטיקה המונעת רעשים. מתחמים אלה מתאימים גם ליזמים מבוססים יותר, שלא רוצים להרגיש כמו המבוגר האחראי במקום".

 

 צילום: shutterstock

 

תדמית מקצועית ורעננה

סוגיה נוספת היא תמהיל החדרים שמציע מתחם העבודה, והתאמתם לבעלי מקצוע שונים. כך למשל, רבים סבורים כי מתחמי עבודה מתאימים בעיקר ליזמים עם לפטופ בלבד, ואינם כוללים תשתית מתאימה לציוד נוסף. "עצמאי שזקוק לניירת רבה עלול לחשוש שלא יהיה לו מקום לאחסון, אבל יש גם מתחמי עבודה שמאפשרים לדיירים להכניס ריהוט אישי מסוגים שונים, בהתאם לאופי העסק", מסביר צירינסקי.

 

בנוסף, אף שחלק ממתחמי העבודה כוללים חלל שיתופי גדול וצבעוני המלא בצעירים היושבים קרוב זה לזה – הרי שכיום, ישנם חללי עבודה המציעים חדרי עבודה נפרדים השמורים רק למי ששכר אותם. המתחמים כוללים גם חדרי ישיבות בגדלים שונים, שניתן להזמין מראש.

 

עניין אחר שיש להתחשב בו הוא הנראות והתדמית של העסק. אם אינכם נפגשים כלל עם לקוחות וקולגות – עבודה מהבית או בחדר משרד יכולה להתאים לכם, בהנחה שאתם מתמודדים עם כך שאין לכם חברה. אולם, אם אתם נדרשים לקיים פגישות מעת לעת, הרי שמתחם משותף ומעוצב, עם חדר ישיבות מצויד היטב, יסייע לכם להעביר מסר שיווקי של מקצועיות ועדכניות.

 

שאלת מערכת היחסים של העסק עם הלקוחות מכתיבה גם שיקולים נוספים. כך למשל, אומר צירינסקי, עסק שמרוחק גיאוגרפית מלקוח אבל רוצה להיות נגיש אליו, יכול לקבל במתחם עבודה שיתופי אפשרות להיות קרוב יותר ללקוח, במחיר נוח יחסית לשכירת משרד. "ניתן לפתוח שלוחה נוספת במרכז, כזו שתאפשר פגישות עם לקוחות במקום מרכזי ולא תחייב אותם להגיע למשרד מרוחק גיאוגרפית. בכך ניתן להרחיב משמעותית את מעגל הלקוחות של העסק", הוא אומר.

 

צירינסקי מציין כי השיקול החשוב ביותר לטעמו הוא אופיו של בעל העסק – והשאלה אם הוא מסוגל לעבוד בסביבה שיתופית. "במתחמים כמו שלנו אנחנו מעניקים גם פתרון לצורך בפרטיות ועבודה באווירה שקטה ונעימה, ולא צריך לחשוש מרעש או מכך שכל הזמן רואים אותך, כי אנחנו נותנים מענה גם לזה. יחד עם זאת, חשוב לשים לב שיש מתחמי עבודה שונים, ולכן כדאי לבדוק לא רק האם העסק מתאים לעבודה במתחם, אלא האם המתחם תואם לאופי וצרכי היזם והעסק", הוא מסכם.

 

לפרטים נוספים ויצירת קשר>>

בטל שלח
    לכל התגובות
    x